Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Erfaringer med råvare certifikater hos Nordea eller andre
01/07/2014
22:14
Avatar
Jodle
Gæst
Guests

Jeg har gennem længere tid fulgt med i debatten her inde. Jeg synes dog ikke jeg har kunnet finde emner omhandlende certifikater på råvarer

Jeg ønsker at investere i sølv, andre ædelmetaller og andre råvarer. Jeg er i forvejen i besiddelse af fysisk guld som jeg synes handles til rimelige spreads gennem tavex.

Er der nogen der har erfaringer med sølv certifikater, eventuelt Nordeas gearede bull certifikater, jeg synes at en ÅOP på 0,8% lyder rimelig, sammenlignet med spreads på 15-20% jeg har set på fysisk sølv.

 

Link til ikke gearet bull sølv certifikat hos Nordea downloaded til mit skydrive: Nordea sølv certifikat

Skriv venligst om jeres erfaringer, og gerne forklaringer i form af links eller litteratur til hvordan sådanne certifikater fungerer?

Eller er der nogle der kan anbefale noget bedre?

Forsikrer folk i øvrigt jeres fysiske ædelmetaller, eller tager i chancen med et godt gemmested?

02/07/2014
01:20
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg har kigget lidt på nogle af certifikaterne, og hvad jeg har set gør de ikke er så interessante for mig.

Specielt er det et problem, at mange af certifikaterne – især de gearede og bear-certifikaterne – har en daglig “reset”, som over tid gør at de taber i værdi i forhold til metallernes prisudvikling, især når volatiliteten er høj. Det burde du let kunne se, hvis du ser på prisudviklingen over længere tid i forhold til prisudviklingen i det underliggende metal.

Samtidig har du en modpartsrisiko overfor den der har udstedt certifikatet. En modpartsrisiko du ikke har, hvis du investerer direkte i metallerne. Kommer vi ud i en reel finansiel krise, som ellers vil få ædelmetallerne til at stige, vil denne risiko nok stige endnu mere.

Jeg forsikrer ikke selv mine ædelmetaller, da det efter min mening er for dyrt. De ædelmetaller jeg ejer der er opbevaret andre steder (BullionVault) er forsikrede til rimelige priser. I stedet spreder jeg min risiko: En del har jeg gravet ned nogle steder, hvor kun et eller to andre familiemedlemmer ved (så det ikke går tabt, hvis jeg dør). En del har jeg i bankboks. Og en lille del opbevarer jeg hjemme, fordi det er nogle mønter jeg godt kan lide at se på.

02/07/2014
23:47
Avatar
pmdetector
Ekspert
Members
Forum indlæg 172
CubePoints 327
Medlem siden:
07/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har ikke erfaring med eller forstand på certifikater, så det vil jeg ikke skrive noget om. Men med hensyn til forsikring, så ringede jeg til mit forsikringsselskab (Alka) og spurgte til forsikring, når jeg samler på ædelmetaller. De sagde at indboforsikringen dækkede det, så længe at den samlede pris på ædelmetallerne var under ca. 175000 kr. og jeg har pt. nok kun omkring en tredjedel af dette beløb opbevaret hjemme på flere gemmesteder. Når og hvis priserne stiger så meget at jeg kan se at jeg kan få mine udgifter hjem i forhold til hvad jeg har købt dem for, så har jeg alligevel planer om at sælge op til ca. halvdelen af mine ædelmetaller og stadig holde mig under det beløb, som forsikringen dækker. 

04/07/2014
22:49
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

pmdetector sagde
Men med hensyn til forsikring, så ringede jeg til mit forsikringsselskab (Alka) og spurgte til forsikring, når jeg samler på ædelmetaller. De sagde at indboforsikringen dækkede det, så længe at den samlede pris på ædelmetallerne var under ca. 175000 kr. og jeg har pt. nok kun omkring en tredjedel af dette beløb opbevaret hjemme på flere gemmesteder.

Jeg har desværre efterhånden hørt en del grimme historier om forsikringsselskaber, som per telefon har lovet ting der ikke holdt, senere når forsikringen skulle dække. Godt nok ikke om ædelmetaller, men omkring mange andre ting, herunder kontanter opbevaret i hjemmet.

Så hvis jeg var dig, ville jeg forsøge at få en skriftlig bekræftelse. Om ikke andet ville jeg sende dem en mail og bede dem bekræfte om deres telefoniske oplysning om, at de dækker op til 175000 kr. på din indboforsikring for ædelmetaller opbevaret i hjemmet er korrekt, og om de har nogen kvav til opbevaringen af ædelmetallerne for at forsikringen dækker. Om ikke andet vil det nok give dig et svar per email, som du kan gemme til hvis der senere er problemer. Det ved forsikringsselskaberne, og derfor lover de ikke lige så let, som hvis det er over telefonen.

Selv holder jeg mig generelt fra forsikringsselskaberne, da deres priser efter min mening er alt for høje i forhold til den risiko man forsikrer sig imod. Måske er jeg lidt bedre til at se det, da en del af mit arbejde indebærer at vurdere risici, og omkostningerne hvis noget går galt. Ligesom det er bedst at få gæld væk før man begynder at investere, synes jeg det er bedst at have en økonomisk buffer, så man kan undgå de efter min mening alt for dyre forsikringer. Ædelmetaller er, udover en god investering, også en god økonomisk buffer, hvis noget eventuelt går galt, da de er så likvide. Så for mig er ædelmetallerne ikke bare en rent finansiel forsikring, men også en erstatning for forsikringsselskabernes forsikringer.

Jeg har dog en lovpligtig ansvarsforsikring på min gamle bil. Jeg husker tydeligt sidste gang mit forsikringsselskab kontaktede mig for et par måneder siden: De ville tilbyde mig en begrænset kasko på min bil for kun 300 kr/år. Jeg sagde med det samme “Nej tak, det er for dyrt”. Og forsikringsmanden sagde med det samme, at så kunne samme forsikring tilbydes til kun 80 kr/år, og jeg svarede, at jeg ville tænke over det. Jeg behøvede ikke tænke længe: Selv ved en totalskade ville jeg næppe få mere end 10-30% af bilens værdi efter selvrisikoen, og jeg vurderede værdien af denne forsikring til omkring 10-20 kr/år for mig.

Og glem så lige hvad jeg skrev ovenfor, i hvert fald hvad angår forsikringsselskabet Tryg. At jeg siger det har næsten ikke noget at gøre med, at jeg har købt aktier i dem, fordi de tjener mange gode penge hjem til auktionærerne ;)

08/09/2014
22:14
Avatar
Jodle
Gæst
Guests

Tak for jeres info.

Jeg har kigget meget på certifikaterne. Da jeg mest er interesseret i at blive eksponeret mod sølv, endte jeg med at vende tommelfingrene nedad til sølv certifikaterne. De baserer sig på futures markedet, og der er både et spread ved køb/salg af certifikatet og en årlig afgift på ofte 0,8%.

I stedet har jeg åbnet en konto hos BuillionVault.com Godt nok er opbevaringspriserne 4 gange så høje for sølv som for guld, men jeg kan desværre ikke finde et billigere sted at handle sølv, er i enige?

Skal lige finde ud af hvilken Euro kurs min bank, LSB, giver ved overførsel af et beløb på over 100.000 kr.

Jeg tror stadig jeg skal have fat i nogle certifikater, men det bliver certifikater baseret på hhv. fødevarer, industrimetaller og evt. olie.

 

Issuet omkring forsikring spiller også ind i valget af BuillionVault, da jeg er for “nærig” til at betale for at forsikre mit fysiske guld, det er i stedet gemt godt. 

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256