Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Hvordan overbeviser man sin familie og venner?
14/01/2013
12:53
Avatar
SilverArrow
Gæst
Guests

Hej!

Jeg er ny her, men jeg har fulgt denne webside i nogle måneder nu. Tak for en seriøs og informativ website! Mit spørgsmål går på hvordan man overbeviser sine nærmeste om at de skal forberede sig på en ny finanskrise som bliver endnu værre? De fleste dvs. næsten alle mine venner synes jeg er en smule skør så derfor er jeg faktisk holdt op med at snakke om sølv som beskyttelse mod. Hvilke erfaringer har i med at forklare dem seriøsiteten af verdensøkonomien og hvilke metoder virker bedst? Jeg har set filmen End of the road på Netflix og den giver en kort og god forklaring på problemerne med fiat valuta.

15/01/2013
12:22
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Hej SilverArrow, og velkommen til! :)

 

Der er faktisk kun én måde at gøre det på, i hvert fald efter min erfaring: Akkumulér så meget viden som overhovedet muligt, find nøgletal og kom med letforståelige makroøkonomiske argumenter. Min erfaring siger mig, at uindviede i al slags økonomi har meget svært ved at forstå mikroøkonomisk- og finansieringstankegang, da den ligger så langt fra “normal” tankegang. Derimod har de fleste i min omgangskreds ret let ved at forstå tingene ud fra en samfundsøkonomisk tilgang. F.eks. kan man let forklare problemet med at trykke penge med følgende:

 

Hvad nu hvis der kun var én krone i hele verden, og jeg ejede den? Du har brug for den, så jeg låner den krone ud til dig, og du skal betale kronen tilbage plus renter. Hvordan kan det lade sig gøre?

 

Svaret: Man er nødt til at trykke flere penge, der så lånes ud. Systemet er bygget op således, at gæld fodrer væksten. Uden gæld er der ingen vækst. I hvert fald med det nuværende fiat penge system. 

 

En anden nem måde at overbevise andre om, at penge er værdiløse er at vise dem en 100-kroneseddel eller en anden seddel. Spørg dem så hvad den er værd. Hvis de svarer “100 kr.”, så spørg dem om de også vil give 100 kroner for et stykke papir du har lavet og givet en arbitrær værdi. De fleste vil sige nej, hvorefter du jo kan forklare dem, at det er præcist det de i forvejen gør. Den eneste forskel er tillid, og når tilliden daler vil tilliden til valuta uden intrinsisk værdi også falde.

 

Jeg håber det kan hjælpe dig. Mine nærmeste synes nok også jeg er lidt småskør, men de har hver og en forstået og accepteret mine argumenter godt nok til, at jeg ikke føler jeg behøver at informere dem mere med mindre de selv spørger.

16/01/2013
10:01
Avatar
SilverArrow
Gæst
Guests

Mange tak for de gode svar withau :) Jeg synes bare generelt det er svært at snakke med folk om og føler at de fleste bare tænker ‘lad nu vær med at bekymre dit hoved med sådan noget pjat’. Jeg håber jeg kan overbevise bare et par stykker eller i det mindste bare få dem til at tænke lidt ud af boxen så de ikke alle kommer rendende når lortet brænder på.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256