Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Økonomisk kollaps er kun begyndelsen?
07/03/2013
15:26
Avatar
ClintDiesel
Gæst
Guests

Jeg har læst rundt på siden, og er meget enig i, at vi står overfor et totalt kollaps af vores finansielle system. Formentlig først med dollaren, men derefter vil alle de gældsbaserede FIAT økonomier ryge.

Men som om det ikke er skræmmende nok, så mener jeg faktisk at vi står over for en endnu større katastrofe end det. For uanset hvor grundlæggende penge er, så er det kun et symbol på værdier. Men når vi samtidig står over for en faldende global olieproduktion, hvad sker der så?

Jeg kan se peak oil nævnes flere steder, men det virker som om det kun er det økonomiske resultat af oliemangel der fokuseres på. I min optik er olie-mangel et endnu større problem end det økonomiske kollaps, da hele vores samfund er bygget på afhængigheden af rigelig billig energi.

Det handler jo desværre ikke kun om at der ikke er benzin til søndagsturen. Hele vores fødevareproduktion er afhængig af olie (beregninger siger der går 10 olie-kalorier på at give os hver kalorie vi spiser) … siden olien begyndte at påvirke vores samfund i starten af 1900-tallet er verdens befolkning steget fra 2 mia til 7 mia mennesker (Danmarks befolkning steg fra 2.5 mio til 5,5 mio i samme periode) … hvordan skal vi brødføde alle disse mennesker når der ikke er olie-energi til at booste fødevareproduktionen?

Hvad er tankerne om dette?

07/03/2013
20:51
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Velkommen til! :)

Jeg skrev i et gæsteindlæg netop om landbrugets afhængighed af olie, og nogle af konsekvenser deraf. I min optik er der ingen tvivl om, at når den billige energi forsvinder, så vil der ske nogle meget skelsættende ting. Mange folk vil simpelthen dø af sult, da rigtig mange mennesker ikke ved hvordan man dyrker sin egen mad, og endnu flere har ikke engang jord til at gøre dette på. Det økonomiske kollaps og det energimæssige kollaps ser desværre lige nu ud til at være på kollisionskurs således, at de to ting vil indtræffe inden for meget kort tid af hinanden. Den katastrofecocktail er enormt farlig. Derfor er jeg en stor tilhænger af at eje fysisk guld og sølv samt jord – også selv om man ikke lige ved hvad man har tænkt sig at gøre med den jord. Hvis man kigger på hvem der historisk set har været aristokratiet, så er det netop jordejerne, der har tilhørt samfundets øverste lag. Hvis man vil undgå at være en slave af systemet i et post-kollaps samfund er der tre helt essentielle ting, der skal være opfyldt:

1) Du skal eje guld og/eller sølv

2) Du skal eje jord

3) Du skal være gældfri, eller i hvert fald have en ret lille gældspost

 

Hvis man opfylder de tre relativt simple betingelser, og samtidigt kan dyrke sin jord er man altså fint stillet IMO.

07/03/2013
21:09
Avatar
ClintDiesel
Gæst
Guests

Tak for velkomsten. Det er spændende at finde folk der ser verden i samme objektiv.

Jeg er faktisk ikke i tvivl om at det er forholdsvist nemt at overleve, hvis man har jord og guld. Min største frygt er netop overgangsperioden. Der hvor vi stadig er 5,5 mio danskere men der kun er mad til måske 3,5 mio … det er et frygteligt scenarie, men desværre ikke urealistisk. Hvad gør man så? Køber en riffel og holder vagt?

Har læst en del om permakultur, som virker som en mulighed. Jeg er faktisk nået så langt at jeg har kigget på jord/ejendomme på Lolland, da det virker som der man får bedst value for money lige nu. I fremtiden tror jeg ikke det der med at bo i (eller nær) en by bliver lige så attraktivt som det er nu. Man kunne godt forestille sig, at alle de mennesker der bor i byen og som ikke længere kan finde mad nok i Netto begynder at søge ud på landet.

Jeg har kone og 3 børn, og jeg må indrømme at jeg frygter for hvilken verden de skal vokse op i (børnene altså)

PS. Jeg læste dit gæsteindlæg om landbruget, og er også her meget enig i dine betragtninger.

08/03/2013
00:47
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg er selv nervøs for, om vi får et totalt finansielt kollaps. Men jeg er ikke overbevist om, at vi får det. Det er en risiko, som vi bør være forberedt på, og forsikre os imod, ligesom vi ellers forsikrer os. Men vi kan ikke købe en forsikring mod et finansielt kollaps ved et forsikringsselskab, for hvis det sker kollapser også forsikringsselskaberne.

Får vi et totalt finansielt kollaps bliver det slemt. Men jeg tror ikke det kommer til at vare længe før folk finder ud af hvordan de skal klare sig. Det værste er nok, hvis et kollaps ikke er totalt, og staten forsøger at holde systemet kørende ved at indføre finansielle restriktioner.

For at sikre mig selv og mine nærmeste har jeg hele tiden 6-9 måneders madvarer på lager. Nok til at brødbøde min familie og mine nærmeste venner i mindst seks måneder.

Land og fast ejendom vil jeg ikke bruge penge på i øjeblikket, da jeg synes priserne er for høje lige nu. Så jeg holder mig til kontanter og ædelmetaller. Og kontanter skal man ikke blive stående i for længe. Især skal man ikke låne dem ud, for man risikerer ikke at få alle pengene igen. Og selv hvis man får pengene igen, skal man tænke på inflationen og realrenten.

 

06/06/2013
10:42
Avatar
DonD
Gæst
Guests

WithAU’s punkter er fornuftige men jeg vil dog mene at der mangler et vigtigt punkt som er om ens sikkerhed. I en verden hvor mange (måske pludselig) ikke har hvad de havde før kan der opstå situationer hvor disse forsøger med magt at fratage dig dine goder. I USA har næsten alle perppers våben med henblik på at sikre dem og deres. Jeg vil anbefale at man tager jagttegn. Et jagttegn har to fordele:

1. Det giver mulighed for at skaffe kød. Man lære at jage samt hvordan man håndtere et nedlagt dør.

2. Det giver adgang til våben som kan anvendes til ens sikkerhed.

3. Det lære en sikker omgang med våben hvis man ikke har et sådan kendskab fra ens tid i forsvaret.

 

Jeg kan tilføje at reglerne for optagelse af jagttegn ændres fra 2014 og gøres dermed svære at opnå.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256