Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Basisviden og tanker fra en nybegynder
20/07/2015
11:41
Avatar
kenneth
Gæst
Guests

Jeg har besluttet mig for at investere i fysiske guldbarrer og er total nybegynder. Derfor har jeg naturligvis en bunke spørgsmål og måske nogen kan hjælpe mig herinde. Jeg tager udgangspunkt i investeringsguld.dk – mest fordi de er danske. Men måske det er ligegyldigt?

Hvordan opnår man den billigste indkøbspris?
Ved køb af 100g guldbarre, at man ud over en “Børspris” betaler 
+ Fremstilling 522,00DKK
+ Kursgebyr 2.899,46DKK
+ Fragt 532,00DKK
Total 28.504,32DKK

Betaler man altid kursgebyr og fremstilling?

Hvordan er forholdet mellem køb og salg?
Ved 100g køer man lige nu for 28tkr og kan sælge det for 22tkr. Hvordan er dette forhold typisk. Vil der altid være så stort et “tab” i udgangspunktet?

Hvor opbevarer I guldet?
Pengeskab, bankboks? Smider man det i en bankboks hvordan er man så forsikret?

Hvornår sælger man guldet?
Jeg vil umiddelbart se det som en langtidsinvestering… men hvor meget skal det stige?
Findes der værktøjer (software) til at notere sine køb og til hvilken kurs der er indkøbt.

Køb i Thailand?
Halvdelen af min familie kommer fra Thailand så vi er ofte der. Hvordan ser det lige ud med at købe sine guldbarre der fra?

 

Det var lidt i første omgang… glæder mig til at få konverteret opsparing til metal.

 

Kenneth smile

20/07/2015
17:50
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Nej, det normale er, at disse ting (undtagen fragt) bliver regnet ind i prisen. I øvrigt er det efter min mening temmeligt store spreads.

Ved Tavex sælger de lige nu 100g guldbarrer til kr. 25.573, og køber dem til kr. 24.587. Her kan du også afhente og/eller handle kontant i deres butik i Hovedbanegården i København. Jeg køber en del her, da de er seriøse og som regel (men ikke altid) har de bedste priser. Andre seriøse forhandlere er for eksempel PR Mønter og Liberty Silver.

Selvom det som regel er billigst at købe store barrer (men ikke altid, husk altid at regne efter hvor meget du betaler over spot for de forskellige muligheder du overvejer), er det ikke altid det smarteste. Hvis man får brug for lidt penge, er det dumt man bliver nødt til at sælge en hel guldbarre. Og hvis guldprisen på et tidspunkt stiger voldsomt, som nogen spår, kan det blive svært at sælge en hel 100 grams barre uden at myndighederne stiller spørgsmål. Selv holder jeg mig til mønter med under 10 gram finguld, og her holder jeg mig til forholdsvis få typer der er lette at købe og sælge.

Jeg opbevarer ikke alle mine ædelmetaller samme sted. En del er gravet dybt ned et sted kun jeg og to andre familiemedlemmer jeg stoler 100% på (i tilfælde af, at jeg dør) ved. En del ligger i bankboks. Og en meget lille del opbevarer jeg hjemme.

Med mindre du ser det som en langtidsinvestering med en tidshorisont på mindst 10 år, og er rimeligt sikker på du ikke bliver nødt til at sælge tidligere, kan jeg ikke anbefale at købe fysisk guld man har i sin besiddelse. Her er forskellen mellem købs og salgspriser (det såkaldte spread) simpelthen for højt til at det kan betale sig for mere kortvarige investeringer.

For mere kortvarige investeringer i guld, eller hvis man har mere guld end det er praktisk selv at opbevare, kan jeg anbefale BullionVault. Her er der tale om såkaldt “unsegregated allocated storage”. Det betyder, at man direkte ejer guldet, selvom man lader BullionVault opbevare det. BullionVault tager så 0,01% af guldets værdi om måneden for opbevaring og forsikring af guldet. De har markeder for guld og sølv opbevaret forskellige steder i verden, hvor deres kunder i fri konkurrence med hinanden (og BullionVault) kan handle ædelmetallerne på samme måde som på aktiemarkederne, hvilket sikrer gode købs- og salgs-priser tæt på spotprisen. Her er spreads inkl. handels-kommission til BullionVault typisk omkring 1,3%. (Der er mange andre steder som BullionVault, men mange af dem har forskellige faldgruber der kan være svære at gennemskue. Så pas på med andre lignende steder, og spørg gerne her først.)

Hvis du vil importere guldbarrer fra andre lande, skal du passe på, at du har 100% styr på toldpapirerne. Ellers risikerer du, at guldet bliver konfiskeret, og der kommer en bøde oven i. Selv hvis du importerer fra andre EU-lande, skal du være opmærksom på, at guld regnes for kontanter, og der er grænser for, hvor store kontantbeløb man må tage med sig over grænsen uden at deklarere det.

Og en sidste ting: Lad være med at investere hele din opsparing i guld. Det er dumt og risikabelt at lægge alle æg i samme kurv. Selv har jeg en del i aktier, en del i kontanter, en del i guld og en del i sølv.

20/07/2015
18:46
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Lige en ting mere omkring thailandsk guld:

Så vidt jeg ved er det mest almindelige guld i Thailand det mange danskere kalder thai-guld, også kendt som “baht guld”. Det er, så vidt jeg husker 22,6 karat. Man kan også købe guldbarrer i rent guld (24 karat) i Thailand, men det er vist ikke så almindeligt.

Jeg kender danskere der har taget op til 100 gram thai-guld med hjem i form af smykker. Såvidt jeg kan forstå, stilles der ikke spørgsmål om guldsmykker i tolden, hvis der ikke er tale om større mængder. Så tricket er at rejse derned uden smykker, købe smykkerne dernede, og så have smykkerne på på vej hjem.

Såvidt jeg kan forstå, kan man købe guldsmykker i Thailand til tæt på metalprisen, hvor guldsmykker her i landet ofte koster det doppelte af metalprisen.

Her i landet sælges guldsmykker typisk på online-auktioner med hammerslag omkring 0-8% under spot-prisen, hvis de ellers ser rimeligt pæne ud. Det er i hvert fald hvad jeg har observeret på ebuy.dk, hvor jeg til tider handler. Ulempen ved thailandske guldsmykker her i landet er, at de normalt mangler finheds-stemplet, og derfor kan være lidt sværere at sælge.

25/07/2015
12:03
Avatar
AuEtAgComparendaSunt
Gæst
Guests

Personligt ville jeg af skattemæssige årsager holde mig fra guldbarrer og i stedet vælge forskelligartede og kendte guldmønter med lave premiums (dog ikke Krugerrands). Det vil gøre det nemmere for dig at bevise, at der ikke er tale om spekulation, og at en eventuel fortjeneste ved salg derfor ikke er skattepligtig.

 

Jeg har ligesom PMPirate fine erfaringer med Tavex på Hovedbanegården.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256