Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Afbetaling
13/02/2017
15:39
Avatar
Hegeberg
Gæst
Guests

Hej forum,

Som yngre, var jeg dum nok til at optage et dyrt lån gennem en online udbyder. Jeg har tidligere forsøgt at sælge flere genstande, heriblandt arve sølvtøj, for at betale af på mit lån. Jeg har endvidere været nødsaget til at tage en del flere timer på jobbet, for at betale mere af på mit lån. 

Jeg læste en tråd på et andet forum om muligheden for at optage et nyt lån, med billigere ÅOP og rente, for at betale sit gamle lån af? Er det noget som I har erfaringer med her i forummet? 🙂 

På forhånd tak for alle jeres inputs, undgå venligst ubehagelige beskeder, jeg spørger udelukkende fordi jeg er desperat for at få betalt det her lån af hurtigst muligt!

17/03/2017
06:24
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Hvis du har en fast indtægt er den bedste mulighed nok at henvende dig til din bank, og ærligt forklare situationen. De vil naturligvis også gerne tjene penge på dig, men kan som regel tilbyde lavere ÅOP.

Inden du gør det er det vigtigt, at du har 100% styr på dit gamle lån. For det giver banken indtryk af, at du har godt styr på dine pengesager, og bare har dummet dig da du var yngre. Og det gør det mere sandsynligt at de vil give dig et lån til en god rente. Du bør vide følgende om dit gamle lån: ÅOP, rente, månedligt afdrag, restgælden, og – især – hvor lang tid der vil gå før du har betalt lånet ud. Og du skal helst også have en idé om, hvad det nye lån du søger koster på markedet. Gå eventuelt ind på mybanker.dk og undersøg priserne på forbrugslån.

Fortæl så ærligt “bankrådgiveren” (i virkeligheden bankens sælger) at du har et dyrt lån du var dum at tage da du var yngre. Et lån med de og de årlige omkostninger du hver måned betaler så og så meget af på, og at der derfor vil gå så og så lang tid før du har tilbagebetalt lånet. Og forklar, at du gerne vil tilbagebetale gælden hurtigere, og derfor søger at erstatte det med et andet billigere lån.

Her vil bankrådgiveren sandsynligvis få julelys i øjnene, for her er der mulighed for at banken kan tjene flere penge. På en person der har en fast indkomst og styr på tingene, og derfor sandsynligvis vil tilbagebetale lånet. Men bankrådgivere er gode til at bevare pokerfjæset, så du kan nok ikke se det. Men det er vigtigt her at være klar over at banken er interesseret, og at lidt godt købmandsskab fra din side på få minutter kan spare dig for rigtigt mange penge, hvis du ikke strækker den for langt.

Et eksempel: For år tilbage havde jeg brug for et lån til en ny bil. Før jeg gik i banken havde jeg undersøgt rentesatser og omkostninger på den slags lån, og den gennemsnitlige rentesats var 9-9,5%. Jeg forklarede sagen, og det var ikke noget problem med lånet, så bankrådgiveren skrev lånepapirerne ud. Jeg kiggede lidt på papirerne, og sagde: “Omkostningerne ser ok ud, men en rente på 11,5% er alt for høj. Renten skal ned på 9% før jeg tager lånet”. “Jamen, det kan vi da ikke bare sådan”, sagde bankrådgiveren. “Nå, så må jeg se, om jeg kan få lånet billigere et andet sted”, og var ved at rejse mig for at gå. “Nej, vent! Jeg vil lige spørge min overordnede”, sagde bankrådgiveren og forsvandt. To minutter senere var hun tilbage, og tilbød mig lånet til en rente på 9,25%, hvad jeg accepterede. På mindre end fem minutter fik jeg rentesatsen 2,25 procentpoint ned.

Det sjove er, at selvom bankrådgiveren kan virke utilfreds med at man presser prisen på lånet, giver du i endnu højere grad udtryk af, at du har styr på pengesagerne. Så er du lidt mere kreditværdig, og så betyder det knapt så meget at renten er lavere. Banken tjener stadig på det, og de penge vil den gerne have.

Når man laver sådan en forhandling skal man være villig til om nødvendigt at rejse sig og gå. Ikke med en sur mine, men mere med en bemærkning i retning af “Det var synd i ikke kunne tilbyde et konkurrencedygtigt lån. Ha’ en god dag”. Det er ikke noget problem, for hvis man kommer tilbage dagen efter og siger man gerne vil have lånet på bankens vilkår får man det næsten helt sikkert.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256