Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
kvantitative lempelser, quantative easings, QE
21/01/2015
19:17
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Det ser umiddelbart ud til at de kvantitative lempelser – QE har hjulpet i USA, hvor væksten og dollaren er styrket og arbejdsløsheden nedbragt. Det modsatte er tilfældet i Japan, hvor deres kvantitative lempelser ikke har hjulpet. 

Nu begynder den Europæiske central bank formentlig på den samme økonomiske politik som i USA, England og Japan med at i værksætte kvantitative lempelser – QE, det er i hvertfald næsten alle økonomiske i aktageres forventning til centralbank mødet i morgen torsdag.

Jeg sidder tilbage med en masse spørgsmål.

Er den vækst i USA og styrkelse af dollaren bare stilhed og jubel før stormen, eller har de kvantitative lempelser virkelig hjulpet og ikke skadet økonomien? Er det først noget man for alvor kan måle og se effekten af på langt sigt? Hvorfor har det virket i USA men ikke i Japan? Og hvordan kommer det til at virke i Europa med Euroen, hvis central banken starter QE programmet?

Sidst men ikke mindst har vi været alt for pessimistiske mht. effekten af de kvantitative lempelser, og betyder det at det alligevel ikke nødvendigvis fører til svækkelse af økonomien og pengesedlerne som igen vil kunne føre til deflation, inflation og i værste fald hyper inflation?

Sjovt nok det “nye normale” er at intet er normalt mere, vi kan bare se i øjeblikket, hvor både guld og dollaren stiger samtidig. 

21/01/2015
21:23
Avatar
MortenSkipper
Gæst
Guests

Taget i betragtning af hvor meget FED har pustet deres balance op med igennem qe1, qe2 og qe3 og hvor spinkelt deres recovery virker er jeg langt fra overbevist. Jeg er dog ikke det mindste i tvivl om at mainstream tror på opsvinget i USA. De tror også, at det holder. Der er dog nogle ting som gør mig meget nervøs om kommende events:

Vi har ECB i morgen. De “leakede” i dag, at de ville printe 600 mia. eur til opkøb, men jeg tænker at de går efter en “shock and awe” effekt, hvilket betyder at det reelle tal er større (ren gætværk fra min side ud fra at SNB anvendte samme taktik for størst mulig effekt). Med stor sandsynlighed vil EURUSD falde hvis jeg får ret. Samtidig vil du nok se de fastforrentede lån stige i kurs – med faldende renter over hele linjen. Aktierne vil stige. 

Lige indtil…..

Søndag (mandag)… hvor der er valg i Grækenland. Hvis højrefløjsgalningene kommer til magten vil du nok se lidt nervøsistet i markedet. Hvis ikke meget. Jeg har læst en del om netop valget på søndag, og det lader til at markedet antager at det er “contained” hvis det falder ud til fordel for EU-haderne…. hvad nu hvis det ikke er?

Desuden tror jeg, at vi har en black swan i vente.

Alle taler om at det godt for verdensøkonomien, at råvarer falder som en sten. Min Black swan er olie. Det er faldet over 50% på 6 mdr.. Dejligt med de lavere priser på brændstof for forbrugerne ikke? Problemet er bare at markedet for junkbonds der er brugt til at finansiere Shale-markedet i USA skulle være større end subprime (kan ikke huske hvor jeg læste det). Der er desværre en rigtig stor del af disse investeringer som ikke kan løbe rundt med en olie på 50 USD pr. tønde… Desuden er der RIGTIG mange arbejdspladser som nu går tabt når de må lukke ned. Bare se Canada i dag, som kom med en meget skuffende melding http://www.zerohedge.com/news/…..rice-shock. Nå. Men min Black swan er…. kongenøgletallet som alle kigger på…. Non-farm payrolls! Det kommer i starten af februar. Man kunne jo godt forestille sig, at likvideringen af shale investeringer og dermed fyringer af de folk der arbejder i sektoren kunne medføre et meget skidt tal… just saying. 

Herudover er der på den lidt mere lokale front rentemøde i Riksbanken – jeg tror det er 12/2. Mange gætter på at de også kunne finde på at lave deres egen QE, hvilket især er sandsynligt hvis ECB bruger den store hammer i morgen. Norge er pressede pga. olieprisen, men har stadig 1,50% at give af på renten inden de begynder på det pjat. Danmarks Nationalbank annoncerede lige i dag at de har brugt ikke mindre end 37,5 mia på at forsvare den danske krone. Hvornår mon det næste cut kommer fra vores kære nationalbank?

CHF TN (TN = i morgen til i overmorgen) renter blev i går handlet på -4%, og -3,25% i dag. Efter at have opgivet deres peg til EUR ønsker de (SNB) i hvert fald ikke at det skal være billigt at spekulere for en stærkere CHF. 

Vi har helt sikkert ikke hørt det sidste til Japan!

Tror du på Kina kan holde dampen oppe? 

Rusland og geopolitik….

Min pointe med alt det her: usikkerheden og volatiliteten er kommet for at blive. Valutakrigen er først lige begyndt. Det vil overraske mig hvis vi ikke ser qe4 fra USA. For at svare på dit spørgsmål tror jeg ikke på deres opsving.

Jeg tror at det bedste sted at ligge lige nu, er i amerikanske treasuries (kort sigt) og guld og sølv (langt sigt). Jeg synes ikke at der er noget mærkeligt i, at USD stiger samtidig med at guld gør det samme. Den store amerikanske carrytrade er ved at blive realiseret, og alle de USD skal hjem hvor de kommer fra. Med alt den usikkerhed vil det være naturligt at se en del af det flow flyde over i ædelmetaller. 

06/02/2015
15:08
Avatar
MortenSkipper
Gæst
Guests

ECB leverede, og man må sige at faldende renter, faldende eurusd og stigende aktier holdt stik!

Grækenland ulmer stadig, og det bliver interessant at følge. Markedet har selvfølgelig taget det pænt indtil videre, da det er snak bag lukkede døre, og alle regnede med en sejr til kommunisterne. 

NFP er lige blevet offentliggjort, og her tog jeg meget fejl. Bedre tal end ventet og en stærk rapport. Umiddelbar rentestigning og usd-styrkelse, da man nu holder ved troen på rentestigninger i USA. Hvert fald for nu!

Til de der har en konto hos en FX trader og kan handle optioner vil jeg gerne henlede folks opmærksomhed på chfdkk puts og calls. Virkelig interessant risk/reward man kan opnå lige nu.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256