Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

No permission to create posts
sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Grænsehandel?
07/10/2012
15:43
Avatar
Mr Silver
Gæst
Guests

Er der nogen af jer der er klar over om der ligger sølv-forhandlere i padborg/flensborg området? Jeg tænkte at det ville være smart lige at hente en forsyning sølvmønter med hjem, når nu jeg alligevel skal ned og hente billigt øl :)

Vil det i den forbindelse være smart at erklære at mønterne skal eksporteres til Danmark så man slipper for de 7% tysk moms, eller har unionen efterhånden vokset sig så stor at de danske myndigheder automatisk bliver adviseret og sender en efterregning på 25%?

07/10/2012
16:58
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Robbe & Berking ligger i gågaden i Flensborg: http://wertanlagen.robbeberkin…..sburg.html

Deres priser findes her: http://wertanlagen.robbeberkin…..oductlist/

Det er nok en god ide at ringe til dem i forvejen, da jeg ikke tror de ligger inde med ret store mængder i deres fillialer.

Du skal IKKE erklære at mønterne skal eksporteres til Danmark. Så kan du måske slippe for de 7% i tysk moms, men skal til gengæld betale 25% dansk moms (og de tyske myndigheder oplyser dette til de danske). Det er i øvrigt helt lovligt for privatpersoner at købe sølv i Tyskland med den tyske moms og bringe det her til landet – ligesom det er med andre varer.

07/10/2012
17:26
Avatar
Mr Silver
Gæst
Guests

Mange tak for infoen Pirat. Det tror jeg at jeg vil benytte mig af :)

I mellemtiden fandt jeg forøvrigt frem til http://www.goldsource.no som handler helt uden moms, men hvor man så selv må opgive momsen når man kommer tilbage til dk. (De sender ikke til udlandet).

14/10/2012
10:21
Avatar
Tomas
Gæst
Guests

Da jeg inden længe vil købe mit første køb af fysisk guld og sølv, har jeg tænkt mig at få det leveret og opbevare en del af det i hjemmet og en anden del hos en dealer.

Det bliver højest sandsynlig Tavex jeg vil få leveret fra, alt efter spread, men hvor ville i placere jeres, opbevarede guld og sølv ? Det skulle jo helst også være der den dag jeg kommer for ar hente det !

14/10/2012
12:23
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Jeg har pt det meste i en privat bankboks – og mistærste bekymring er faktisk om jeg kan få adgang hvis banekn krakker.
Så har jeg også hos Bullionvault – det er dejligt likvidt.

15/10/2012
22:43
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Vi er vist ved at komme lidt off-topic for denne tråd…

Men jeg ser en risiko ved besiddelse af fysiske ædelmetaller, som ligner risikoen ved aktier lidt. Og jeg bruger samme strategi, som man bruger for aktier: Spred risikoen.

Det betyder, at jeg spreder mine ædelmetaller ud over flere placeringer. En del har jeg i en bankboks. En del er hos et familiemedlem jeg stoler på. En del har jeg gravet dybt ned, hvor ingen kan finde dem (men et andet familiemedlem ved hvor det er, hvis jeg dør). En lille del – den del jeg især godt kan lide at se på, og hvad jeg især kunne finde på at sælge – har jeg hjemme. Og en del ligger hos BullionVault, som jeg er enig med NogetSker i, at det er dejligt likvidt.

Tilbage til topic: Jeg håber, at Mr Silver kommer med feedback, hvis han køber hos Robbe & Berking. Jeg har kun været der een gang, og der virkede deres EDB ikke, så de kunne ikke sælge mig noget.

17/10/2012
10:11
Avatar
Mr Silver
Gæst
Guests

Jeg skal nok vende tilbage med info, når jeg har forsøgt mig med Robbe & Berking.

I første omgang ser det ud til at min omlægning af realkreditlån er ved at være gået i orden, men der går lige lidt endnu før pengene står på kontoen så jeg kan komme afsted til Tyskland.

21/10/2012
19:53
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg ved, at Robbe & Berking ikke tillader websalg til afhentning i en af deres fillialer. Og deres fillial i Flensborg plejer ikke at have meget andet end vareprøver på lager. Så man kan ikke bare lige køre syd for grænsen og købe 500 Maple Leafs. De skal først overtales til at gennemføre sådanne transaktioner.

Heldigvis går det godt i Flensborg på grund af grænsehandlen, og det burde være muligt at overtale dem til at udnytte forskellen i pris mellem Danmark og Tyskland for sølv på samme måde som andre handlende gør for andre varegrupper.

Men jeg ville ikke i første omgang tage kontakt til hovedkontoret. I stedet ville jeg tage kontakt med fillialen i Flensborg. Det er dem, som vil have en fordel af grænsehandlen, og derfor især vil være interesserede i at gennemføre salget til dig, i håb om at der kommer mere af samme slags grænsehandel.

07/01/2013
13:11
Avatar
Tomas
Gæst
Guests

Hej

 

Jeg vil høre om der er nogen herinde som kender betingelserne for annullering af ordre, for ædelmetaller ?

 

Jeg bestilte noget guld hos Robbe og Berking i Flensborg, tilbage i november måned, jeg skrev til dem, inden jeg kørte derned for at afhente, at jeg havde forregnet mig i mit budget og forklarede jeg at jeg ikke kunne købe den sidste tredjedel af ordren alligevel, men ville komme og hente det resterende, hvilket jeg gjorde!

Jeg har netop fået en mail fra dem, hvor de skriver, at jeg ikke kan afbestille en ordre og at de forventer at jeg kommer til butikken og betaler for ordren !

Kan det være rigtigt at man ikke kan annullere en ordre, når den endnu ikke er betalt ? 

Hilsen Tomas

07/01/2013
13:19
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg er ikke jurist, så det kan jeg desværre ikke udtale mig om.

Men set fra forhandlerens side kan jeg godt forstå, at de gerne vil have opfyldt deres ordre, da priserne på guld og sølv jo svinger meget.

Havde I aftalt en fast pris? Det kan jo tænkes (og jeg siger bestemt ikke at det har været din hensigt, da din begrundelse er reel nok) at folk udnytter dette og kun henter deres ædelmetal hvis prisen efterfølgende er steget.

No permission to create posts
Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256