Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Får vi en Sort Mandag (Black Monday) i morgen?
23/08/2015
09:37
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Til mange “eksperters” forbløffelse så er aktiemarkederne faldet voldsomt de seneste dage på trods af det såkaldte opsving. Som vi alle herinde nok ved, så er det et spørgsmål om tid før illusionen om velstand, som centralbankerne har skabt, bliver afsløret for hvad det er. Der har stort set ikke været stigninger i aktiemarkederne siden starten af foråret og det virker nu til, at den marginale effekt af kvantitative lempelser/QE/pengeprintning er tæt på nul hvilket vil få markederne til at kollapse. 

Ædelmetal og råvaremarkederne har som bekendt oplevet kæmpe fald det sidste år og de plejer at være ledende indikatorer på et bredere kollaps i aktie og obligationsmarkederne. 

Det ser ikke ud til at weekenden har gjort noget godt for angsten blandt investorerne ovenpå fredagens blodbad. Dubais index falder pt. over 5% og Tel Aviv er nede 3,2%.

Hvad tror I, får vi en sort mandag i morgen med aktiemarkeder som bevæger sin ned i korrektion (-10%) og bearmarked (-20%) niveauer og dermed starten på den kommende finansielle depression?

23/08/2015
14:15
Avatar
Per
Gæst
Guests

Bearmarked ligger lige for. Tyske DAX er faldet godt 18 pct. set over de seneste 4 måneder. Et fald på yderligere blot 2,2 pct fra nuværende niveau betyder Tyskland ( Europas førende aktiemarked ) officielt befinder sig i et bearmarked.

Jeg må indrømme nedturen overrasker mig en del. Havde troet bl.a. ECB´s opkøbsprogram ville virke lidt endnu.

23/08/2015
14:38
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

DAX grafen ser virkelig grim ud ja – måske endda så grim at der er plads til et lille bounce. Men indenfor et par uger er det min forventning at der kommer et dead cross (MA50 krydser MA200) på den daglige hvilket ikke er set længe. 

http://stockcharts.com/h-sc/ui…..3973372501

De pludselige fald i aktiemarkederne er kommet meget hurtigt, som forventet når niveauerne har været så kunstigt høje, men jeg tror stadig det kommer bag på folk (der er sikkert også mange alm. investorer som slet ikke er klar over det endnu…) at vi snart er i bearmarked på mange af de førende indeks. Et familiemedlem påstod sågar i sidste uge at aktierne jo kun var steget siden årskiftet. Angsten er derfor ikke bredt sig til befolkningen endnu, men hvis/når den gør så kan det være game over. 

24/08/2015
20:38
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Nu er jeg ikke den store økonom, og har et ret praktisk syn på vores penge og invisteringer. Men jeg er lidt forundret over at vi fik en mandag som idag. Men, hvad kan de gøre nu?

 

Hvad folk angår så tror jeg ikke folk forstår det, og jeg tvivler på folk egentligt fatter hvad der skete tilbage i 2007-08. De fleste folk jeg kender lever idag lige som de gjorde før, og dem der har mærket at vi var i krise er dem der stod uden arbejde.

Jeg kan nu godt forstå folk, for det virker lidt som en film. Vi ser det hele i godmorgen Danmark og i nyhederne, men når vi i forvejen ikke helt forstår makedet eller i det hele taget hvordan vores penge bliver til er det svært at sætte sig ind i hvad det er der foregår.

 

Folk finder først ud af hvad det hele vil sige når vi står med røven i vandskorpen som dem nede sydpå. Eller, måske er det mig der ikke giver fem potter pis for Paradise Danskerne?

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256