Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
crowdfunding
24/10/2015
18:38
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

For dem som har interesse i alternativ placering af kapital og opsparing er crowdfunding en mulighed. Det har eksisteret nogle år i udlandet, især i England og i USA, men er først fornyligt kommet til Danmark.

Det foregår på den måde at en låntager ønsker penge til et projekt og så er der en masse långivere som investerer i det og byder ind med en rente, denne rente er typisk bedre end den som man får på en højrisiko konto og er et sted mellem ca. 5 og 10 %. Selve lånet og renterne tilbage betales over nogle år og man har på den måde mulighed for at booste sin opsparing med flere hundreder eller tusinder af kroner alt efter, hvor meget man investerer i det.

Jeg gør selv brug af platformen: flexfunding hvor man har mulighed for at byde ind med en rente og et investeringsbeløb fra 200 til 20000 kr. i et projekt, og disse projekter opslåes ca. 1 gang om måneden, desuden har man mulighed for at købe og investere i tidligere lån der er til salg, samt sælge sine lån før end de udløber. 

Alle lånene bliver givet til danske virksomheder, der ofte har fået afslag i banken, men som har brug for pengene til vækst i deres forretning. Der bliver udarbejdet en risiko profil pr. lån fra god (C-) til fremragende (A+)

Jeg har besluttet at overføre et fast månedlig beløb og investere i det som en langsigtet opsparing. 

06/11/2015
04:08
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Crowdfunding er noget jeg følger tæt, og som jeg spår en stor fremtid. Det er dog ikke noget jeg selv har brugt endnu, da jeg mener det stadig er lidt for umodent, og ikke giver et afkast der står mål med den risiko man løber. Samtidig er der på mange platforme nogen uheldige interessekonflikter, som man skal være opmærksom på.

For at tage Flexfunding som et eksempel på en af interessekonflikterne: Flexfundings forretningsmodel består i at de tager 1% af alle beløb der betales tilbage på lånene. De er ikke selv långivere, og løber derfor ikke selv nogen risiko på lånene. Kan låntager ikke betale pengene tilbage, får de ikke noget tab, men går bare glib af de indtægter de ellers ville have haft på tilbagebetalingen. De har altså en interesse i at få så mange lån i gang som muligt, bare der er en rimelig chance for der kommer penge retur den anden vej, så de får indtægter. Men alligevel er det dem der kreditvurderer og udarbejder risikoprofil. Så har de en interesse i at undervurdere risikoen ved en konkret långivning, hvilket er i konflikt med långivernes interesse i en så præcis kreditvurdering som muligt. Man kan da også – hvis man nærlæser deres forretningsbetingelser – se, at de fraskriver sig ethvert ansvar for deres risikoklassificering.

Jeg siger ikke, at man ikke skal bruge Flexfunding og lignende. Men man bør være forsigtig, og ikke placere hele sin opsparing sådanne steder (der er også andre risici, som jeg ikke har nævnt her). Og man skal være opmærksom på, at afkastet ikke er højere end for gode obligations-baserede investeringsforeninger der placerer kapitalen i high yield (junk) obligationer, som selvom de har høj risiko nok har lavere risiko end steder som Flexfunding.

Heldigvis er skatten ved at bruge steder som Flexfunding (og obligations-baserede investeringsforeninger) simpel. Det er bare kapitalindkomst, ligesom skatten af de renter man kan få af penge på en bankkonto. Og jeg kan se, at de indberetter til skat, så man ikke selv skal have bøvl med det. Hvis man f.eks. har et lån i huset man betaler rente af, modregnes den rente man betaler i den rente man får, og så kan indkomsten ved Flexfunding i mange tilfælde ende med at være skattefri (bortset fra et lidt lavere rentefradrag).

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256