Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

No permission to create posts
sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Manipulation i sølvmarkedet?
01/09/2012
16:21
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ted Butler er overbevist om, at nogle få aktører manipulerer sølvprisen, og giver her sit bud på hvem, hvorfor og hvordan det udføres

Min personlige holdning er, at der foregår noget mystisk i guld og sølvmarkederne. De store pludselige prisfald (30-40%) på en dag ville aldrig forekomme i andre markeder, hvor undersøgelser prompte ville blive sat i gang. Forestil jer et ragnarok det ville medføre, hvis S&P500 faldt 30% på én dag! Det virker som om, at enkelte aktører i specielt sølvmarkedet får lov at holde relativt store korte positioner og at myndighederne ser igennem fingrene med dette. 

Hvis det er tilfældet, at sølvprisen er blevet manipuleret ned over en længere årrække, kan vi se voldsomme prisstigninger (30% om dagen) når (ikke hvis) korthuset falder til jorden.

Hvad er jeres holdning til spekulationerne om manipulation i ædelmetalmarkederne?

02/09/2012
18:55
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Selv er jeg ikke i tvivl om, at der sker manipulation med priserne på både guld og sølv. Da sølvmarkedet er så meget mindre, er det naturligvis lettere for de store spillere at lave de store udsving i priserne, end det er på guldmarkedet.

Grunden til, at magthaverne tillader store spillere som f.eks. JP Morgan at lave denne manipulation er naturligvis, at man ønsker at holde priserne nede.

I modsætning til mange andre tror jeg dog ikke bare der forsøges manipulation for at få prisen ned. Jeg tror også der næsten ligge så ofte manipuleres for at øge priserne. De store spillere kan tjene penge på manipulation i begge retninger, ved at tvinge spekulative detail-investorer ud af deres positioner. Og de store udsving i prisen gør folk mere usikre på disse markeder, og hjælper derfor på sigt med til at holde priserne lavere end de ellers ville være.

03/09/2012
05:53
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Helt enig.
De store spillere kan tjene gode penge herved, og skal vel samtidig bruge tid til at positionere deres penge, inden det hele flader sammen.

03/09/2012
22:30
Avatar
PaxArgentaria
Gæst
Guests

Uden tvivl. Hele pengesystemet er jo en joke i sig selv, så der skal ikke engang specifikke beviser til for at vide at guld- og sølvmarkedet er manipuleret.

04/09/2012
13:50
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

PMPirate said
I modsætning til mange andre tror jeg dog ikke bare der forsøges manipulation for at få prisen ned. Jeg tror også der næsten ligge så ofte manipuleres for at øge priserne. De store spillere kan tjene penge på manipulation i begge retninger, ved at tvinge spekulative detail-investorer ud af deres positioner. Og de store udsving i prisen gør folk mere usikre på disse markeder, og hjælper derfor på sigt med til at holde priserne lavere end de ellers ville være.

Jeg er til dels enig. Hvis man tror på, at Fed, Plunge Protection Team (Presidents working group) etc. ser igennem fingrene med manipulation i sølv og guld markederne eller måske endda hjælper til, bør man kigge på hvilke incitamenter de har i dette. Man kan diskutere, om en grund er at styrke bankernes (og deres frokost og golf venner) profit, men jeg mener, at den helt afgørende grund er, at de ser en interesse i at udstille ædelmetaller som “barbaric relic”, en tradition (som Bernanke udtaler) og i bund og grund fjollede aktiver at investere i. Dermed er der intet alternativ til dollaren og de kan fortsætte lidt endnu med at føre lempelig pengepolitik og dertil hørende inflation. 

Dog mener jeg også, at ved at manipulere både op og ned, skabes en højere volatilitet i markedet, hvilket skræmmer investorer væk. Dermed er interessen lav og prisen kan lettere holdes nede. 

04/09/2012
15:45
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Enig. Guld er næsten udelukkende et monetært metal. Derfor burde det handles som enhver anden valuta. Det gør det også, men vi ser langt større udsving i kursen på guld end vi ser på andre valutapar.

Jeg ser på guld som en valuta, og opfatter fysisk guld som en form for kontanter. Men en speciel valuta i forhold til de fiat-valutaer vi ellers har i dag.

Hvor der for en fiat-valuta ikke er noget reelt til at bakke den op (kun folks tro på dens værdi, nu og i fremtiden), er der en reel værdi bag guld (det arbejde der er med at grave det op af jorden, og gøre det klar til igen at gemme under jorden i bankbokse). Man kan uden videre trykke flere fiat-penge, og i dag har man ikke engang udgifter til trykning, da der bare er tale om tal i computere. Men guld kan man ikke lave mere af uden at skulle udføre det arbejde der er forbundet med at finde det, grave det op af jorden og raffinere det.

Derfor virker guld lidt som den berømte kanariefugl i kulminen.

Hvis guldprisen, målt i fiat-valuta, stiger kraftigere end produktionen i samfundet øges, er det et stærkt signal om, at de fiat-baserede kapitalmarkeder er oppustede. Altså at man har en boble der bliver større, og som risikerer at springe. Det kan man ellers også se med ændringer i kursen mellem forskellige fiat-valutaer, men ikke hvis alle fiat-valutaerne falder lige hurtigt i værdi, som de gør med det globaliserede finansielle marked vi har i dag.

Derfor er det klart, at de magthavere, som vil beskytte deres fiat-valutaer, har en klar interesse i, at prisen på guld holdes nede.

Ser vi tilbage i tiden, kan vi da også se eksempler på, at diverse regeringer har haft hemmelige samarbejdsaftaler for at holde guldprisen nede.

For sølv gælder lidt det samme, da sølv har en monetær komponent. Men sølv er også et industrielt metal, og derfor er det lidt anderledes for sølv. Men da sølvmarkedet er så meget mindre end guldmarkedet, er det langt lettere at manipulere priserne her. Det er nok også årsagen til, at vi ser langt større udsving i sølvprisen. Udsving, som ikke ser ud til at have noget at gøre med fundamentaler som udbud og efterspørgsel, og som derfor alene kan skyldes spekulation eller manipulation.

26/09/2013
18:19
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu har CFTC efter 5 års efterforskning kommet frem til at der ingen manipulation er i sølvmarkedet. Det får mig til at tænke på om de egentlig er en uvildig instans, så de ikke efterforsker sig selv, lige som vi f.eks. ser inden for politiet herhjemme, eller om de enten er total hjernevasket eller styret og manipuleret et højere sted fra? Ja, de kan bare blive ved med at ødelægge markedet og økonomierne, samt manipulere med priserne, en dag skal regningen betales, og det meste sølv vil være forsvundet fra jordens overflade. Svært tilgængeligt med flaskehals problemer for industrien, samt en større efterspørgelse end udbuddet og gemt i private hænder. Jeg glæder mig til den dag, hvor den største velfærdsoverførelse af alle finder sted, der vil jeg trække stikket og trække mig tilbage på en øde Ø med min sølvskat, og nyde at sølvprisen endelig for sin rette værdi på linie med f.eks. platin og palladium, et sted mellem 500 og 1500 dollars pr. Ounce, hvis vi altså kan måle i nutids fiatpenge. http://blog.milesfranklin.com/…..you-expect

27/09/2013
12:09
Avatar
splas
Gæst
Guests

Altså hvad jeg lige kan læse mig frem til her  så udtales der: 

 

“By federal law, the Gold Exchange Act of 1934 specifically authorizes the US government to rig not only the gold market, but to rig any (financial) market surreptitiously through the Exchange Stabilization Fund.  If the CFTC has discovered that market rigging is taking place because of US government policy, then according to law there is nothing to be done about it.”

 

og så lige dette guldkorn:

 

“You will find the US Treasury Department quoting the Gold Reserve Act as saying the Exchange Stabilization Fund can intervene, as I said previously, not only in the gold market, but in any financial market.  This intervention power is essentially an economic declaration of war against every other nation in the world.”

 

Jo jo…..lo and behold the almighty

 

 

15/05/2014
03:55
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Store nyheder!

Begyndelsen til enden i manipuleringen af ædelmetaller: “The London Silver Fix” er officielt død og lukker ned efter den 14 august 2014

Det bliver spændende at se, hvad der sker med sølv prisen herefter smile

http://www.zerohedge.com/news/…..ially-dead

http://www.marketwatch.com/sto….._news_stmp

30/05/2014
08:45
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er bestemt gode nyheder, men hvad der er endnu vigtigere er grunden til at Silver Fix’et skrottes. Myndighederne i Tyskland har undersøgt Deutsche Banks rolle i potentiel guld og sølv manipulation hvilket har fået DB til at forsøge at sælge deres plads ved både guld og sølv fixingen – uden held – og derfor nedlægges sølvfixet (garanteret også guldfixet snart). http://www.gata.org/node/14004

LME og CME har allerede meldt sig på banen som nye “fixere” så det er ikke sikkert, at manipulationen i sølvmarkedet stopper lige foreløbig, men det er efter min mening et meget lovende skridt mod en mere fair pris. Og lad os samtidig håbe, at myndighederne har nosser nok til endelig at sigte bankerne for årelang manipulation i stil med LIBOR.

No permission to create posts
Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256