Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Tyre eller Bjørne?
02/12/2013
20:06
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg synes at forumet virker meget stille, er der nogen tyre tilbage? Eller er alle gået i vinterhi sammen med bjørnene?

smile

02/12/2013
23:19
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Jeg er her endnu. Men købetrangen er dalet en del. Både pga. det økonomiske, og så fordi jeg er så skide træt af alt det negative…

 

03/12/2013
13:54
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Er her endnu, og overvejer ret kraftigt at smutte til Flensburg, når jeg er hjemme til jul, og snuppe 500 Philharmonikere.

 

Det MÅ eksplodere på et tidspunkt. Omend stemningen om mit metal unægteligt har været en hel del højere……

03/12/2013
18:40
Avatar
Samleren
Gæst
Guests

Jeg er her også endnu. Den tunnel vi er i lige nu er meget meget lang, og jeg forventer ikke nogen bedring i den nærmeste fremtid. Hvis man studerer Kitco lidt ind imellem er forventningerne her langt fra muntre, så jeg afventer endnu lavere priser inden jeg igen vil investere yderligere. Salg kan på ingen måde komme på tale nu. Jeg glæder mig alligevel stadig over det lager, som ligger i bankboks. Det spiser ikke brød og kan til stadighed “besøges og røres ved”. Det skal nok vende til vores fordel på et tidspunkt. Så hold bare modet oppe og fanen højt.laugh

04/12/2013
15:05
Avatar
MortenSkipper
Gæst
Guests

Jeg smutter også en tur til Flensburg her inden jul, og køber lidt inden momsen stiger. Jeg gør det dog ikke i troen på at der sker noget snart. Man skal ikke undervurdere hvor lang tid der kan gå inden der sker noget. Tror de første 6 mdr. af år 2014 bliver uhyre interessante – ikke mindst for ædelmetallerne. Hvis ikke de får startet en meningsfyldt nedtrapning af deres pengeprogram (hvilket jeg personligt ikke rigtig tror på vil ske) – kunne der være basis for at se en opgang i guld og sølv. Dog er det helt store problem, at der hviler et enormt deflationært pres pt., og historisk har guld jo jo fungeret som et inflationshedge og et fat-tail hedge.

Jeg er helt enig med Samleren. Bare husk på at det kun kræver 20 mia usd at købe alt tilgængeligt sølv, og det svarer til under 25% af hvad USA printer OM MÅNEDEN – så bliver man fortrøstningsfuld :)

04/12/2013
16:43
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Jeg er her bestemt også endnu! Har ikke købt noget i et stykke tid, men snakkede med en mønthandler, hvor jeg købte 734 gram 0.800 sølvmønter og en 1/25 oz guldmønt for 2150 kr. Needless to say: jeg er ganske godt tilfreds med den handel! :)  

 

Jeg mener, at det er naivt at tro, at der sker noget i 2014. Det samme gælder for 2015 for den sags skyld. Det er vigtigt at huske på, at det her er en langsom proces. Der findes stadig flere muligheder for regeringer og centralbanker til at skubbe problemerne foran sig. Der er ingen grund til at se udviklingen lige nu som noget negativt, men derimod som en mulighed. Vi er inde i en deflationær spiral lige pt, og den eneste grund til, at deflationen ikke har manifesteret sig i nøgletallene er, at der føres så ekspansiv pengepolitik som tilfældet er. “Positive” nøgletal skal forsøge at få forbrugerne til at bruge flere penge, men det lykkedes ikke. Dette skyldes, at forbrugerne typisk er påpasselige i årene efter en krise – i nogle tilfælde op imod 20 år! Så når den ekspansive pengepolitik trappes ned, hvilket vil ske, vil den deflationære effekt for alvor slå igennem. Dette vil føre det et nyt forsøg på at skabe inflation, hvilket i første omgang ikke vil lykkedes. Der vil være en periode med stor stigning i pengemængden, hvorefter inflationen uundgåeligt vil stige – meget. Det er først på dét tidspunkt, at det vi herinde laver vil give mening for andre. Når vi når det punkt vil os med rigtig værdi stå som vinderne, om end man kan argumentere for, at der faktisk ikke er nogle vindere i så tragisk en situation. Som jeg har argumenteret for tidligere, bl.a. i min artikelserie for et års tid siden, så sker det ikke lige foreløbigt. Jeg bliver stadig mere sikker på, at vi skal vente mindst ti år endnu før end kollapset for alvor indtræffer. Dette skyldes, at pengesystemets kollaps kun kan indtræffe ved høje inflationsrater, hvilket først for alvor vil ske når råstoffer begynder at blive sjældne. Specielt olie og metaller er kanariefuglene i kulminen. Når olien begynder at stige i pris for alvor vil prisen på fødevarer følge med, hvilket vil være startskuddet til høj inflation – måske endda noget, der approksimerer hyperinflation. 

 

Derfor: Hold fanen højt! Keep stacking! Det er en matematisk uundgåelighed, at det kommer til at ske. Det eneste der er tvivl om, er timingen. Jeg satser stadig på 2025-2030 som det mest realistiske perspektiv, men 2020 er bestemt også en mulighed. Under alle omstændigheder fortsætter jeg med en balanceret livsstil, hvor jeg akkumulerer så meget realværdi som jeg kan, og stadig leve et “normalt” liv ved siden af.

05/12/2013
13:05
Avatar
MortenSkipper
Gæst
Guests

Jeg mener ikke at der behøver at gå så længe. På den anden side vil jeg på ingen måde dementere din påstand. Timingen i det her er umulig for enhver – bare se Japan. Min pointe med de første 6 mdr af 2014 bliver interessante er, at det vil vise sig om FED overhovedet VIL og KAN taper. Hvis de ikke gør det indenfor relativt kort tid tror jeg markedet begynder at fornemme, at det aldrig vil ske. Er det et “triggerpoint” for ædelmetaller – who knows… Jeg føler mig dog overbevist om, at papirmarkedet for guld og sølv er en af de sidste bastioner centralbankerne vil forlade. Det er derfor meget realistisk, at vi i mine øjne vil opleve “Indiske” tilstande (fysisk pris handler med markant spread til papirpris) indtil man mister tilliden til markedet.

 

Jeg føler mig dog på ingen måde lige så sikker som dig i sagen om det kan lade sig gøre at “nedgeare” uden at markedet braser sammen. Husk at der findes 2 måder at ordne en nedgearing på: tilbagebetaling og konkurs. Tager du konkurser med i din “matematiske umulighed” – bliver den jo ligepludselig mulig. En god stribe af konkurser ville i mine øjne være sundt for systemet. Uanset hvad man gør ser vi frem mod en depression. Om man så vælger at gribe den fornuftigt- eller tåbeligt an, er stadig et åbent spørgsmål. Jeg frygter dog at tåbeligheden vinder pga politikernes asymetriske risk/reward system med genvalg vs kort/langsigtede løsninger.

 

Summa summarum er jeg dog helt enig – keep stacking!

18/12/2013
21:30
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg har også været stille her på det sidste. Men jeg er stadig bullish på ædelmetallerne på længere sigt, og har de sidste par måneder – forsigtigt – købt mere guld. Jeg har også på BullionVault et par gange solgt når jeg synes priserne var steget lidt for hurtigt, for derefter at købe igen til en lavere pris :)

 

Hvad de fysiske ædelmetaller jeg har i hånden angår, er jeg godt tilfreds. Dog ville jeg gerne sælge lidt af mit fysiske sølv, da jeg synes det er mindre likvidt end jeg bryder mig om. Men sølvprisen skal stige 20-25%, før jeg evt. begynder at sælge, og så vil jeg prøve at sælge her – til under spot, trods momsen på sølv. Mine fysiske ædelmetaller holder jeg på lang sigt, og jeg har ikke travlt med at sælge ud af dem før jeg kan få en god pris.

Nu fik vi en lille tapering fra Fed, præcist som jeg havde forudset. Ikke nok til at bevæge markederne på kort sigt. Men det bliver interessant at se hvad der sker på længere sigt…

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256