Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
ARG... Kan snart ikke mere nu...
15/09/2013
21:24
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Ja, jeg hopper sku i fælden igen og igen. Kommer til at diskutere med folk der ikke vil lytte hvis man har et verdenbillede der er ud over hvad vores lorte medier fortæller.

Jeg er så træt af at selvom man viser folk de fakta man snakker om, så vil de ikke engang undersøge det, for det er nemmere bare at sige at man er konspirationsteoretiker. Er så pisse, fucking, lortetræt af det!!!

 

Er det mig der er gal på den her?

 

Inflation er når seddelpressen køre, og der bliver flere penge. Derfor stiger priserne på forskellige ting for at “Opsuge” den ekstra mængde.

Når priserne stiger vil lønningerne også stige for at kunne købe samme mængde.. Dette er min forklaing.

 

Min svigerfar mener at inflation er når folk ikke kan få nok, og vil have mere i løn. Derfor stiger priserne, og derfor må seddelpressen køre…

 

Hvad gør i andre for ikke at ryge i diskutionsfælden? Har en en gylden måde ikke at komme til at snakke om det???

 

16/09/2013
10:16
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Jeg tror, at der er en udbredt misforståelse ang. inflation. 

 

Ja, en øget pengemængde bør i teorien føre til en højere inflationsrate. Men dette er ikke altid tilfældet, i hvert fald ikke på den korte bane. Det er samme mekanisme som vi observerer i markedet nu her, hvor inflationsraten er historisk lav til trods for en enormt ekspansiv pengepolitik. Det hænger simpelthen sammen med, at der ingen efterspørgsel er. Der er i virksomhederne og i husholdningerne lige nu behov for konsolidering, hvilket har været i gang siden 2006-07. Derfor betaler de af på deres gæld frem for at forbruge, hvilket faktisk burde føre til deflation. Det gør det bare ikke, da man globalt fører ekspansiv pengepolitik. Når gældsposterne er nedbragt tilstrækkeligt bør forbruget stige igen, hvilket er den primære driver for inflation. Hvis ikke centralbankerne her ikke strammer pengepolitikken vil det føre til inflation. 

 

Mekanismen, der gør, at vi undgår inflationen her er, at gældsnedbringelsen fungerer som modvægt til den øgede pengemængde. Der er ingen tvivl om, at som vores samfund er indrettet lige nu, er høje inflationsrater uundgåelige. Men de kommer først, når privatforbrug og ressourceknap mødes i et kritisk punkt. Som altid er der ikke noget i økonomi der er hverken sort eller hvidt. Inflation har flere kritiske drivere, og det er først når flere af disse mødes, og en “kritisk masse” opstår, at hyperinflation er et realistisk resultat. Jeg står ved mine tidligere analyser om, at hyperinflation ikke er noget vi ser lige foreløbigt. Det bliver først, når manglen på fossile brændstoffer bliver så stor, at den smitter signifikant af på fødevarepriserne. Når først fødevarepriser stiger voldsomt er der historisk set ikke langt til meget høje inflationsrater.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256