Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Ny guld opbakket elektronisk valuta
30/11/2013
20:25
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Skaberen af E-Gold er konsulent på en idé om at skabe en ny elektronisk valuta med bitcoin egenskaber og som skal blive opbakket af guld og andre ædelmetaller. Now we talking, and I am all in! 🙂 Hvis og når det bliver aktuelt, så tror jeg på at det kan blive en holdbar elektronisk valuta, og ikke som med f.eks. bitcoin der bevæger sig i et boble område med meget volitet. Og som det endnu er usikkert har en fremtid og overlevelse. Jeg er spændt på denne nyskabelse og idé, hvad siger I andre?

http://libertyblitzkrieg.com/2…..-currency/

26/12/2013
11:44
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Det virker til, at der er meget innovation på området for virtuelle valutaer for tiden, og det er vel bare et spørgsmål om tid, før en “guldfods-bitcoin” bliver lanceret. I så fald vil den både kunne fungere som en (reserve)valuta ligesom den vil have samme egenskaber som penge.

16/01/2014
22:51
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja, nu bliver det spændende! Så er den første elektroniske valuta, der bakkes op af guld og sølv, og som et bitcoin alternativ blevet realiseret smile 

http://www.prweb.com/releases/…..4965.htm 

17/01/2014
14:00
Avatar
Metheon
Gæst
Guests

Jeg må ærligt indrømme jeg ikke forstår pointen i en gold-backed bitcoin. Jeg kan selvfølgelig godt se at der på denne måde kommer til at lægge reel værdi bag hver eneste bitcoin – men hvis alt guldet ligger samlet et eller andet sted kan man lige så godt fjerne guldet fra ligningen. Dette gør sig netop gældende ved bitcoin da det i sig selv er en begrænset ressource man dermed ikke bare kan printe mere af. Fordelen ved at almindelige penge er backed af guld er jo netop at du på denne måde netop begrænser en ubegrænset ressource. Resten handler om tillid til møntfoden.

17/01/2014
15:50
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Det er vel ikke sværere for udstederen af bitcoin at lave flere – end det er for FED at trykke flere USD?

17/01/2014
20:00
Avatar
Metheon
Gæst
Guests

Jo, det er lige præcis umuligt. Algoritmen den følger kræver en hvis mængde cpu kraft for at generere nye bitcoins. I starten gik det hurtigt og nu er det fladet godt ud. Vi har ikke nået grænsen endnu men det sker før eller senere.  Meget lige som guld. :) Det kaldes også at mine bitcoins. Algoritmen er open source men det er endnu ikke lykkes nogen at snyde systemet.

 

http://da.m.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

18/01/2014
23:48
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg har lige kigget nærmere på NoFiatCoin, som pmdetector linkede til en pressemeddelelse om.

Og det er bestemt ikke det bedste indtryk jeg får.

For det første må man gøre sig klart, at vi her har en modpartsrisiko: Dem der holder de guld (og sølv) reserver, der bakker NoFiatCoin op. Denne modpartsrisiko bliver ikke mindre af, af NoFiatCoin ikke er fuldt bakket op af ædelmetaller: Der loves kun opbakning i form af ædelmetaller for 1/3 af NoFiatCoin.

Det rejser et stort rødt advarselsflag for mig: Der er altså en central modpart, som udsteder og sælger NoFiatCoin i markedet, men som kun behøver at sætte 1/3 af de penge de får ind i ædelmetaller. Resten af pengene går nok i egen lomme, eller bruges på markedsføring af NoFiatCoin.

Et andet stort rødt advarselsflag er efter min mening, at det ikke er klart hvem denne centrale modpart egentlig er. Her burde hjemmesiden fortælle præcis hvilket selskab der er den centrale modpart, med navn adresse og selskabsregistreringsnummer. Det har jeg ikke kunnet finde nogen steder på hjemmesiden. Indtil for mindre end en uge siden fremgik det ikke engang hvilke personer der var involveret i NoFiatCoin.

Et tredie advarselsflag er, at løftet om indløsning mod guld er løst formuleret. Der er ikke et juridisk bindende dokument underskrevet af de tegningsberettigede ved den centrale modpart.

Et fjerde advarselsflag er, at der intet på hjemmesiden er om revision. Vi skal altså stole på den centrale modpart (som vi ikke ved præcist hvem er), og deres ord for, at de nævnte reserver i ædelmetaller virkelig er til stede.

Stiger prisen på de NoFiatCoins, som allerede er ude i markedet, i forhold til guldprisen, skal den centrale modpart altså øge deres guldreserver for at bibeholde 1/3 dækning af ædelmetaller. Hvor skal den centrale modpart få pengene til det fra? Den eneste mulighed for dem er nok at udstede og sælge flere NoFiatCoin i markedet. Så kan vi da være sikre på, at prisen ikke stiger alt for meget. Noget tilsvarende gælder, hvis en ikke ubetydelig mængde NoFiatCoin forsøges indløst. Det kan den centrale modpart nok kun financiere ved at udstede og dumpe tre gange så mange NoFiatCoin på markedet, som der forsøges indløst. Men det vil få markedsprisen til at dykke, hvorved man nok ikke får nær så meget guld for sine NoFiatCoin som forventet. Og hvad så når man når den lovede øvre grænse på max 25 millioner NoFiatCoin? Så er det enten “game over” for den centrale modpart, eller de løber fra deres løfte om en øvre grænse, og NoFiatCoin oplever hyperinflation (hvilket reelt er det samme).

Vi har altså en ny virtuel valuta med en central modpart, som vi ikke ved hvem er. Vi kan ikke være sikre på, at de lovede reserver virkelig er til stede. Indløsning af NoFiatCoin kan af den centrale modpart nok kun financieres ved at udstede endnu flere NoFiatCoin. Og forsøges mere end en trediedel af NoFiatCoin indløst for guld efter at den øvre grænse for NoFiatCoin er nået, vil denne centrale modpart gå konkurs.

På denne baggrund takker jeg nej tak til NoFiatCoin. Det minder mig lidt for meget om en åbent erklæret ponzi: “Vi lover, at man kan indløse den virtuelle valuta vi udsteder og sælger for guld. [Med småt:] Indløsning af NoFiatCoin finansierer vi ved at udstede tre gange så mange NoFiatCoin, og dumpe dem i markedet [læs: Ponzien kører kun så længe vi stadig kan lokke nye investorer ind, som kan betale hvad vi skal betale til de investorer der trækker sig ud]. [Med meget småt:] Når vi når den øvre grænse på 25 millioner NoFiatCoin, er det kun de første 33% af dem der vil have indløst, som kan få deres guld. Resten taber alt.”

 

19/01/2014
16:24
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Tak for din uddybende research af NoFiatCoin, PMPirat. Jeg har ikke selv kikket nærmere på det, andet end skimmet siden og det som i første omgang har holdt mig tilbage er at så vidt jeg kan se, at man minimum skal betale $825 eller €600 for at købe og investere hos dem, det har jeg umiddelbart ikke lyst til, da jeg helst vil købe lidt af gangen. Men mon ikke at der også kommer flere og andre mere troværdige alternativer med elektronisk valuta, som bliver opbakket af ædelmetaller på et tidspunkt. Ellers holder jeg mig indtil videre til bitcoin, da jeg tror at de har en fremtid og stort potentiale, og at de fortsat er i de tidlige stadier af udviklingen. Hvis I har hørt om S-kurve, så tror jeg at bitcoin stadig er i bunden af denne og kan stige mange gange endnu, inden at de når toppen, se f.eks. videoen med S-kurve under fanen for bitcoin. 

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256