Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Kortvarig placering af kapital
19/07/2012
21:54
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg tror, at ejendomsmarkedet kommer tæt på bunden i slutningen af 2013 eller i løbet af 2014.

Lige nu bor jeg til leje, selvom jeg kunne købe et hus at bo i. Når jeg køber vil jeg helst være næsten uden gæld i ejendommen.

Så nu er det tid for mig at spare op – udover hvad jeg sparer op i fysiske ædelmetaller. På lang sigt tror jeg mine fysiske ædelmetaller er en god opsparing. Men på kort sigt – et år eller to – synes jeg fysiske ædelmetaller vil tage for meget af min kapital til handelsomkostninger og den ikke helt lille forskel mellem købs- og salgs-pris der som regel er omkring 4-16%.

Et naturligt alternativ vil være kontanter. Men fiat bliver mindre og mindre værd…

Et andet alternativ vil være at placere mine penge i noget der ligner, men ikke har en negativ realrente. For eksempel “allocated storage” af ædelmetaller. Her overvejer jeg BullionVault, fordi jeg kan have mine penge i guld eller sølv i en kort periode på et år eller to. Omkostningerne ender på knapt 2% for mig, så det burde være bedre end inflationen.

Er der andre her, som har bedre alternativer?

20/07/2012
01:11
Avatar
Invicta
Gæst
Guests

BullionVault eller GoldMoney.com

 

silversavers.com er også et godt sted har jeg hørt, men mener man skal have en amerikansk bank konto samt adresse i USA.

21/07/2012
19:10
Avatar
Samleren
Gæst
Guests

Hej PM Pirate.

Jeg har pt. 6,5% af min samlede formue placeret i guld og sølv- heraf udgør andelen af guld 90 %. Jeg kan godt lide at have kapital til rådighed, som jeg kan få fat i fra dag til dag hvis jeg “falder” over gode tilbud på guld og sølv. Derfor har jeg de seneste 2 år placeret kontanter i henholdsvis Finansnetbanken og Nørre Nebel Sparekasse, som hver har givet 2% i årlig rente. Desværre er disse placeringsmuligheder kun åbne for indskud omkring nytår hvert år. Men kig evt. efter omkring nytår, hvis du er interesseret. I forhold til andre banker, tror jeg ikke det findes meget bedre. På det aller seneste har Nr. Nebel dog nedsat deres rente i juli med ½ %, så de nu er på 1½%. Finansnetbankens rente er garanteret på 2% til ultimo januar 2013. 

Hilsen fra “Samleren”

22/07/2012
00:28
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

@Invicta:

Jeg har ikke tidligere hørt om silversavers.com, men det ser ikke ud til at domænet er aktivt. Måske er de forsvundet igen.

Jeg har kigget grundigt på både GoldMoney og BullionVault.

En række forhold gør, at jeg ikke har fået et godt indtryk af GoldMoney: De virker på deres hjemmeside som lidt for “smarte” sælgere. F.eks. tager de forbehold for i visse tilfælde alligevel at tage et “sell fee”, selvom de ellers fremhæver, at det gør de ikke. Det er svært på deres hjemmeside at få overblik over omkostningerne, men så vidt jeg kan se, er omkostningerne hos GoldMoney højere end hos BullionVault. Man skal også købe til de priser de påstår er de aktuelle spotpriser. Og man kan ikke købe fra eller sælge til andre end dem. Og ikke mindst: Der sker kun revision hver tredie måned, hvilket gør det muligt for dem at lave en “MF Global”, selvom britisk lovgivning næsten helt sikkert vil sætte ledelsen i fængsel, hvis de gør det.

BullionVault er helt anderledes. Her sker der revision hver dag, og BullionVault er åbne med hvem der er revisor. De vedligeholder et åbent marked (faktisk 12 markeder: 3 for hver af tre valutaer for hver af 3 lokationer med guld, og 3 for tre valutaer for sølv i London), hvor enhver BullionVault-kunde kan købe og sælge. Mine simulationer i disse markeder siger mig, at jeg med en passiv strategi kan udnytte spread i markedet og spare omkring 0,2-0,3%, hvis jeg ikke har travlt med at få en handel gennemført og i stedet venter på mere aggressive tradere.

Så jeg har allerede valgt BullionVault, og i går sendte jeg en lille stak penge i retning af dem, så jeg kan lege lidt.

@Samleren:

Jeg er lidt mere eksponeret mod ædelmetaller. Omkring 14%, med ca. halvdelen i sølv. Størstedelen af min kapital står i et meget lidt likvidt aktiv, som giver et rigtigt godt afkast. Så mit “pengeproblem” består mest i placering af dette afkast. Jeg sørger naturligvis også for at have en passende reserve i kontanter, så jeg ikke skal likvidere andre aktiver ved uforudsete udgifter, og så jeg kan sige “ja, tak”, hvis jeg får et godt tilbud. Det er dog så små beløb, at jeg ikke gider gøre så meget for at få en højere rente – en rente som alligevel er under inflationen.

Mit problem er, at jeg forventer at bruge en del penge på fast ejendom i løbet af få år. Disse penge vil jeg hellere have stående i ædelmetaller end i kontanter til en negativ realrente. Men med de store spreads der er på fysiske ædelmetaller, kan det næppe betale sig at have kapitalen stående i disse i en så kort periode. Derfor kigger jeg på andre alternativer der ligner og har lavere omkostninger på kort sigt.

23/07/2012
22:06
Avatar
Invicta
Gæst
Guests

Yep jeg skrev forkert. Det er: https://silversaver.com/  embarassed smile

,eller https://silversaver.com/how/video/

 

Jeg ved at David Morgan har anbefalet  https://silversaver.com/ via interviews bla. på youtube men også via hans side http://www.silver-investor.com/ har jeg set ofte en henvisning til silversaver.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256