Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Hjælp til en investeringsplan
28/12/2014
01:33
Avatar
Senseue
Gæst
Guests

Allerførst tak for en spændende side, som har sat en del tanker i gang. Jeg er helt ny inden for dette fagområde, men jeg har nu læst nogle af jeres artikler og bestilt et par af de anbefalede bøger. De samfundsøkonomiske udsigter ser jo desværre ikke for gode ud, so what to do …

Efter at have læst her på forummet antager jeg, at mit budget er lidt mere stramt end jeres. Jeg tror dog, jeg med en optimering af mit budget vil kunne sætte penge af hver måned til at kunne købe 10-20 sølvmønter hos libertysilver.ee.

Det er tænkt som en forholdsregel for et eventuelt økonomisk kollaps, og ellers som en langsigtet pensionsopsparing.

Er dette måden at gribe det an på?

01/01/2015
03:09
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Velkommen til.

Det lyder ikke helt dumt. Jeg har dog en række ting jeg synes der er værd at overveje i denne forbindelse:

Med investeringer er det altid værd at tænke på skatter og afgifter. Ved at købe hos libertysilver.ee sparer du de 25% moms på sølv her i landet. Men investeringer er ikke altid skattefri. For investeringer i fysiske ædelmetaller i form af mønter afhænger skatten så vidt jeg kan forstå (jeg er ikke skatteekspert, selvom jeg har rådført mig med min revisor) som udgangspunkt af intentionen i købsøjeblikket: Køber du fordi du håber senere at sælge til en højere pris, er det i skattemæssig forstand spekulation, og du skal når du sælger betale skat af en eventuel profit. Men køber du mønterne fordi du gerne vil eje dem, uden at have til hensigt senere at sælge dem med profit, er det ikke skattepligtigt – heller ikke, hvis du senere vælger at sælge dem, og prisen måske er højere end hvad du gav for dem.

Man skal også – uanset om man har et skattemæssigt profitmotiv – tænke på, hvad man kan få for mønterne ved et eventuelt gensalg. Det er værd at undersøge inden man køber. Og selv når man har købt første gang kan et forsøg på salg af et par mønter, så man finder ud af hvad man får for dem, være en stor hjælp. Der er ofte meget store forskelle på købs- og salgspriser for sølvmønter.

Når man køber skal man huske at regne alle omkostninger med til købsprisen. Fragt-omkostningerne ved køb hos libertysilver.ee er ikke små, så hvis du vil købe 10-20 toz om måneden her, tror jeg det ville være bedre for dig at købe 2-4 gange om året end hver måned.

Selv foretrækker jeg for mine fysiske sølvmønter at købe gamle svenske sølvmønter. De fleste jeg ejer er købt hos PR Mønter, og de sælger svenske sølvmønter i 80 procent sølv til spot, og svenske sølvmønter i 40 procent til omkring 94 procent af spotprisen af sølvindholdet.

Alternativt, som en forsikring mod økonomisk kollaps, kunne man også overveje fysiske guldmønter. Her er spreads (forskellen mellem købs- og salgs-priser) typisk kun omkring 10 procent. Og her er Tavex nok det bedste sted at handle. Guld svinger mindre i pris end sølv, men fundamentalerne for sølv er bedre end for guld.

Men inden du begynder at investere i ædelmetaller bør du efter min mening se nøje på din økonomi: Hvis du har dyre lån eller kreditter, kan det bedre betale sig at betale dem først. Og selv når det er på plads, er det godt at have en god buffer i form af 20-30.000 kr. i kontanter. Alt for mange køber desværre ædelmetaller for senere at måtte sælge dem igen med tab fordi de pludselig får brug for pengene.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256