Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Salg af smykker - ordentlig forhandler
01/08/2016
15:25
Avatar
Hegeberg
Gæst
Guests

Jeg skal sælge nogle af mine arvede smykker – intet nogle af os kunne tænke sig at gå med i dag – for at betale et lån tilbage. kan nogen anbefale en opkøber, der giver rimelige priser? Jeg bor i Nordjylland. Smykkerne er af høj metalværdi, men jeg ved ikke om jeg kan få mere for dem som smykker, end blot metalprisen.

10/08/2016
00:40
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Godt du spørger, for alt for mange bliver snydt når de sælger brugtguld.

Jeg kender ingen forhandlere i Nordjylland. Men det vigtigste er, at du selv kender værdien af det du vil sælge, så du ved du ikke bliver snydt. Så kan du gå til lokale forhandlere du ikke kender, og gå igen hvis forhandleren ikke vil give en rimelig pris.

For umoderne eller beskadigede guldsmykker er det værdien af guldindholdet, som giver værdien af smykket. Sten, perler og lignende giver ikke nogen merværdi, med mindre der er tale om særligt værdifulde sten.

Smykker har normalt altid et stempel der angiver renheden af metallet. Det kan enten være f.eks. 18K (18 karat = 18/24 eller 75% guld) eller f.eks. 333 (333/1000 rent guld, også kaldet 8 karat, da det er 8/24 = 33,3% rent). Øvelsen er nu at finde vægten på metallet, og her skal man enten først fjerne stenene før smykkerne vejes, eller estimere vægten af stenene og trække estimatet fra den samlede vægt. Derefter skal man ud fra metalvægten og renheden af metallet udregne vægten af det rene guld der er i smykket. Hvis det f.eks. er stemplet 8K og vejer 6 gram er der to gram rent guld i det.

Så skal man finde guldprisen i danske kroner, som hele tiden svinger. Jeg bruger det gratis Netdania FinanceChart, som både har guldprisen i USD og USD/DKK kursen, og udregner herefter selv. Alternativt kan man kigge på hvad Tavex tilbyder for brugtguld i forskellige renheder. Tavex er efter min mening en seriøs og respektabel forhandler, som ikke snyder folk, men København er nok lidt langt væk for dig.

Ved en seriøs forhandler kan du forvente at få 85-90% af guldværdien. Jeg ville ikke acceptere mindre end 80%. Ved et privat salg kan du måske være heldig og få op til omkring 95-100%, men her er der også risiko for at løbe ind i en tricktyv.

Når du sælger til en forhandler skal du vise legitimation, og navn/adresse/kørekortnummer eller lignende noteres ned. Det er et lovkrav. Forhandleren skal så holde på smykkerne i nogle uger, hvorefter der chekkes med politiet (kosterregisteret) om smykkerne er meldt stjålne. Din identitet udleveres kun til politiet, hvis smykkerne er stjålne.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256