Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Køb via selskab
18/05/2013
15:34
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Som jeg vist kort har nævnt før her på forummet, regner jeg med at købe guld for yderligere omkring kr. 100.000 i år. Da jeg alligevel havde brug for et ApS, valgte jeg at oprette et ApS, og lade dette selskab købe guldet. Jeg vil her redegøre for mire erfaringer omkring dette, da jeg tror de kunne være interessante for andre her i forummet.

Jeg valgte at oprette et ApS med kapital i EUR, regnskab i EUR, og bankkonto i EUR. Det skyldes at næsten alle transaktioner i selskabet vil være i EUR, og at det derfor er lettest at arbejde i denne valuta.

Det er let at oprette et ApS. Jeg har allerede en revisor, som tager sig af min selvangivelse, og det var derfor naturligt for mig at lade ham tage sig af selve oprettelsen overfor Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Min revisors pris for dette var lidt højere end hvad jeg kunne få lavet det samme til andre steder (i alt kr. 4.420), men da jeg er rigtig glad for den rådgivning min revisor ellers giver mig, valgte jeg alligevel at lade ham tage sig af det. Revisoren vidste ikke, at man kunne oprette et dansk ApS med egenkapital i EUR, men det tog ham kun et minut at slå loven op og bekræfte, at det sagtens kunne lade sig gøre. Jeg fik et forslag til vedtægter for selskabet, som jeg kunne rette til efter behov, og fik at vide, at jeg skulle gå i banken og oprette en konto i EUR, indsætte indskudskapitalen, og få et kontoudtog som revisoren skulle have.

I banken blev jeg nærmest behandlet som kongelig, da jeg forklarede dem hvad jeg ville. De ved jeg er en solid kunde, selvom de ikke tjener så mange penge på mig, og troede nok at nu ville de begynde at tjene penge. De fik en kopi af de vedtægter jeg havde rettet til, og et referat for den stiftende generalforsamling for selskabet (et møde jeg holdt med mig selv, hvor jeg blev enig med mig selv om at oprette selskabet, og at jeg skulle være direktør i det). Det tog kun få minutter at få oprettet kontoen og købe EUR at sætte ind på kontoen. Det viste sig der var et lille problem, da banken ville have gebyrer i danske kroner, og derfor fik jeg oprettet en konto i DKK, og jeg lånte selskabet et par tusinde kroner, som blev sat ind på en konto for selskabet i DKK. Banken bad om at få en udskrift fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, når selskabet var oprettet, og jeg fik det kontoudtog jeg skulle bruge til revisoren.

Jeg afleverede kontoudtoget til revisoren, så han kunne se, at selskabets indskudskapital var til stede. Og dagen efter var selskabet oprettet. Jeg fik papirerne fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fra revisoren, og fik at vide, at jeg nu kunne begynde at bruge indskudskapitalen i selskabet. Papirerne blev afleveret til banken sammen med en anmodning om at det meste af selskabets kapital blev overført til BullionVault.

Skattemæssigt er det ikke nødvendigvis en god ide at spekulere i ædelmetaller via et selskab. Beskatningen af udbytte fra et selskab er den samme som beskatningen af profitten fra direkte spekulation i ædelmetaller (en lav procentsats under et vist beløb, og en højere procentsats for beløb over). Men sker det via et selskab skal der desuden betales selskabsskat af profitten, inden resten af profitten udbetales som udbytte. Men skattemæssigt er jeg allerede på den høje procentsats p.g.a. udbytte fra et andet selskab jeg ejer en lille del af (det er herfra jeg får pengene til investering i ædelmetaller).

Der, hvor det skattemæssigt giver mening er, at jeg kan lade den realiserede profit blive i selskabet, og derfor kan nøjes med at betale selskabsskat. Jeg kan derfor spekulere lidt mere. Hvis der kommer nogle år, hvor jeg ikke får udbytte fra det andet selskab jeg ejer en del af, kan jeg så eventuelt tage udbytte fra mit eget ApS til den lave procentsats.

Hele ideen med et ApS er derfor at jeg kan være lidt mere spekulativ med selskabets investeringer i ædelmetaller end ellers. Måske går det godt at være mere spekulativ, og måske gør det ikke. Men jeg har selv en pæn portefølge i guld og sølv jeg ikke vil være spekulativ i, og derfor synes jeg det giver mening for mig at have en lille del jeg kan være lidt mere spekulativ i. Stiger priserne kan jeg finde på at sælge for at tage profit hjem, og falder priserne igen vil jeg købe igen. Den lille del guld jeg har i selskabet vil derfor nok hurtigt blive solgt i starten af de store prisstigninger jeg tror vi får på et tidspunkt. Men resten af mit guld og sølv vil jeg stadig holde på.

Jeg håber dette giver mening for andre. Men jeg vil meget gerne vide hvad de mange andre brugere her i forummet synes om en sådan strategi.

 

18/05/2013
16:26
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg vil lige kommentere omkring BullionVault, hvor jeg oprettede en konto for selskabet, og fik alt for god service :)

Da jeg oprettede kontoen nævnte jeg mig egen konto. Det var for at de skulle vide sammenhængen med mit ApS, selvom de nok kunne finde ud af det alligevel. Men de har krav til “know you customer” for at undgå hvidvask af penge. Det er derfor de kræver validering af alle konti.

I første omgang virkede den promotion jeg fik for mit ApS ikke som noget særligt godt. Jeg fik USD 1, GBP 1, EUR 1, og 4 gram sølv foræret. Værdien af dette er knapt USD 8. Men jeg kunne også se, at der er et storage fee for sølv på mindst USD 8 for hver måned man har ejet sølv. Jeg satte straks sølvet til salg, og fik det solgt i løbet af et par timer. Men ville jeg få et gebyr på USD 8 (mere end hvad jeg fik foræret) ved slutningen af måneden? Jeg kender BullionVault godt nok til at vide at de ikke ville røvrende en ny kunde på denne måde. Men måske havde de lavet en fejl. Så jeg skrev til dem.

Første svar var fra deres administrerende direktør, Paul Tustain. Han svarede at der ikke var noget storage fee for deres promotions, og at jeg nok snart ville finde ud af, at de ikke behandler kunder sådan som jeg var bekymret for. Et par timer efter kom det officielle svar fra deres support, som sagde det samme.

(Paul Tustain er en IT-mand, som solgte sin virksomhed en del år tilbage. Og han ville investere en del af sine penge i guld, men fandt ud af, at det var unallocated storage han kunne få – papirguld. Så han så et marked og lavede BullionVault for folk der vil investere i fysisk guld, men ikke betale mere end markedsprisen.)

Næste mail jeg fik her var fra Raminder Ball. Han lykønskede mig fordi jeg var blevet en del af deres referral program. Det viste sig, at jeg var kommet ind i det fordi jeg havde nævnt min personlige konto da jeg oprettede kontoen for mit ApS. Men da jeg forklarede han sammenhængen, og at jeg ikke var interresseret i referral og at det kunne have skattemæssige konsekvenser for mig jeg ikke kendte til, fjernede han straks den nye konto fra referral program.

Jeg ved ikke, om man kan snakke om alt for god service. Men de to problemer jeg så med den nye konto blev straks løst, og det er rigtig god service.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256