ebay auktioner

ebay er den største auktionside på internettet og dermed også det største mødested for købere og sælgere af sølv og i verden.

Lavere moms i udlandet

Vi benytter selv den engelske version (ebay.co.uk) eller den tyske (ebay.de), dels fordi begge byder på mange sælgere og købere, men også fordi fragtomkostninger til Danmark er relativt lave. Vores favorit er dog ebay.de pga. den lavere moms på investeringssølv i Tyskland end i UK. Har du problemer med at forstå sproget, kan Google hjælpe dig med at oversætte teksten til dansk. Vores erfaring er, at de fleste tyskere kan skrive og forstå engelsk, så hold dig ikke tilbage med at kontakte sælgeren.

Før du handler

Der er flere overvejelser man bør gøre sig, før man byder på varer:

  1. Undersøg sælgerens omdømme og læs anmeldelser fra andre brugere. Vi mener, at sælgere af sølv og guld bullion som minimum skal have en troværdighed på 99% fordelt over mange anmeldelser.
  2. Sammenlign priser på tværs af sælgere og lande (primært UK og Tyskland) samt fra pålidelige forhandlere andet steds. Normalt vil sølvprisen og guldprisen ende på et niveau der svarer nogenlunde til verdensmarkedspriserne. Jo større markedet er, desto bedre er det til at finde en ligevægtspris. Her forklares hvordan du omregner fra troy ounce til pris på guld og sølv per gram.
  3. Læs annoncen grundigt igennem før du byder. Der sælges eksempelvis en del barrer som kaldes “100 mills”, som er kobber med et tyndt lag sølv, og disse er intet værd. Har du alligevel budt og vundet noget du ikke er interesseret i, så prøv altid at sende en venlig email til sælger om annullering af ordre. Generelt gælder det, hvis prisen for god til at være sand, så er der noget galt. Afvigelser i prisen fra verdensmarkedsprisen bør tænde dine advarselslamper.
  4. Vi køber altid anerkendte mønter og barrer med motiver, der er svære at forfalske. Officielle mønter såsom Philharmoniker, Maple Leaf, Silver Eagle, kinesiske Pandaer, Perth Mint serien, engelske Britannia osv. er let genkendelige. Læs her hvordan du sikrer dig imod forfalskninger.
  5. Kig på den totale pris (varens pris + fragtomkostninger), og undersøg told og moms.
  6. Byd en maksimumspris i stedet for at hæve buddet i sidste øjeblik. Det er sjældent at det har en effekt alligevel, og kræver meget tid og ressourcer.

Samme gælder når du sælger

Du kan naturligvis også tage den anden side af handelsprocessen og sætte guld og sølv til salg på ebay. Her gælder naturligvis samme regler for dig, som beskrevet ovenfor, hvis du skal have succes med at finde købere. Jo bedre omdømme du har, desto mindre risikopræmie pålægger købere prisen, og dermed opnår du en bedre pris på dit guld og sølv. Husk dog at læs betingelserne ved salg først.

Et lille tip, som vil være særdeles nyttigt, når du en dag beslutter dig for at sælge ædelmetal på ebay: start så småt med at købe alle mulige varer fra ebay og derigennem opnå en 100% rating. Det behøver ikke være dyre ting, bare du gennemfører en handel. Det vil gavne dig betydeligt når det er tid til at sælge ud af din fysiske beholdning.

Benyt denne side til at sammenligne priser på ebay med futuresmarkedet. Tryk her for at gå til ebay’s tyske side.