Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Betale i Dollar, Euro eller Pund
27/02/2013
18:56
Avatar
daffedaffe
Gæst
Guests

Hvad er smarteste måde at betale med, hvis der købes sølv/guld, som opbevares i udlandet (‘bullionvault’)  i den nuværende situation, hvor der er volatilitet på forex markedet og devaluleringer?

28/02/2013
23:15
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg bruger selv Euro, da kursen her er nogenlunde stabil i forhold til danske kroner. På grund af den store likviditet er der normalt også forholdsvis lave spreads ved køb og salg af Euro her i landet. Og med en såkaldt SEPA betaling er det forholdsvist billigt og hurtigt at overføre pengene til BullionVaults bank.

En ting du her skal være opmærksom på, er prisen når du køber Euro i banken. Nogle banker tager desværre overpriser, hvis de tror kunden ikke er opmærksom på prisen, og så kan du let risikere at betale flere procent mere end nødvendigt. Når du sammenligner priserne, skal du være opmærksom på, at rent elektroniske Euro er billigere end Euro i kontanter, da banken ikke har udgifter til kontanthåndtering.

Sidst jeg købte Euro var 5. februar. Her var kursen i min bank 747,05. Til sammenligning var Nationalbankens middelkurs denne dag 745,95. Og denne dag kostede elektroniske Euro i Danske Bank 747,15 (de gav 744,75, hvis man ville sælge Euro til dem), og Euro i kontanter kostede 759,01.

Hvis du overvejer at bruge penge du hjemtager fra BullionVault på at købe f.eks. fysiske ædelmetaller i Euro-zonen kan du spare nogle vekselomkostninger (typisk 0,5-1%) ved at have en bankkonto i Euro, hvad stort set alle banker tilbyder. Så bliver pengene ikke vekslet til DKK når de kommer frem til din konto, for derefter igen at skulle veksles til EUR når du f.eks. køber sølv i Tyskland. Dog skal du være opmærksom på, at banken kan have gebyrer for sådan en konto, som æder de penge du ellers ville have sparet.

28/02/2013
23:34
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Og husk at selvangive eventuel fortjeneste til Skat.

Når man ikke får guldet fysisk leveret, er der ingen tvivl om, at det i skattemæssig henseende er spekulation. Og man kan ikke handle hos BullionVault uden at efterlade spor på sin bankkonto, når man tager kapital hjem fra dem. Ser banken, at der kommer flere penge retur fra BullionVault end du har sendt til dem, og har de grund til at tro du kunne “glemme” at angive det, har banken pligt til at indberette det til hvidvaskdirektoratet, hvor folk fra Skat så noterer det, så de senere kan checkke om du husker at selvangive fortjenesten.

Det beskattes, såvidt jeg kan forstå, på samme måde og med samme takster som spekulation i f.eks. aktier. Det betyder, at man bliver skattepligtig af eventuel fortjeneste når man sælger metallerne igen. Dog har man fradrag for dokumenterede udgifter, som f.eks. handelsprovision og opbevaringsgebyrer til BullionVault. Skattemæssigt skal man bruge lagerprincippet, hvilket betyder at når du f.eks. sælger et gram guld, regnes det pågældende gram guld for det gram du først købte og endnu ikke har solgt.

Desværre kender jeg endnu ikke alle detaljerne for hvordan det opgøres skattemæssigt, da min revisor stadig er ved at finde ud af det for mig.

01/03/2013
07:45
Avatar
NogetSker
Gæst
Guests

Min første tanke, ud fra det du skriver:

hvis jeg vidste det, var jeg nu så stjernerig, at sølvpriserne havde været mindst 10 gange så høje :-)

 

ellers er jeg 100% enig i PMPirate’s anskuelser. Kører selv i Euro. Ser ikke dette som valtuaspekulation på nogen måde.

dog har jeg ikke det samme problem som mange andre – har et dejligt skriv, der bekræfter at jeg ikke er i Skat’s mandtal :-)

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256