Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Deflation i Danmark i 2014 ?
09/07/2014
00:20
Avatar
GoldDigger1
Gæst
Guests

Hej, og god sommer ferie til alle. (Er Golddigger men kunne ikke lige huske pass og har skiftet email)

Jeg handler tit i Aldi, og har bemærket et par varer hist og her er blevet nedsat over se sidste par måneder.

Da jeg så i dag, i bedste sommerferie “mode” går og shopper i Aldi med familien, kan jeg ikke lade være med at bemærke at der var ny nedsat pris på en del vare.

Den første tanke er selvfølgelig, at de dyre mærke vare er presset af den økonomiske nedtur og derfor sat ned, men det er også de billige som er faldet samtidig med de dyre.

Og ja, der er, og kan være mange gode grunde det ikke har noget med deflation at gøre, men efter at google på deflation i Danmark kan jeg ikke rigtig slippe det helt igen, jeg handler ikke særlig tit nok i de andre billig vare huse (Netto, Lidl, m.m.) til jeg har et overblik over om det generelt er sådan.

Der bliver skrevet hist og her om at deflationen er faretruende tæt på, og jeg kan i mit stille sind sagtens se hvordan alle vi holde endnu mere igen med at bruge penge hvis varerne begynder at falde, efterfuldt af et nu skal vi af med papir sedlerne når man fornemmer at varerne begynder at stige igen.

Jeg må nok ærlig erkende, at efter at have hørt på hvordan forskellige danske politikere over de sidste 5år jævnligt har forsøgt at snakke forbruget i gang igen. har jeg ikke meget tilovers for deres  “indsigt”

 Er jeg den eneste der ser “meteoren” kommer tættere på?, skal jeg mon bare se at få pakket kufferten og flytte på AA-behandlings hotel for preppres? Et eller andet sted føler jeg også jeg har overset noget, da jeg ved jeg ikke har det fulde overblik.

Mvh.

GoldDigger

10/07/2014
11:40
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har godt lagt mærke til at enkelte varer er faldet i pris i de forskellige varehuse, men har ikke tænkt nærmere over det eller kædet det sammen med deflation. Mener at huske at Mike Maloney fra det “hidden secrets of money”, nævner et sted i videoerne at deflation kommer før end inflation og hyper inflation i et økonomisk kollaps.

http://www.hiddensecretsofmone…..el-maloney

Jeg har tidligere troet at det økonomiske kollaps var meget mere overhængende og lå lige om hjørnet og har handlet derefter med at konvertere mine fiat penge til ædelmetaller hurtigst muligt. Jeg er dog blevet mere overbevist om at det økonomiske kollaps er et langsomt fænomen, der udspiller sig over flere år og at vi nok kun er i starten eller i midten af dette kollaps på nuværende tidspunkt. 

Jeg og vi alle kan tage fejl med hensyn til deflation, inflation og hyperinflation, samt det økonomiske kollaps, (det tror jeg dog ikke) Men hvis det er tilfældet, så mødes vi nok på et behandlingshotel for preppers, medbringende alle vores ædelmetaller, som vi terapeutisk kan dumpe i den nærliggende sø på en afslappende fisketur, mens vi udveksler fiatpenge i stedet!

God sommer cool

16/07/2014
22:41
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Deflation ser vi nogle steder. Guld var sidste år deflationært. Og alt hvad angår IT hardware har været i deflation i mange år – uden at det negativt har påvirket økonomien, som nogen ellers mener deflation gør.

Inflation ser vi andre steder, især hvad angår priserne på aktier, olie og mange andre forbrugsvarer. Jeg er ikke sikker på, om vi lige nu generelt har inflation eller deflation. Jeg holder ellers meget øje med priserne på de varer jeg handler til daglig, men har ikke kunnet se en klar trend de sidste par år. Måske en anelse inflation.

Men ligesom Mike Maloney og mange andre tror jeg vi vil se en kort periode med deflation før vi for alvor ser inflationen.

Hvornår og hvordan et økonomisk kollaps vil komme kan man diskutere længe. Selv tror jeg det vil begynde så langsomt, at de fleste ikke kan se det, hvorefter det lige pludseligt vil gå meget, meget hurtigt. Så jeg foretrækker at være nogenlunde forberedt, dog uden at grave mig ned i et hul bare for at vente på det. Selvom jeg er overbevist om, at det vil komme, kan der gå både 10 og 20 år før det sker, for centralbankerne er gode til at sparke den berømte dåse længere ned af vejen…

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256