Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Hvad forventer I af centralbankerne i 2012?
07/06/2012
18:59
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Det er ingen hemmelighed, at vi forventer at der kommer (eller hintes) om en ny omgang kvantitative lempelser, QE3 eller under et andet navn, til FOMC mødet om nogle uger.

Derudover tror vi, at vi kan se endnu en LTRO til EUs banker, usteriliserede lempelser fra Bank of England i kølvandet på Fed, yderligere stimuli fra Bank of Japan, forsvar af CHF/EUR pegget fra SNB og endelig et forsøg i Kina på en blød landing. Med andre ord, så tror vi, at 2012 bliver året hvor vi ser “the mother of all QE”.

Hvad tror du?

07/06/2012
23:10
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Selv har jeg en fornemmelse af, at vi ikke får de store yderligere pengepolitiske lempelser fra FED i denne omgang, selvom jeg tror der vil blive givet mange hints om, at det vil ske. Heller ikke selvom valget i Grækenland få dage før FOMC mødet resulterer i en regering, som vil træde ud af euroen.

I det hele taget tror jeg, at centralbankerne vil holde sig fra yderligere lempelser i år, i så høj grad de kan uden at skuden synker. Så jeg tror ikke at 2012 bliver året, hvor vi ser “the mother of all QE”. Måske endnu en udvidelse af liquidity swaps i løbet af sommeren, endnu en LTRO fra ECB i løbet af efteråret, og en QE3 under et andet navn fra FED efter præsidentvalget. Men ikke meget mere i år.

Jeg kan desværre ikke sige hvorfor jeg tror sådan, eller argumentere nærmere for det. Det er i langt højere grad en mavefornemmelse end en konklusion baseret på hårde fakta.

Omvendt tror jeg, at vi på et tidspunkt får voldsomme lempelser. Når vi nærmer os slutspillet, vil centralbankerne blive desperate, og gøre næsten alt for at holde skuden flydende bare lidt længere. Jeg tror bare ikke det bliver i år; 2014 er efter min mening mere sandsynligt.

10/06/2012
15:05
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg ville ønske jeg kunne dele din optimisme, men for mig ser det ud til, at vi kun er uger (max måneder) væk fra et totalt kollaps i eurozonen hvis ikke der kommer meget store hjælpepakker, og de kan ikke fortsætte med at være usteriliserede i lang tid endnu, hvilket betyder at seddelpressen skal i aktion i ECB.

Spanien er fremme med hatten overfor EU i denne weekend, og alt tyder på, at der skydes eur 125 mia i deres banker nu. Det er ikke mange uger siden at man snakkede om, at Spanien kunne være næste rådne løg i posen og det er nu gået i opfyldelse. Er Italien næste i rækken? 

Jeg forestiller mig, at en ny omgang kvantitative lempelser i USA vil være rettet mod eurozonen (lidt a la deres ubegrænsede dollar swap arrangement), da det ikke rigtig giver nogen mening at forsøge at få renterne endnu længere ned. Det jeg specielt læner mig op af er præsidentvalget til november, og Obama bliver ikke genvalgt hvis aktieindeksene falder yderligere 10-20%, hvilket de vil gøre hvis der ikke kommer styr på grisestien (PIIGS landene). 

11/06/2012
01:41
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

På den lange bane er jeg nok lige så pessimistisk som du er. Men jeg tvivler på et totalt kollaps i eurozonen i løbet af de kommende måneder.

Hvad Spanien angår, ser det ud til, at deres banker får EUR 100 mia. uden at det er nødvendigt med pengepolitiske lempelser. Det er naturligvis helt vanvittigt at forsøge at løse et problem der skyldes for meget gæld ved at øge gælden, så i sidste ende betyder det bare, at kollapset bliver værre.

Hvad USA angår, har jeg en fornemmelse af, at storbankerne gerne vil have Obama genvalgt, til dels fordi de mener han er lettere at styre, og til dels fordi de frygter det pres Tea Party lægger på Republikanerne. Derfor tror jeg ikke vi ser nævneværdige lempelser inden november. Måske kommer der lempelser, men de vil ikke blive annonceret før efter valget. Og jeg tror at storbankerne kan holde aktieindekserne oppe uden yderligere lempelser, hvis vi ikke ser et kollaps i eurozonen inden valget.

Og det leder mig frem til min tro på, at det eneste vi kan forvente fra FED inden november er, at de i løbet af sommeren udvider deres swap arrangement for at hjælpe eurozonen.

11/06/2012
08:18
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Rettelse: det er naturligvis “kun” 100 mia euro og ikke 125 som jeg fik skrevet.

Jeg er næsten overbevist om, at denne pakke kun giver lindring i et par uger. Herefter vil problemerne flytte andetsteds hvor lige så store beløb skal fylde huller. Når der er noget så strukturelt forkert med økonomierne er hjælpepakker kun lappeløsninger, og på et tidspunkt er der bare ikke flere penge at tage af. Så vidt jeg har forstået, er IMF, EFSF og ESM’s kasser allerede tømte, så der skal tilføres yderligere garantier fra medlemslandene for at redde de næste banker i rækken. Som du skriver, så bliver nedturen blot det større når systemet en dag kollapser.

Ingen tvivl om, at det bedste scenarie er, at 2012 bliver tamt mht. stimuli og at guld og sølv priserne derfor holder sig lave året ud, så der er længere tid at akkumulere billigt ædelmetal. Men så heldige tror jeg bare ikke vi er…

02/08/2012
03:37
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Så kom vi igennem endnu et FOMC møde uden yderligere lempelser.

Denne gang fulgte jeg nøje med i guldpriserne, da jeg ville forsøge et lille eksperiment med spekulation ved at shorte guld over mødet.

Men markedet har tydeligvis lært af de sidste par gange. Denne gang steg guldprisen før mødet tidligere. Nok fordi spekulanter har set udviklingen før mødet de andre gange, og ville købe guld for at sælge det umiddelbart inden markedsreaktionen på mødet.

Mit eksperiment med spekulation gik ud på at satse op til tre gram guld, som jeg satte til salg for USD på BullionVault inden mødet til forskellige priser. Jeg fik solgt alle tre gram, og den højeste pris jeg fik var tæt på den højeste pris i ugen inden mødet.

Men det gik ikke så godt med at komme ud af spekulationen igen. Jeg lagde købsordrer ind på et niveau, hvor jeg efter handelsomkostninger på USD 2,46 ville få en profit på USD 1,38. En væsentlig årsag var nok, at mainstream finanspressen begyndte at rapportere om, at der nok ikke kom nogen finanspolitiske lempelser denne gang. Det fik guldprisen til at falde en del nogle timer inden mødets pressemeddelelse blev sendt ud. Og da pressemeddelelsen blev sendt ud, kom der ikke så dybt et dyk i guldprisen, som jeg havde forventet. Der var et dyk, men ikke så meget at mine købsordrer blev eksekveret. Nok fordi der med de foregående advarsler fra finanspressen ikke var samme panik blandt de investorer, som havde forventet en ny omgang QE.

Skulle jeg gå ud af min spekulation ved at købe tre gram guld for USD til den nuværende pris, ville jeg have et tab på lidt over een dollar. Men jeg venter med det, da jeg har lært at tålmodighed er en dyd, hvis man vil have de bedste priser.

Jeg er ikke spekulant af natur, men jeg vil gerne lære mere om hvordan spekulanter tænker, og hvordan markederne udvikler sig. Det er mest for at kunne få de bedste priser når jeg vil købe, og tilsvarende få de bedste priser når jeg senere vil sælge.

Og selv hvis jeg skulle realisere et tab på lidt over en dollar, er det billigt i forhold til hvad jeg har lært af denne øvelse. Jeg realiserer dog ikke tabet endnu, men venter og ser. Også selvom jeg risikerer at tabe tre gram guld, hvis dollaren kollapser inden jeg får købt guld for de lidt over $150 jeg lige nu ejer.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256