Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Guldmønter som investering
11/09/2012
16:20
Avatar
Tomas
Gæst
Guests

Jeg skal meget snart til at foretage mit første køb af guld, venter dog lige nogle dage og ser om priserne ikke falder lidt igen.

Spørgsmål:

Er det bedre at købe mønter, frem for barre og er de nemmere at omsætte, ved eventuel inflation ?

Da jeg ikke er interreseret i samlermønter, hvilke mønter kan da være interessante ? 

På forhånd tak

Tomas

11/09/2012
18:47
Avatar
Samleren
Gæst
Guests

Hej Tomas

Vi er i en spændende uge vedr. ædelmetalpriser. På torsdag kommer der udmelding fra FED om en evt. QE3 indsprøjtning. Det vil kunne “booste” priserne. Omvendt er priserne allerede steget en del op til mødet, og alt efter signalerne fra mødet kan det også sagtens give prisdyk, hvis ikke resultatet er positivt nok set fra investorside.

Med hensyn til mønter og barrer har jeg ikke den store erfaring. Har kun ganske lidt mønter i min portefølge.Jeg har investeret intenst i brugte smykker (14 og 18 karat) og befundet mig godt med det.

Mvh. Samleren

11/09/2012
18:48
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Tomas said
Er det bedre at købe mønter, frem for barre og er de nemmere at omsætte, ved eventuel inflation ?

Det er nok en smagssag hvilken form er bedst. Tænker du “blot” et inflationsscenarie er det nok ikke så væsentligt om det er mønter eller barrer. Tænker du derimod et scenarie (hyperinflation, End of the World etc.) hvor fiatvaluta bliver værdiløse, er der flere der tror, at mønter med lav vægt ikke er bedre, da de er mere likvide. 

Tomas said
Da jeg ikke er interreseret i samlermønter, hvilke mønter kan da være interessante ? 

I dit tilfælde er det helt klart bedst at gå efter de såkaldte “bullion” mønter, der producerer i store oplag og dermed ingen numismatisk præmie har. Her tænker jeg specielt på Maples, Philharmonikere og Krügerrand, men der findes også andre. Bare vær meget opmærksom på at præmien over spot ikke skal være alt for høj. 

11/09/2012
20:03
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Selv foretrækker jeg mønter fremfor barrer, selvom jeg ikke er religiøs. Både mønter og barrer er rimeligt lette at omsætte. Og i takt med stigende guldpriser bliver jeg mindre og mindre tilbøjelig til at købe store guldmønter. Det er således over et år siden jeg sidst har købt guldmønter på 1 troy ounce.

Hvad angår hvilke mønter, ser jeg i høj grad på den pris jeg betaler for guldindholdet.

Man kan ikke nødvendigvis regne med at en investerings-mønt er billigere end en samlermønt. Et eksempel: Tavex sælger lige nu danske 10-kroner i guld som investeringsmønter til kr. 1432 per styk, mens de sælger svenske 10-kroner i guld som samlermønter til kr. 1380 per styk. De to mønter har præcist samme dimensioner, vægt og guldindhold. Så skulle jeg købe en sådan mønt lige nu, ville jeg vælge den svenske, også fordi den har højere samlerværdi, og derfor ikke vil miste så meget i værdi ved et fald i guldprisen. (Dog mener jeg, at Tavex lige nu er for dyre med disse mønter.)

Generelt er der lidt højere premium på små mønter end på store, og det samme gælder for guldbarrer. Men også her skal man checkke op på prisen. For eksempel har jeg tidligere i år købt danske 10-kroner i guld fra Tavex til en pris per gram finguld, som var lavere end for 1000-grams guldbarrer, som ellers normalt har den laveste premium.

26/10/2012
12:17
Avatar
Tomas
Gæst
Guests

Er der nogen som kan svare på hvorfor en krugerrand, generalt er billigere end andre investeringsmønter , er det fordi de bliver produceret i større mængder ?

28/10/2012
03:24
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg tror en vigtig grund til, at krugerrands er billigere er de store mængder de bliver produceret i. En anden grund er måske, at det er lidt billigere, hvis man ikke skal raffinere guldet til mere end finhed 995, da det kræver et ekstra skridt i raffineringen.

Guldsælgerne vil hellere sælge guldmønter i finhed 999, da de har bedre fortjeneste på disse mønter.

Selv holder jeg mig til mønter i højst 22 karat. Og helst mønter med højst 10 gram finguld. Og her ser jeg stort set alene på prisen per gram finguld.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 9

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund

Administratorer:Admin: 256