Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Det er OL medaljerne værd, målt på metalværdi
13/08/2016
09:59
Avatar
Per
Gæst
Guests
Hvad kan du få for en OL-medalje?
Der står i alt 2102 medaljer på spil ved OL i Rio. 310 styk er uddelt i skrivende stund, hvoraf Danmark har sikret sig to sølvmedaljer og en enkelt bronzemedalje. Men hvad er sådan nogle medaljer egentlig værd?
Du kan roligt gå ud fra, at de fleste, der vinder en medalje i Ol beholder den. Men hvis det skulle komme til at knibe med skabspladsen for de mest succesfulde sportsfolk, hvad kunne de så sælge medaljerne for – hvis vi udelukkende kigger på materialeprisen?
Guldmedaljen består, i modsætning til hvad man ellers skulle tro, af sølv overtrukket med et tyndt lag guld. Medaljen i Rio er den tungeste guldmedalje i OL’s historie med en vægt på 500 gram og indeholder sølle 6 gram guld samt 494 gram sølv. Sølvet er endda kun 92,5 procent rent. Med dagens sølv- og guldpriser giver det en værdi i omegnen af 3700 kroner.

Sølvmedaljen består af sølv. Så langt, så godt. Den ville indbringe cirka 2000 kroner, hvis du solgte den til metalprisen.  

Selvom 40 procent af det anvendte kobber i bronzemedaljen ifølge OL’s officielle hjemmeside er genanvendt og miljøvenligt, så ville det næsten ikke være umagen værd at tage medaljen med ned til produkthandlen. Med et indhold på 475 gram kobber og 25 gram zink er den lige omkring 16,50 kroner værd, så du får ikke engang penge nok til en busbillet hjem.

http://www.brasil2016.gov.br/e…..2016-games

Jeg havde måske ikke forventet Guld medaljen var 22 karat. Måske bare 9 eller 10 karat, men dog en massiv guldmedalje.

En forgyldt “Guld medalje” er lidt fesent efter min mening. Værdien er på baggrund af det oplyste selvsagt også noget lavere end jeg havde forventet.

14/08/2016
09:38
Avatar
Per
Gæst
Guests

Undersøgte lige hvornår OL egentlig sidste gang uddelte rigtige guldmedaljer. Det var helt tilbage ved legene i 1912 viste det sig. Ved samme lejlighed stødte jeg på reglerne over medaljernes mindstemål. De skal være mindst 60 millimeter i diameter, og 3 mm tykke for at opfylde kravene. Det fik mig til at regne lidt på hvor meget en ægte guldmedalje ville koste.

En massiv 18 karats guldmedalje i denne størrelse vil koste ca. kr. 12.500,- efter mine beregninger. 

Personligt ville jeg som sportsudøver foretrække en mindre ægte medalje, frem for en større forloren hvor forgyldningen slides og der kommer mørke misfarvninger over tid. Den beskedne merudgift kunne IOC så passende bidrage med til værtsbyen. IOC får normalt et overskud i omegnen af kr. 20 milliarder for et OL arrangement, anderledes forholder det sig for værtsbyen der normalt har dunrende underskud.

Men når alt kommer til alt er det nok bare mig der er lidt pernitten på det område. De fleste idrætsudøvere er sikkert flintrende ligeglade med ægtheden, så længe de står øverst på skamlen når medaljerne overrækkes. Jeg synes dog stadig det er lidt fesent confused

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256