Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Stramt budget..
04/02/2013
13:56
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Hej forum.

 

Lad mig starte med en baggrundshistorie om mig selv og hvad det er der har fået mig ind på denne side.

 

Det hele startede da jeg i 2009 var i Afghanistan som kampsoldat for at “hjælpe” de civile. Lad mig sige at jeg blev slemt skuffet. Hele mit verdensbillede blev fuldstændig knust, og jeg kunne egentlig ikke hitte hverken hoved eller hale i hvad der var rigtig og forkert.

Jeg endte med at have enorme problemer med at tilpasse mig det civile igen, og problemer jeg stadig går og arbejder med.

 

Grunden til at jeg ikke så verden som før var, at jeg kunne se at Danmark ikke er i Afghanistan for at hjælpe. Vi er der som en besættelsesmagt som skal trække tiden ud.

 

Jeg begyndte hurtigt at undersøge en masse ting. 9-11, false flag, Bilderberg og alt der er i den boldgade.

Alt dette har ført mig mod en tro på, at den ene procent (verdens eliten) har en plan om at få verden til at kolapse, hvorpå at skulle opbygge den (NWO) til deres fordel, hvor vi andre intet har og derfor skal stå til rådighed for dem (mere end vi gør nu)

 

I 2011 fik jeg to mønter af min farfar. En guld og en sølvmønt fra Droningens 70års fødselsdag. Han sagde at så kunne vi gemme dem til dårligere tider, for hvis vi fik dem nu ville vi bruge dem på ligegyndige ting. 

Han døde sidste år af kræft, og derofr har jeg tænkt en del på ham, og kigget en del på mønterne, hvilket at jeg inden for det sidste halve år har tænkt over hvad han sagde da jeg fik dem. Og han var sku egentlig rimelig snu den gamle.

Nå. Undskyld den lange smørre. 

Jeg er studerende nu, og venter barn til juli. Men har stadig et enormt behov for at sikre mig selv og min familie.

Alt dette har fået mig til at ville invisterer i sølv.

Jeg tænker på:

American Silver Eagle Coin

Canadian Silver Maple Coins

Chinese Silver Panda

Austrian Philharmonic Silver Bullion Coins

Australian Kookaburra

Australian Silver Koala

Mexican Silver Libertad

Alle i 1oz mønter, da de kan bruges som betaling, og er gode samleobjekter(Hvis verden ikke går konkurs alligevel) Og så er de nemme at opbevare. 

 

Mit spørgsmål:

Jeg har max råd til at købe en enkelt mønt om måneden. Er det nok, eller er det så forsvindende lidt, at det er ligegyldigt?

 

Er der andre gode råd når jeg nu har så stramt et budget???

 

Mvh

Johnny

 

 

04/02/2013
14:46
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hej Johnny og velkommen til!

Det er altid spændende at høre folks beretninger om hvordan de har fået interesse for ædelmetaller, på godt og ondt. 

Jeg kan ikke se, at der skulle være noget galt i blot at købe en lille smule hver måned. Det eneste du bør overveje er de omkostninger som (måske) er forbundet med at købe én mønt hver måned. Her tænker jeg primært på fragt/transport omkostninger, hvor der kan spares ved at bestille mange på samme tid. Udover det mener jeg, at selv den mindste mængde ædelmetal i et kollaps-scenarie vil kunne hjælpe. 

Udover ædelmetal er der jo også andre – måske billigere – måder at sikre sig selv og sin familie. Du er soldat, så du ved om nogen hvor længe konserves kan holde sig og hvor mange kalorier man kan få for få penge.

Hvordan man forbereder sig afhænger naturligvis af hvilket scenarie man forestiller sig, men selv en sølvmønt eller to om måneden vil efter min mening stille én bedre end resten af befolkningen som intet har.

05/02/2013
14:32
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Hej Johnny

 

I min verden er ingen mængde sølv for lille (eller guld for den sags skyld). Jeg arbejder også på et ret stramt budget, da jeg stadig ikke har fundet arbejde endnu efter endt uddannelse (men skal heldigvis til samtale i morgen, kryds fingre for mig :) ). Der er ret ofte nogle gode handler at gøre på QXL.dk eller eBay.com hvis man ved hvad man leder efter. Derudover kan man finde rigtig mange interessante ting på diverse indboauktioner rundt omkring i landet, på loppemarkeder og sågar i genbrugsforretninger. Sverige havde indtil ca. 1960 sølv i deres 10-ører f.eks., og selv om der kun er 0.02 troy oz i hver er det dog stadig sølv. Og man kan være heldig at købe disse mønter til langt under spotpris hvis man kun tager sølvindholdet med i beregningen. Når man køber på internettet skal man dog altid undersøge det man byder på grundigt, og altid iberegne transportomkostningerne i anskaffelsesværdien. 

 

Jeg tror det er vigtigt at holde sig for øje, at i et kollaps-scenarie er det ikke kun mønter, der har købekraft. Det er alle former for ædelmetaller. Så hvis du kan finde en billig sølvhalskæde i en genbrugsforretning er det stadig noget du kan bruge i fremtiden. Udover det er det bare at sige: kom i gang! Det er aldrig for sent. Og velkommen til. :)

06/02/2013
02:41
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg vil også anbefale dig at købe mønter på ebay.de (den tyske afdeling af ebay) da momsen på sølv stadig er billigere der. Fragt omkostningerne er som regel også rimelige, men husk at se dig godt for. Du kan også overveje ind imellem at købe lidt mindre mønter, f.eks. 1/2 oz eller 1/4 oz og opleve glæden ved at få flere mønter tilsendt, desuden kan det ved et kollaps senarie, være en fordel også at have nogle mindre sølvmønter, da man måske får brug for mindre byttehandler eller indkøb. Og husk også på sølvs fundamenter, både som et ædelmetal, investeringsobjekt og en ressource eller råvare for industrien mm. Samt at det meste sølv, som er udvundet er forsvundet idag, hvilket kan og vil få det til at stige kraftigt i pris og blive meget sjældent og eftertraktet (hvis det ikke allerede er det, men bare ikke opdaget af offentligheden endnu) Så køb med arme og ben, alt det du kan, også selv om det kun er lidt ad gangen. Jeg tror at du og vi alle bliver glædeligt overrasket i fremtiden og takker for at vi havde muligheden for at købe det så billigt, som det er nu. Køb det nu, eller arbejd for det senere!

07/02/2013
15:26
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Det er rart nok at høre at i ikke mener at det stramme budget skal skræmme mig til at lade være.

Jeg kan godt lide at forberede mig, så vi har altid ekstra “proviant” i huset, og andre ting som kunne være rare at have, til hvis man lige pludselig ikke kan få det mere.

 

Jeg har ikke tænkt mig at købe noget hver måned, men måske hver 2. eller 3. måned for at spare omkostninger på fragt. Ved godt fragten stadig er mange penge, men det må jeg jo bare leve med. 

 

Jeg har tænkt mig kun at købe ucirkulerede mønter fra anerkendte forhandlere, da jeg er sikker på at jeg mangler erfaring til at kunne se/mærke om produktet er ægte eller ej.

 

Tanke: Det værste ved alt det her er, når jeg prøver at advare dem jeg holder af om hvad fremtiden kan/kommer til at byde på, så kan jeg se på dem at de tænker “Conspirations teoretiker” Er jeg den eneste der har det sådanne???

07/02/2013
15:59
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

For at citere Michael C. Ruppert:

 

“I don’t deal in conspiracy theories, I deal in conspiracy fact.”

 

Jeg er efterhånden ligeglad med hvad folk tænker om det. Jeg kigger på fakta, og handler ud fra det. Jeg forklarer mine nærmeste om hvad, der vil forårsage et kollaps. Hvis de vælger ikke at tage truslen seriøst så har de i det mindste fået valget. Heldigvis er min nærmeste familie fornuftig. 

 

Du kan bruge diverse hjemmesider til at tjekke numismatiske mønter. Prøv evt. at google mønten du overvejer at købe. Det er ret nemt at teste om f.eks. 0.900 eller 0.600 mønter er falske. Hvis de er magnetiske er der tale om en forfalskning, hvis ikke er de gode nok. Anskaf evt. en finvægt, der kan måle ned til 0,01 gram. Engelske mønter fra før 1920 var alle fra three pence og opad sterling sølv, altså 0.925. Fra 1920-1946 var de 0.500. Disse er gode for nye sølvinvestorer at købe, da man ofte kan finde slidte eksempler billigt, da de ud fra et numismatisk synspunkt ikke har nogen værdi. 

08/02/2013
05:06
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg ser i høj grad på prisen, og her er der betydelige forskelle.

Ucirkulerede 1-ounce mønter er efter min mening for dyre, da der både er høje premiums og moms. Spotprisen på sølv ligger i øjeblikket omkring kr. 5,51/gram, så en 1-ounce mønt har en sølvværdi på omkring kr. 171. Men Tavex sælger deres billigste 1-ounce mønter (Philharmoniker) til kr. 260, hvilket er over 50% mere end sølvværdien. Ved salg kan man normalt ikke forvente at få mere end et par procent over sølvværdien (Tavex køber samme mønt til kr. 184). Så hvis du f.eks. køber disse mønter hos Tavex, får du kun omkring 2/3 så meget sølv for dine penge, som hvis du købte til spotprisen.

Pas på med numismatiske mønter, medmindre du virkelig er ekspert. Og pas på med sælgere som forsøger at bilde dig ind, at netop deres mønt vil stige voldsomt i værdi i fremtiden. (Hvorfor vil de så sælge?)

Selv foretrækker jeg cirkulerede sølvmønter, som under brugtmomsordningen som regel kan købes til spot, eller billigere, her i landet. Mange af disse mønter er stadig gangbar mønt, så her har man fordelen af, at falskmøntneri strafforfølges strengere end andre falsknerier.

Hos PR Mønter kan man f.eks. købe cirkulerede svenske sølvmønter i 40% sølv til omkring 94% af metalværdien. Størstedelen af mine sølvmønter er netop svenske sølvmønter, købt til eller under spot.

Husk på, at hvis der er en fysisk butik, kan du spare fragtomkostningerne ved at købe i butikken. PR Mønter har en butik i Aarhus, og Tavex har tre butikker i København. Begge er respektable forhandlere, som man kan stole på (selv om man – som altid – skal passe på med priserne).

08/02/2013
17:01
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

WithAU sagde
For at citere Michael C. Ruppert:

“I don’t deal in conspiracy theories, I deal in conspiracy fact.”

Genialt :)

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256