Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Anbefalede etf'er
09/09/2012
20:39
Avatar
p
Gæst
Guests

Hej
Jeg kan i afbefale nogle etf’er i guld? Jeg er egentligt mest ude efter nogen der handles i euro eller linkede valutaer – og også gerne med en enkelt gang gearing.

Men det vigtigeste er likviditet.
/P

10/09/2012
03:02
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg kender ikke så meget til papir instrumenterne. De kan være problematiske, hvis den modpart man har et krav mod går konkurs. Derfor foretrækker jeg at eje guldet fremfor bare at have et krav på det.

Hos BullionVault har de ingen gearing, men likvide markeder med små spreads for fysisk guld i Zurich og London. Man kan handle i EUR, GBP og USD, og priserne er rimelige. Jeg bruger dem selv til en placering i guld jeg forventer at likvidere om et par år, og er godt tilfreds med dem.

Hvis du ikke allerede kender markederne for guld og sølv, vil jeg råde dig til at være meget forsigtig ved kortsigtede placeringer. De er meget anderledes end markederne for aktier, obligationer, og selv andre råvarer.

Priserne er lige steget meget, og er tæt på de højeste i euro lige nu, hvilket giver interesse fra investorer der ikke kender markederne. Men efter stigninger svinger priserne ofte tilbage, og jeg ville ikke købe til de nuværende priser. Men på sigt tror jeg guldprisen vil stige, og jeg har derfor lige sendt flere euro til BullionVault, så jeg er klar til at udvide min position når prisen falder tilbage.

10/09/2012
20:23
Avatar
p
Gæst
Guests

Tak for rådene. Jeg er som du har regnet ud ny i guld investering – så det er nok ikke den dummeste ide at tage tinge lidt gelinde her i starten.

Jeg dog gerne have en lille position hvis der kommer mere quantitative easing. Tilgengæld vil det meste andet jo også stige i det tilfælde.

11/09/2012
19:37
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Der er naturligvis delte meninger om det, men selv ville jeg ikke satse på en større prisstigning torsdag efter Benankes pressekonference på torsdag. Når man ser prisstigningerne efter Jackson Hole, og i fredags efter frigivelsen af arbejdsmarkedstallene fra USA, tror jeg en stor del af en eventuel prisstigning allerede er indarbejdet i markedet. Omvendt tror jeg heller ikke på et større prisfald, selv hvis Bernanke ikke annoncerer QE (hvad jeg ikke tror han gør), da markedet så vil mene at det kommer senere.

Jeg er mere bekymret for afgørelsen fra den tyske forfatningsdomstol i morgen kl 10. Hvis de siger nej, kan det give et kursfald for EUR, hvilket giver højere priser for guld i EUR. Og siger de ja, kan det ses som en accept af pengepolitiske lempelser, hvilket også kan give højere guldpriser. Jeg tror de enten siger nej, eller kommer med skrappe betingelser. Men jeg ved ikke i hvor høj grad forventningerne til denne afgørelse allerede er regnet ind i guldprisen.

Lige nu er den højeste pris jeg vil betale EUR1344,28/toz. Jeg har et åbent bud på 14 gram på denne pris ud af de ca. 120 gram guld jeg har åbne bud på. Andre åbne bud jeg har er på EUR1337,75/toz (10 gram), og EUR1322,19 (16 gram). Med lidt held tror jeg, at markedsuroen efter annonceringerne i morgen og i overmorgen midlertidigt kan sænke priserne nok til at jeg ender med at købe til disse priser. Hvis EUR fortsætter med at stige, får jeg måske købt til EUR1344,28/toz allerede inden da.

På sigt tror jeg på yderligere prisstigninger på guld, selvom det er svært at vide hvordan prisen udvikler sig på kort sigt. Uden yderligere pengepolitiske lempelser risikerer aktier og obligationer generelt at kollapse. Med flere pengepolitiske lempelser kan en kollaps udsættes, selvom det ikke hjælper på de generelle økonomiske problemer, som efter min mening især er skabt af for meget gæld, for lav rente, og for meget gearing i finanssektoren.

Guld er for mig (udover en investering på mellemlang og lang sigt) især en hedge imod en sådan kollaps. Men en kollaps vil medføre mange konkurser i finanssektoren, og derfor tør jeg ikke have min placering i guld via en EFT.

15/06/2016
17:52
Avatar
Chronicle
Gæst
Guests

I am a die hard aapl stock fan, there’s no company who will give you max returns and guaranteed not a failure in 2016 with new phone launch. Plus the cash reserves more than 200 billion USD, there’s no looking back to this stock.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256