Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

No permission to create posts
sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
En mulig plan for at sikre min pensionsopsparing.
06/06/2013
09:43
Avatar
DonD
Gæst
Guests

Efter at have begyndt på egen hånd at undersøge verdens økonomi samt en et muligt forstående kollaps har jeg besluttet mig for at gøre nogle forberedelser for at sikre mig og min familie. Jeg vil dog gerne høre andres mening om disse forberedelser.

Kort fortalt: I 2008 hvor aktier havde deres store nedtur tabte jeg ca. 60.000 på min pensionsopsparing og da aktiver nu igen (DOW, C20) ligger over 2008 niveauet frygter jeg, at en ny nedtur er forestående og at denne vil blive værre end den forrige. Min plan går ud på at få min pension udbetalt og købe fysisk guld og sølv med henblik på langsigtet opbevaring. Fremtidige indbetaling fra min arbejdsgiver til min pension vil jeg ikke have udbetalte. Dette giver min en hurtig beholdning af guld og sølv samt en pensionsopsparing. Jeg frygter at hvis jeg påbegynder indkøb af guld og sølv i frie midler så får jeg ikke indkøbt nok til at gøre en forskel samt vil min pension tage en ny nedtur.

Min økonomiske situation: Gift, 2 børn (1 og 5 år). Købt hus sidste år, men ingen gæld ud over bolig og realkreditlån. Samlet indtægt (hustru og min) ca. 40.000 kr./ md efter skat (børnepenge, renteindtægter ikke inkluderet). Opsparing ca 30.000 kr og stødt stigende med ca. 1.500 kr. / md. Opsparingen burde være lidt større men det skyldes køb af hus.  

Som en ”sjov” sidebemærkning kan jeg fortælle at jeg primo 2008 (altså før nedturen) sagde til min pensionskonsulent at jeg ikke troede på at den igangværende aktieoptur kunne fortsætte. Til dette svarrede han at jeg var ung og at det bedste var at placere alt i aktiver, hvilket jeg så gjorde. 6 måneder senere var jeg som sagt små 60.000 kr. nede på den konto. Dette tab er ”vundet” hjem igen, men som sagt tror jeg ikke dette kan fortsætte.

Jeg husker at min skepsis til aktiemarkedet startede med en historie jeg hørte om hvordan folk fik tip om aktier i 1929 af drengen på gaden som pudsende deres sko. Dette passende alarmerende sammen med hvordan Jyllandsposten i 2007 (tror jeg det var) havde en artikel med aktietips fra en mindre dreng.

Men tilbage til min plan. Jeg vil meget gerne høre fra andre om denne plan eller tilsvarende planer eller om dette er helt ude i skoven og hvorfor.

06/06/2013
11:21
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Jeg har også selv tænkt at tage min pension ud. Men men men… Har kun 52000, og hvis de skal ud skal jeg betale 60% plus 1600 til banken… Så de står i en blanding af obligationer og en smule aktier.

 

31/07/2013
15:09
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Ok… Jeg har brug for lidt gode råd…

 

Jeg har jo som nævnt tidligere 52000kr. i pension siddende i aktier og obligationer. Men jeg bliver mere og mere nervøs for de penge. Så vil lige høre de kloge hoveder herinde hvad jeg skal gøre. Jeg ser det som 2 muligheder..

 

1. Have pengende stående der, og håbe på det bedste, da det jo “Kun” er 52000kr.

2. Hæve pengende, hvilket vil medføre et minus på 60% og 1600kr. til banken. Det vil så give mig ca 19200kr. at købe evt. metaller for…

31/07/2013
22:22
Avatar
splas
Gæst
Guests

Hvorfor ikke beholde dem i din pensionsordning og så købe guldmine aktier for dem? Hvis metaller kommer til at stige så meget så stiger aktierne jo også. 

 

31/07/2013
22:27
Avatar
Gaijin
Gæst
Guests

Jeg er kunde i sydbank. Pengene står i en pulje hvor det egentlig er sydbanks folk der handler. Har ikke en dyt styr på aktieræset. 

01/08/2013
02:54
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg har også selv en pensionsopsparing. Jeg kan ikke frigøre den, for det er en pensionsordning i mit ansættelsesforhold. Men jeg kan til en vis grad styre hvordan pengene placeres.

Så jeg har naturligvis også tænkt over hvordan jeg eventuelt kunne sikre den. Og om det i det hele taget er en god ide at have sådan en pensionsopsparing, for når jeg bliver pensionist tror jeg stort set alle udbetalinger herfra bliver modregnet i folkepensionen. Efter mit pensionsselskab i juni meddelte mig at de ville sprede ud til at placere mine penge i bl.a. hedge fonde og ejendomme tænkte jeg over det endnu en gang.

Den konklusion jeg selv nåede frem til var, at det bedste for mig ville være at placere kapitalen i pensionsordningen som pensionsselskabet anbefaler.

Det skyldes en række faktorer: Måske tager jeg fejl omkring den fremtidige økonomiske udvikling, og så er det dumt at have alle æg i samme kurv (ædelmetaller). Og måske er jeg heldig, og staten ikke tager alle mine pensionspenge ved modregning i folkepensionen. Og uanset hvordan jeg vælger mine pensionspenge skal sættes i, vil det være papirer, hvor der er en modpartsrisiko. Og – især – er beløbet i pensionsopsparingen lille i forhold til hvad jeg allerede har investeret frie midler i ædelmetaller for.

Så jeg lader min pensionsopsparing blive i fred indtil videre, og lader professionelle portefølgemanagere om at bestemme hvordan midlerne placeres. Det er altid godt at sprede sin risiko, og det er hvad jeg gør her. Imens bliver jeg ved med at placere langt flere frie midler i ædelmetaller end der kommer ind på min pensionsopsparing. Mine ædelmetaller regner jeg for en alternativ – og bedre – pensionsopsparing.

Men det er bare hvad jeg selv har tænkt, og jeg hører gerne fra andre der har alternative ideer.

Edit: Jeg læste lige om din finansielle situation, og vil gerne kommentere herfra. En opsparing på 30.000 kr. er efter min mening fornuftigt i jeres situation. Jeg ville dog holde mindst 15-20.000 kr. af dem i kontanter, medmindre banken giver en høj rente for de penge. Generelt ville jeg anbefale at komme af med gælden før køb af ædelmetaller. Men hvis der ikke er nogen dyre banklån og jeres realkreditlån er fastforrentet med afdrag, ser jeg lige nu ikke nogen problemer med at købe ædelmetaller for frie midler. Men husk på, at en sådan investering reelt er for lånte midler.

02/08/2013
10:27
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Jeg har også selv haft samme overvejelser, men er kommet frem til, at jeg indtil videre lader pengene stå på pensionsopsparingen. Skulle der pludselig komme et voldsomt fald i guld og sølv (som om det ikke allerede er sket, hehe) så er det muligt at jeg vil benytte mig af muligheden, men indtil videre har jeg det OK med at diversificere mine investeringer en smule, som PMPirate er inde på. Jeg ser dog pensionen som lidt “gamble” og sjov som kan bruges til at handle med, men i sidste ende er det naturligvis fysisk guld og sølv jeg tror på som de helt store vindere.

02/08/2013
10:35
Avatar
GoldDigger
Gæst
Guests

Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, at beholder man pengene til pensions alderen bliver det nok modregnet, det har de noget svære ved med guld og sølv.

Jeg beholder dog også pensionen som den er foreløbig.

 

 

22/12/2013
11:23
Avatar
Tomas
Gæst
Guests

Et særligt spørgsmål : jeg overvejer at sælge min ejerlejlighed i Århus, da der er en del friværdi, markedet er nærmest eksploderet de sidste 2 måneder og det ligner skræmmende meget 2006 scenariet, jeg tror at vi får et crash, indenfor det næste års tid.

Da jeg alligevel tænker at flytte i hus, ser jeg det smarte i at sælge nu og bo til leje indtil markedet, har fundet et fornuftigt leje.

Det er det ene !

Det andet er, hvor skal jeg opbevare pengene indtil et eventuelt hus skal købes ?  jeg tør ærlig talt ikke at placere dem i banken, jeg mener efter Cypern, kender vi jo modellen og jeg vil rigtig gerne kunne komme til mine penge, når JEG vil !

Nogen siger at man skal investere i guld og sølv,  jeg tænker at få udbetalt hele dynen i rede pengesedler og lægge dem i en bankboks . Mit mål er ikke at få pengene til at vokse, men at de er tilgængelige når jeg har brug for det, nemlig når huspriserne igen har sat sig og dermed kan investere hurtigt uden at være afhængig af guld og sølv priser !!!

Det er ikke langsigtet at pengene skal ligge i en bankboks, da der altid er en inflation eller risiko for hyperinflation. 

Hvad tænker i !

Vh Tomas

23/12/2013
01:26
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Hvis du tænker på at flytte i hus, er det en god ide at sælge ejerlejligheden nu, og evt. bo til leje i en periode. Så har du god tid til at vente på en køber der vil give en god pris, og du risikerer ikke det så mange andre har brændt sig på: At de ender med at købe nyt uden at have solgt det gamle, og så får svært ved at sælge.

Når man alligevel ikke kan få nogen rimelig rente, er det ikke tosset at have pengene i rede pengesedler. Så er den eneste risiko inflationen. Men mange banker tillader ikke, at der opbevares kontanter i deres bankboks, så check lige bankens betingelser.

Som du nævner, kunne placering af kapitalen i guld eller sølv være et alternativ. Så løber du en kursrisiko, og det kan være godt eller skidt for dig, afhængigt af, hvordan priserne udvikler sig.

Men på kort sigt vil det være alt for dyrt for dig at placere kapitalen i fysisk guld eller sølv, som du har i din egen besiddelse. Her må du regne med kun at få omkring 90% af kapitalen igen, hvis du køber fysisk guld, og senere sælger – hvis guldprisen er uændret.

Et alternativ kunne være BullionVault, hvor man kan købe guld og/eller sølv, og senere sælge det og få pengene igen. Det vil næppe koste dig mere end 1,1-1,2%. Men du løber naturligvis stadig en kursrisiko i forhold til prisen på guld.

For spredning af risikoen er det bedst ikke at have alle æg i samme kurv. Så hvis det på sigt over få år er vigtigt for dig at beholde købekraften for din kapital, ville det måske være en god ide at placere kapitalen flere steder. Måske noget i pengesedler, lidt i banken (ikke for meget), noget i en anden bank, lidt i EUR hos BullionVault og lidt i guld eller sølv samme sted.

Hvis du ved hvornår du regner med at købe hus, kunne du også sprede kapitalen yderligere ved at købe en kort AAA obligation der udløber kort før du køber hus.

No permission to create posts
Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256