Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Køb af sølvmønter under ophold i USA
16/05/2013
21:44
Avatar
DonD
Gæst
Guests

Hej

Svaret på mit spørgsmål står måske beskrevet andet sted, men jeg er ny på dette forum. Skal til USA om et par måneder nærmere betegnet Atlanta. Hvordan forholder det sig med køb af sølvmønter når man er i USA? Her tænker jeg på om der er nogle juridiske forhindringer samt hvor (butikker, banker) jeg kan købe disse? Det er Amerikanske Silver Eagles jeg tænker på.

Jeg ved at disse f.eks. også kan købes hjem fra Estland uden moms, men portoen på ca 23 euro pr 20 mønter gør investeringen så meget desto dårligere, så derfor min interesse for at købe dem i USA når jeg nu er der.

På forhånd tak.  

20/05/2013
20:24
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Hej DonD,

Velkommen til!

Det mest almindelige i USA er vist, at man enten køber hos den lokale mønthandler, eller hos en af de amerikanske online-forhandlere. Ved køb over en vis beløbsgrænse er der vist indberetningspligt for at undgå hvidvask, men beløbsgrænsen varierer fra stat til stat. I nogle stater skal der også betales moms (dog lavere takst end her i landet), hvis man køber for under en bestemt beløbsgrænse.

Hvis du regner med at tage mønterne med hjem til Danmark, skal du regne med, at de bliver pålagt 25% importmoms. Hvis værdien af mønterne er over et bestemt beløb, skal du også opgive værdien (vist både i USA og i Danmark), da ædelmetaller regnes for ækvivalente med kontanter.

 

20/05/2013
22:35
Avatar
DonD
Gæst
Guests

Takker PMPirate. Jeg har fundet frem til dette sted ved navn Southern Bullion i Atlanta. Jeg vil forsøge at kontakte dem i forbindelse med min rejse og undersøge muligheden yderligere. Selve importen til DK skal også undersøges for at undgå ubehagelige overraskelser. Der er et par måneder endnu til jeg skal afsted, men jeg poster mine erfaringer her på sitet når jeg ved mere.

21/05/2013
08:10
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Del gerne dine erfaringer herinde DonD. Bare husk på, at hvis du skal betale 25% moms af sølvet, så er det næppe anstrengelserne værd at transportere fra USA. Så er jeg næsten sikker på, at det er billigere at købe fra f.eks. Liberty Silver Estland og få det fragtet til DK.

21/05/2013
10:02
Avatar
DonD
Gæst
Guests

Ja, hvis der bliver pålagt moms så er der nok ikke nogen fidus i det, men hele idéen er jo at få sølvet så billigt som overhovedet muligt. Jeg har fundet følgende som jeg forsøger at få bekræftet:

 

Hvis en sølvmønt er brugbar valuta så er det undtaget moms i henhold til 

Paragraf 13 styk 1 Nr. 11
Paragraf 36 styk 1 Nr. 4

da der ikke kan påføres moms på en valuta.

 

21/05/2013
23:31
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Det er måske lige værd at nævne, at det er momsloven vi taler om her.

§36, stk. 1, nr. 4 siger kun, at der ikke skal betales moms ved indførsel, hvis en tilsvarende leverance her i landet ville være fritaget fra afgift.

§13, stk. 1, nr. 11, punkt d) har ordlyden “Transaktioner, herunder forhandlinger, vedrørende valuta, pengesedler og mønter, der anvendes som lovligt betalingsmiddel, bortset fra samlerobjekter”. Problemet her er så hvad der regnes for samlerobjekter? Den juridiske vejledning fra Skat henviser til momssystemdirektivets artikel 135, stk. 1, litra c), og når frem til at “mønter af guld, sølv eller andet metal, samt sedler, der ikke i almindelighed anvendes som lovligt betalingsmiddel, eller som er af numismatisk interesse” ikke er momsfritaget. (Dog er der et andet EU-direktiv, som fritager investeringsguld, og er implementeret i momslovens §13, stk. 1, nr. 20, der gør de fleste guldmønter momsfrie. Momslovens §73a definerer nærmere, hvad der regnes for investeringsguld.)

Så desværre fortolker man her i landet momssystemdirektivet således, at sølvmønter er momspligtige. Og det betyder, at du kommer til at betale 25% importmoms ved indførslen her i landet.

Men andre lande, som f.eks. Norge og Estland fortolker momssystemdirektivet således, at sølvmønter, som er lovligt betalingsmiddel (f.eks. Amerikanske Silver Eagles) ikke er momspligtige. I Tyskland har man valgt en mellemvej, og har den samme lave momssats på 7%, som man ellers bruger til basale fødevarer, for sølvmønter.

En mulig måde at undgå at betale importmoms af sølvmønterne på kunne være at rejse ind i EU via Estland. P.g.a. momsreglerne i Estland skal du ikke der betale importmoms. Og når først dine sølvmønter er inde i EU-området, kan du frit flytte dem til Danmark uden at blive opkrævet moms. Dog vil jeg advare imod bare at rejse med et stop via Estland, da det ville kunne ses som et forsøg på at omgå momsreglerne, hvilket kan give dig en bøde – oveni importmomsen. Men hvis du f.eks. placerer dem i en bankboks i Estland, og så et år senere henter dem hjem, tror jeg ikke Skat kan kræve noget. Men for en sikkerheds skyld ville jeg checkke op på det med Skat først.

 

22/05/2013
14:46
Avatar
DonD
Gæst
Guests

Tak for præciseringen PMPirate. Det er da lidt spændende det her synes jeg.

 

Man kan argumentere for at en gammel sølvmønt ikke er et lovligt betalingsmiddel og derfor anses som et samletobjekt og som der skal tillægges moms ved import, men en 2013 $1 American Silver Eagle er et lovligt betalingsmiddel i USA. At mønten så er lavet af sølv og det vil være en dårlig forretning at anvendes dens pålydende værdi på nuværende tidspunkt (og nok al fremtid) er en anden sag. Vi “samler” jo heller ikke mønterne, dvs jeg gør ikke, med henblik på en flot samling med én af hver mønter fra hvert land. Jeg samler dem for deres metal værdi.  

 

Tænk hvis man bliver stoppet i tolden og tilfældigvis havde et par gamle amerikanske mønster som man fik retur i Starbucks og at disse mønter var 90% sølv. Stakkels den tolder som skal beregne momsen. laugh

Mon der er en nedre grænse? 

 

 

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256