Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Salg af Svenske sølvmønter
15/08/2012
12:59
Avatar
Andresen
Gæst
Guests

Hejsa.

 

Jeg har en del gamle Svenske sølvmønter (1 kroner årgang 1950-1960 – 40% sølv – ca. 14 kg.) som jeg ønsker at sælge. Er der nogen som har steder de kan anbefale? Evt. til privat salg?

15/08/2012
18:48
Avatar
Samleren
Gæst
Guests

Hej Andresen.

Du kan evt. sætte dine mønter til salg på QXL, som er en dansk auktionsside på nettet. Her har du mulighed for at fastsætte en mindstepris for dine mønter. Evt kan du opdele dine mønter i mindre partier. Du har her den sikkerhed at modtage beløbet først, inden du sender dine mønter til køberen.

Alternativt kan du besøge Tavex i Scoubogade 6 i København. Her kan du gratis få en vurdering af dine mønter og en aktuel købspris. Hvis du er bosiddende i Jylland kan du besøge PR Mønter i Århus, som også er en seriøs opkøber.

 

Jeg har handlet begge sidstnævnte steder og kan anbefale begge.

 

Hilsen Samleren.

15/08/2012
19:44
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

PR Mønter publicerer næsten hver dag deres aktuelle priser på nettet. Det er både købs- og salgs-priser. I prislisten indgår også de priser de giver ved køb af svenske 40% sølvmønter. Bemærk, at prisen her er per kg mønter (ie. per 400 gram finsølvindhold). http://www.pr.dk/guld/guldkurs.htm

Liberty Silver i Malmö køber også svenske mønter i 40% sølv. Her er prisen per kg finsølvindhold (ie. per 2,5 kg mønter). Husk på, at priserne er i svenske kroner (der vises “kr”) indtil du vælger at få dem vist i danske kroner (der vises “DKK”). http://www.libertysilver.se/salja/

Begge forhandlere er efter sigende seriøse og pålidelige. Så vidt jeg er orienteret, kan du efter forudgående aftale sælge til begge ved at sende mønterne med posten. Jeg har ikke selv handlet ved Liberty Silver, men har købt en del svenske sølvmønter hos PR Mønter.

Jeg vil anbefale, at du bruger de priser disse forhandlere tilbyder som det minimale du sælger mønterne til. Du skal være opmærksom på, at priserne kan svinge en del fra dag til dag. Hvis du er lidt tålmodig, kan du evt. vente og se om der er nogen f.eks. her i forummet, som gerne vil købe af dig. Du kan jo også se hvad eventuelle købere skal betale for mønterne hos disse to forhandlere, og der kan være penge at tjene for jer begge, hvis i bliver enige om en pris et sted mellem købs- og salgs-priserne. Havde du skrevet dit indlæg for tre måneder siden, havde jeg nok tilbudt at købe mønterne. Men lige nu har jeg ikke planer om at købe mere sølv.

En helt anden mulighed kunne være at vente og se om sølvprisen igen kommer op på den højeste pris fra sidste år. Så ville du få næsten dobbelt så mange penge ved et salg.

Husk: For at få den bedste handel, er det vigtigt at kende de aktuelle priser. Og det kan tit betale sig at være tålmodig og vente på en køber der vil give en lidt bedre pris.

16/08/2012
10:45
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har ikke forsøgt at sælge ud af min beholdning endnu, og jeg forventer da også, at guld og sølvprisen har nået bunden for denne gang. Men når/hvis tiden er inde til at sælge, er QXL, Tavex, PR og Liberty Silver rigtig gode bud. Derudover bør du overveje ebay (artikel om ebay) da der er flere købere og dermed ofte en mere fair pris. 

Vi har desuden skrevet en artikel om hvor og hvordan man sælger guld og sølv.

17/08/2012
11:17
Avatar
Andresen
Gæst
Guests

Hej Samleren, PMPirate og Admin.

Tak for de fine bud. Jeg har været i dialog med Liberty Silver i Sverige som har givet et ok bud. Jeg må dog indrømme, at jeg som jer, er at den overbevisning at prisen på sigt vil stige. Jeg har derfor besluttet mig at vente lidt og se tiden an.

Herefter vil jeg gå efter et privat salg, da det lader til at både køber og jeg som sælger, vil få mest ud af denne løsning.

Er der evt. nogen af jer som ved om det evt. bedre vil kunne svare sig at sælge mønterne som samlerobjekter? Eller er der for mange af disse i omløb?

17/08/2012
16:29
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Hvad angår svenske sølvmønter, er det primært mønter fra før krigen og mønter i høj numismatisk kvalitet, som sælges som samlermønter. Og her er privat salg næsten nødvendigt, idet mønthandlere næsten intet giver for den numismatiske værdi i forhold til, hvad private samlere gør.

Men man ser ofte enkelte mønter eller små partier gå til ret gode priser på online-auktioner. Her må man dog regne med at skulle bruge en del tid på at sælge, ligesom der er en del omkostninger ved salget i form af salær og gebyrer ved auktionshuset og omkostninger til fragt og indpakning.

Da min tid er mere værdifuld end det ekstra jeg forventer at kunne få ind ved salg i små portioner på online-auktioner (jeg kan tjene mere ved at bruge min tid på andet), har jeg selv valgt at se bort fra denne mulighed som en mulig exit-strategi. Men hvis du har rigeligt med tid, kunne det måske være et forsøg værd for dig.

17/08/2012
18:34
Avatar
Samleren
Gæst
Guests

Hej Andresen.

Du har truffet et yderst fornuftigt valg. Hvis vi ser tilbage på, hvad sølvprisen nåede af rekordhøjde sidste år i april, ja – så er det bestemt ikke utænkeligt, at du vil kunne opnå en pæn merpris for dine sølvmønter, hvis du venter et stykke tid endnu. Brug evt. anden likvid kapital (bankindestående), hvis du har behov for her og nu kapital. Jeg kan kun tilslutte mig rådet du allerede har fået før. Hav tålmodighed. Prisen på sølv skal nok stige igen.

 

Hilsen Samleren. wink

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256