Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Salg til Tavex
09/03/2013
22:42
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

I sidste uge solgte jeg en 50 grams guldbarre til Tavex, og jeg synes lige jeg vil dele min oplevelse af dette.

Baggrunden er, at jeg i 2011 fik lyst til at arbejde med metallet guld, og derfor købte en mindre guldbarre hos Tavex. Ellers er jeg mere interesseret i mønter. Men jeg har aldrig fået tid til det, og efterhånden som tiden er gået, var min guldbarre begyndt at irritere mig mere og mere. Så det var tid for mig at skille mig af med den.

Så da jeg i sidste uge var i nærheden af Hovedbanegården i København, gik jeg ind i Tavex’s butik her, og solgte guldbarren.

Først fik guldbarren en grundig visuel inspektion fra alle leder og kanter. Der blev også tastet noget ind i en computer, og jeg vil gætte på, at det var serienummeret, så de kunne sikre sig, at guldbarren ikke var stjålet. Derefter var medarbejderen ude i et baglokale med guldbarren i et minuts tid, nok for at lave yderligere tests.

Da medarbejderen kom tilbage med guldbarren, blev jeg tilbudt en pris, som præcist svarede til deres annoncerede købspris på nettet for den pågældende barre, hvilket jeg accepterede. Jeg blev så spurgt, om jeg ønskede betalingen for guldbarren kontant. Da jeg ikke ønskede at rende rundt på Hovedbanegården med et større kontantbeløb i lommen, bad jeg i stedet om, at beløbet blev overført til min bankkonto, hvilket ikke var noget problem. Jeg fik en kvittering for salget, hvor der stod hvilken bankkonto pengene ville blive sat ind på. Jeg solgte guldbarren mandag kl. 19:00, og onsdag stod pengene på min konto.

På et tidspunkt hørte jeg fra en konkurrent til Tavex, at det kunne være svært at opnå de annoncerede købspriser og at Tavex forsøger at trykke priserne ned når man sælger til dem, men det er bestemt ikke mit indtryk her. Med vilje sagde jeg intet om priser, da jeg ville finde ud af, om de så ville forsøge at tilbyde en lavere pris. Men jeg blev uden videre tilbudt den annoncerede pris. Alt i alt en god og positiv oplevelse.

Og så må jeg hellere sige, at jeg ikke solgte fordi jeg forventer yderligere prisfald. Det var alene fordi denne guldbarre irriterede mig. Allerede torsdag bestilte jeg guldmønter ved Tavex for de penge jeg fik ind ved salget af guldbarren. Og det var heller ikke dyrt: Med alle udgifter – spreads, og fragt for mønterne – svarer det til, at jeg har skilt mig af med ca. 1,6 gram guld, så de to transaktioner kostede mig omkring 3,2% af kapitalen.

12/03/2013
15:39
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

En god og spændende salgshistorie fra det virkelige liv, jeg har også selv været glad for at købe guld hos Tavex i deres City afdeling på Skoubogade, har dog ikke solgt hos dem endnu. Kan godt forstå at du har været irriteret på den guldbarre, jeg synes også at mine ædelmetaller irriterer mig, de fylder og vejer for meget, så jeg har solgt det hele og er gået “all in” i papir aktiver på den lange bane! Just kidding laugh Selvfølgelig har jeg ikke det, men tværtimod brugt den nuværende mulighed for at opsamle mere ædelmetal til udsalgspriser og har vekslet nogle flere af de tvivlsomme fiatpenge til næsten 1 kilo sølv mere og ca. 12 gram guld også. Håber snart at der kommer lidt stigning igen, da jeg ikke har råd til at blive ved med at købe og veksle i øjeblikket. Min strategi er at holde på ædelmetallerne så længe som muligt og hvis/når sølvet stiger over sin tidligere “alltime” højde, så sælge og bytte noget af det til guld i stedet. Og det samme med guld, når/hvis det stiger over sin tidligere toppris, så sælge og bytte lidt af det til sølv i stedet, for på den måde at udligne og bevare købekraften i guld og sølv ratio forholdet. 

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256