Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Ethereum
08/07/2016
22:17
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Nu er der kommet en ny mulighed for dem som missede Bitcoin toget, til i stedet at købe en ny konkurerende eletronisk valuta kaldet Ethereum.

Ethereum (forkortet ETH eller Ether) er en ny crypto coin, som kun er ca. 1 år gammel og som også fungere via Blockchain ligesom Bitcoin. Den kan det samme som Bitcoin, men har også mange flere udviklings muligheder, bl.a. at kunne overføre og bekræfte penge overførelserne meget hurtigere, samt at lave såkaldte smart kontrakter, der åbner nye muligheder på blockchain systemet, som f.eks. at lave aftstemninger, valg, gemme kontrakter, udvikle spil, nye styresystemer, fungere som opbakning for diverse økonomier og meget mere.

Mikrosoft og flere andre store spillere er gået ind i et samarbejde omkring udviklingen af denne nye crypto valuta, som spåes at ville blive en konkurrent til Bitcoin. 

Ethereums udvikling og priskurs har nogenlunde fulgt den samme udvikling som Bitcoin i sine tidlige dage, og er gået fra at koste nogle få cent, til over 20 dollars og derefter er faldet med over 50 procent til i øjeblikket at koste omkring ca. 10 dollars pr. Ethereum. Grunden til det store prisfald, var en hacker der for nogle uger siden kom ind i et af de nye samarbejdsprojekter kaldet DAO og tog flere millioner ETH, der nu er blevet fastfrosset i systemet af styregruppen for Ethereum projektet. De arbejder i øjeblikket med at løse den krise, der er opstået i miljøet, så pengene igen kan frigøres til brugerne.

Jeg tror ikke at det er dødsstødet for den nye ETH elektroniske valuta, da der er kolosal stor opbakning og støtte til at udvikle valutaen og dens muligheder. Den ligger på anden pladsen i crypto coins med en markedsværdi på lige omkring en milliard dollars kun overgået af Bitcoin, der har en nuværende markedsværdi på omkring 10 milliarder dollars. Dette også taget i betragtning af hvor mange gange Bitcoin er blevet erklæret død, for at overleve og komme sig igen ovenpå diverse hackninger mm. 

Er der én ting jeg har fortrudt, så er det at jeg ikke købte Bitcoin første gang jeg blev opmærksom på dem og de kostede omkring 12 dollars. Jeg tror så meget på den nye elektroniske valuta at jeg har vekslet et par Bitcoin til lidt over 100 Ether, dette har jeg gjort på: bit.ac og jeg tror på lang sigt at den fortjeneste kan tjene sig hjem, hvis prisudviklingen fortsat følger den sammen udvikling som i Bitcoin. Måske bliver prisen ikke helt så stor som i Bitcoin, (måske kun det halve eller omkring 50 til 100 dollars stykket) da Bitcoin har et begrænset antal, i modsætning til Ethereum der ikke er begrænset i antal. Men den har mange flere udviklingsmuligheder på længere sigt, da blockchain koden er anderledes og skrevet i et meget lettere og mere fleksibel sprog, der åbner for mange nye muligheder. Se også følgende artiklen: Flere førende Bitcoin entusiaster dropper Bitcoin til fordel for Ethereum

09/07/2016
08:26
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Lige som Bitcoin kan Ether (ETH) være svære at købe, da man skal finde en udveksling som sælger disse. Jeg har kun vekslet Bitcoin til Ether, som beskrevet i mit forrige indlæg og har derfor ikke erfaring med at købe disse. Men til dem som skulle få lyst til at købe nogle Ether, så er der kommet en dansk udveksling Danish Ethereum, der sælger disse, eller rettere køber Ether på udenlanske børser for en. Det kræver selvfølgelig at man skal have en Ether wallet, men den kan man downloade på f.eks.: Projekt Ethereum eller i stedet opbevare Ether i en online wallet på f.eks. Bit.ac

10/08/2016
01:26
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Som jeg vist tidligere har nævnt her, har jeg ikke investeret i Bitcoin eller andre virtuelle valutaer. Efter min mening er de for risikable som investering. Men omvendt synes jeg f.eks. Bitcoin har nogle unikke fordele især som betalingsmiddel. Derfor køber og bruger jeg en del Bitcoin.

Smarte kontrakter kan både laves med Bitcoin og Ethereum. Der er måske større muligheder med ETH, men i begge tilfælde er der tale om små scripts (programmer), som definerer kontraktens indhold. Når man bare skal køre et bestemt program kontraktens parter er blevet enige om for at bestemme hvordan kontrakten virker er det dejligt let.

Lige indtil en hacker finder en bug i programmet. Det er efter min mening hvad der skete med DAO. En hacker fandt et hul i den smarte kontrakt for DAO.

I den situation synes jeg det er ekstra farligt at investere i ETH. Hvis det accepteres at “nogen” kan erklære en smart kontrakt i ETH ugyldig, kan ingen være sikker på en sådan kontrakt forbliver gyldig. Dermed er de smarte kontrakter ikke bedre end almindelige kontrakter en domstol kan erklære ugyldige. Faktisk en hel del værre, da der ikke eksisterer nogen retspraksis omkring kontrakter i ETH.

ETH er/var interessant. Men lige nu turde jeg ikke røre det med en ildtang.

06/09/2017
11:34
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg vil lige give en tilbagemelding på Ethereum som jeg skrev for et års tid siden.

I forsommeren steg Ethereum kursen til omkring 50$ og lå stabil der i en periode, men så i løbet af sommeren skete der løjer, den steg og steg, først til 100$ derefter 150$, 200$, 250$, 300$, 350$ og ramte næsten 400$ inden at den faldt stort igen ned til omkring 150$. Imellem tiden er den dog steget lidt igen og ligger og svinger op og ned omkring 300$. Bitcoin er også steget og ligger i øjeblikket omkring 4500$. 

Jeg vil lige advare imod den online wallet bit.ac som jeg skrev om tidligere, hvis den skulle åbne igen. Det er et scam og den er pt. lukket og personen bag er løbet med folks indestående, heldigvis nåede jeg at få mine Ethereum og andre elektroniske mønter ud inden at han lukkede siden og kontoerne. Hvis man ønsker at investere i Bitcoin, Ethereum eller f.eks. Litecoin, så vil jeg anbefale coinbase, de er dog lidt dyre end andre udvekslinger og børser, men nemme at bruge. Hvis man for alvor investerer i cryptocoins og med større beløb vil jeg anbefale at købe en hardware wallet som f.eks. Trezor. Der har man sine coins gemt på en fysisk enhed og har selv nøglerne og koderne til at kunne genskabe dem i en anden wallet, hvis enheden går i stykker, det har man ikke, hvis de ligger online.

Dansk Bitcoin forening udtalte for ca. 5 år siden at hvis Bitcoin lykkes kommer de på sigt til at ligge mellem 10000$ og 100000$, så de er stadige forholdsvis “billige”. Jeg vil tror at Ethereum kommer til at koste mellem 1000$ og 5000$ på sigt, og Litecoin mellem 100$ og 1000$. Men det er bare forudsigelser, jeg er dog tidligere blevet overrasket over hvor hurtigt og højt priserne stiger og kan stige i cryptocoins.

Hvis jeg bare havde købt Bitcoin i stedet for sølv, havde jeg været cryptomillionær idag, men jeg er dog blevet gældfri mange år før end jeg regnede med, da jeg solgte ud af nogle af mine ædelmetaller i foråret og købte Ethereum i stedet. Det er bare så fedt at være gældfricool 

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256