Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Bullion vault - Fiat guld?
23/02/2013
20:03
Avatar
Mr. Z
Gæst
Guests

Hej Forum.

 
Jeg har lige oprettet en konto hos Bullionvault, da jeg havde læst nogle positive reviews – bla her i debatten.
 
Umiddelbart lyder det jo som et rigtig smart koncept, men. Når jeg opretter en konto, får jeg en smule sølv at handle for (mener det er 4$), så jeg ligsom kan fornemme, hvad det handler om, inden jeg lægger egne penge til.
 
Mit spørgsmål er, hvordan kan dette gratis sølv lade sig gøre, hvis ikke det er “Fiat”? Måske misforstår jeg fiatkonceptet, men jeg forstår ikke helt, hvordan det kan lade sig gøre for Bullionvault, at give alle kunder denne startbonus, og samtidig være et troværdigt sted at investere sine penge. Er det ikke det samme som at udskrive sølv ud af ingenting?
 
Håber i forstår spørgsmålet. Kan godt se jeg har formuleret mig lidt kryptisk, men ikke lige finde den rigtige formulering..
23/02/2013
20:56
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Hej Mr. Z,

 

Det ser jeg ingenlunde noget besynderligt i. Bullionvault har sin egen beholdning af fysisk sølv også (mener også de har folk, der sidder og trader). Tænk evt. Lidt over den her: de kan jo ikke rende rundt og købe mere sølv eller guld i markedet hver gang en person fører et par tusinde Euro over til dem.

 

det er et ganske almindeligt markedsførings-trick – de få Euro det koster, har de hurtigt tjent hjei opbevaringsgebyr og salgsomkostninger, når du handler.

 

giver det mening?

23/02/2013
21:28
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Godt spørgsmål, som jeg selv har tænkt over, før jeg for alvor blev kunde hos dem.

Det kan sagtens lade sig gøre. Hvis ikke du bliver “rigtig” kunde hos dem og sender penge du vil investere i guld eller sølv, bliver den smule du har fået ædt i gebyrer for opbevaring (minimum US$48 om året for guld, og vist lidt mere for sølv). Og hvis du sender penge at investere i ædelmetaller hos dem, skal du jo købe ædelmetallerne. Her tjener de 0,5% i provision (og tilsvarende fra sælger, hvis de ikke selv sælger til dig), og det bliver – hvis du køber nok til at minimums-gebyrerne for opbevaring ikke bliver for store for dig i længden – nok til at de stort set får det de gav dig igen.

Så de giver en ny kunde lidt at komme i gang med. Nok til at den nye kunde kan prøve at købe og sælge. Men alligevel ikke mere end at de ved de får pengene igen.

Så da jeg havde tænkt over det, og regnet lidt på det, betragtede jeg det som en rabat på de første omkostninger.

Men jeg fik et gram guld, een EUR, een USD og een GBP til at starte med. I alt lidt over US$50.

 

23/02/2013
21:43
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

NogetSker sagde Bullionvault har sin egen beholdning af fysisk sølv også (mener også de har folk, der sidder og trader).

BullionVault har vist ikke folk der sidder og trader på deres marked.

Men de har trading-robotter, som opererer i deres markeder på lige vilkår som alle andre. Det er de rimeligt åbne omkring. De har også et API, som alle kunder på forespørgsel kan få adgang til, så kunderne selv kan programmere deres egne trading-robotter.

Robotterne hjælper til at der er et mindre spread i markedet end der ellers ville være.

Jeg lavede på et tidspunkt min egen robot, som nåede at købe en del guld til en bedre pris end jeg kunne have opnået ved at købe hvis jeg havde købt til bedste udbudspris. Men den fungerede ikke optimalt, hvis priserne pludselig styrtdykkede. Jeg har ikke haft tid til at finde ud af at rette dette, så de seneste måneder har jeg bare lagt ordrer ind manuelt.

23/02/2013
23:44
Avatar
Mr. Z
Gæst
Guests

Ah ja, der er selvfølgelig noget at give af på den konto, det kan jeg godt se.Så er jeg lidt mere rolig. Tak for det!

18/04/2013
11:23
Avatar
Mr. Z
Gæst
Guests

Jeg genåbner lige denne tråd, på baggrund af denne video, postet af admin i en anden tråd:

 

http://www.youtube.com/watch?f…..u2wkW4tYEg

 

Som jeg forstår det der bliver sagt, har firmaer som fx bullionvault deres guld via en leasingaftale til meget lav rente. Mit spørgsmål er derfor; hvad sker der når denne leasingaftale ophører? Hvis man har investeret gennem disse firmaer, hvad er det så man reelt har investeret i, når bullionvault ikke længere råder over det guld og sølv, man har sat sine penge i?

 

En anden ting, jeg har funderet over er; hvis man har investeret hos disse firmaer, og på et tidspukt gerne vil have sine værdier udbetalt. Vil man da ikke altid ende med en bunke fiatpenge i hånden – for man kan vel ikke få sit guld fysisk udleveret..?

 

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke har meget viden på området, og mine bekymringer kan derfor være helt uden belæg. Overstående er blot udtryk for bekymringer der, ihvertfald indtil videre, har afholdt mig fra at lægge mine penge hos fx bullionvault..

18/04/2013
16:16
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Indrømmet – har ikke set filmen, men tvivler ret kraftigt på at Bullionvault har leaset guldet.

 

1) Så skulle alle pengene stå på en konto i stedet? Tvivler jeg på de kunne holde hemmeligt.

2) du kan få mettalet navne-noteret

3) du kan faktisk få det udleveret mod et gebyr (+ for sølvets vedkommende momsen oveni)

 

 

19/04/2013
14:56
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Mr. Z sagde
Som jeg forstår det der bliver sagt, har firmaer som fx bullionvault deres guld via en leasingaftale til meget lav rente. Mit spørgsmål er derfor; hvad sker der når denne leasingaftale ophører? Hvis man har investeret gennem disse firmaer, hvad er det så man reelt har investeret i, når bullionvault ikke længere råder over det guld og sølv, man har sat sine penge i?

Jeg skal lige gøre opmærksom på, at der i videoen ikke tales om BullionVault, men om bullion bankerne. BullionVault er ikke en bank, men køber guld ved bullion bankerne mod kontant betaling.

I BullionVaults seneste regnskab med balancedag 31. oktober 2012, kan man læse:

– At de for deres kunder holdt guld for GBP 1,078 mia., sølv for GBP 214 mill., og kontanter for GBP 121 mill.

– At deres egenkapital var GBP 22,0 mill.

– At de selv ejede guld for GBP 14,134 mill., og sølv for GBP 3,323 mill.

– At de havde kortfristet gæld (under et år) nomineret i guld for GBP 7,869 mill., og nomineret i sølv for GBP 21 tusinde. Denne gæld er til individer, og ikke til bullion banker.

– At de havde langfristet gæld nomineret i guld for GBP 2,890 mill, og nomineret i sølv for GBP 301 tusinde. Heraf er GBP 2,511 mill. lån fra stifter, medejer og direktør Paul Tustain, og GBP 352 tusinde pension til samme person.

Så netto ejer BullionVault selv betydeligt mere guld og sølv end de skylder væk. Og deres kunders beholdninger af guld og sølv er ikke af BullionVault lånt eller belånt (selvom kunderne selv kan have lånt eller belånt deres beholdninger, hvilket er BullionVault uvedkommende).

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256