Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Sølv raffinaderi - Danmark/Tyskland
06/11/2012
07:18
Avatar
zeroXTC
Gæst
Guests

Hej alle!

Jeg søger et Sølv raffinaderi, da jeg har en del .900 og .925 sølv liggende i mønter, medaljer og andet. Jeg vil simpelhent ikke sælge det til 4 kroner pr. gram. Så vil jeg hellere bruge nogle penge på at få det smeltet, raffineret og støbt i barre istedet.

 

Er der nogen der kender et sted, jeg kan få dette udført ? 

06/11/2012
20:46
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Der er ESG (Edelmetall-Service GmbH) i Tyskland, men det kan næppe betale sig. Hvis ikke du har store mængder (hundredevis af kilo) får du ikke afregnet til nævneværdigt højere priser end f.eks. Tavex her i landet.

Og så er der problemet med, at sølvbarrer er momsbelagte. Det betyder, at raffinaderiet skal opkræve moms af sølvbarrerne, og de penge er tabt for dig, hvis du ikke er momsregistreret.

Men på grund af momsen på sølv, og brugtmomsordningen, får mønter og medaljer ofte gode hammerslagspriser på online auktionssteder her i landet.

Hvis jeg var dig, og ville konvertere sølvet til sølvbarrer (hvad jeg som sagt ikke synes er nogen god ide, medmindre du er momsregistreret og der er tale om store mængder), ville jeg gøre følgende: Tage kontakt til ebuy.dk med henblik på at afsætte hvad der kan forventes at indbringe en rimelig pris på deres online-auktion. Eventuelt skrammet eller bulet sølvkorpus eller sølvbestik ville jeg forsøge at afsætte som skrotsølv til f.eks. Tavex. For pengene det indbringer ville jeg så købe sølvbarrer i Tyskland (19% moms).

14/11/2012
10:23
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg vil også umiddelbart tro, at omkostningerne ved at få sit sølv omsmeltet er for høje relativt til sølvværdien.

Noget helt andet er; er der nogen der ved hvordan det forholder sig med at smelte gamle cirkulerende mønter om til barrer? Synes at have læst et sted, at det ikke er lovligt at omsmelte gangbare mønter – kun centralbanken har denne myndighed..

14/11/2012
20:30
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Admin said
Noget helt andet er; er der nogen der ved hvordan det forholder sig med at smelte gamle cirkulerende mønter om til barrer? Synes at have læst et sted, at det ikke er lovligt at omsmelte gangbare mønter – kun centralbanken har denne myndighed..

Det er der vist temmeligt delte meninger om, og jeg er ikke selv helt sikker. Møntloven fra 1972 havde i §6 et forbud mod omsmeltning, men denne bestemmelse bortfaldt ved lovændringen i 1988. Desuden kan andre landes lovgivning måske komme på tale, hvis man omsmelter mønter fra andre lande.

Men selv mener jeg ikke, at det burde have nogen større betydning, for metallet har stort set altid større værdi i møntform end i barreform.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256