Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

No permission to create posts
sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Spekulation hos BullionVault
28/08/2013
16:43
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

For snart halvandet år siden oprettede jeg en konto hos BullionVault. Baggrunden var, at jeg kunne se, at man her for ganske små omkostninger kunne købe og sælge ædelmetaller, og jeg derfor mente det ville være ideelt til placeringer i ædelmetaller på kort og mellemlang sigt. Hvor man ved investering i mønter og små barrer ofte ser spreads på omkring 10%, er spreads hos BullionVault ofte omkring 0,2-0,4% (og hertil kommer 0,5% i provision til BullionVault ved både køb og salg). Da man som passiv køber/sælger hos BullionVault kan spare spreadet, er der altså tale om omkostninger på omkring 1% for at købe og senere sælge, sammenlignet med omkostninger på omkring 10% ved køb og senere salg af mønter og små barrer.

Jeg har været godt tilfreds med BullionVault. Og tidligere i år stiftede jeg et ApS, som oprettede endnu en konto hos BullionVault. Denne konto forventer jeg at bruge lidt mere spekulativt end min private konto hos BullionVault.

Da jeg gerne vil dele mine tanker om denne spekulation med andre her (og meget gerne ser feedback fra andre), opretter jeg derfor denne tråd.

28/08/2013
17:58
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg begyndte at købe guld på min selskabskonto hos BullionVault 15/5 i år. Jeg købte løbende indtil 23/7, hvor jeg købte for de sidste kontanter jeg havde på kontoen (bortset fra, at jeg lod en smule stå til at betale storage fee med).

I dag ser jeg så, at jeg har et (ikke realiseret) overskud på lidt over 2% efter at provision og storage fee er betalt. Tid at tage profit hjem? Ja, og nej. Selvom der er en smule profit, vil det være dumt at sælge det hele nu, hvor vi er i et bull-marked. Men omvendt er markedet steget kraftigt i løbet af kort tid, og så er det ikke usandsynligt, at der kommer en korrektion.

Så jeg valgte i dag at sælge 2,5% af guldet på denne konto. Det lykkedes mig at sælge til EUR34.390/kg.

Hvis markedet stiger yderligere, ender jeg med at tjene 2,5% mindre end jeg ellers ville have gjort.

Men hvis markedet falder, har jeg nu kontanter, som jeg kan bruge til at købe igen til en billigere pris. Her skal man huske på, at BullionVault tager 0,5% i provision ved både køb og salg, og at jeg derfor skal købe til under EUR34.046/kg før jeg har profit på denne manøvre.

Hvis det lykkes mig at købe til EUR33.200/kg, vil denne manøvre give mig en profit på 0,063% af værdien af denne konto. Omvendt skal prisen stige til EUR35.578/kg før manøvren giver mig et tilsvarende tab (hvis jeg realiserer tabet ved at købe til denne pris) – og så har jeg alligevel tjent 3,43% af værdien af denne konto på de 97,5% guld jeg har tilbage.

Forsætter stigningerne i samme tempo som de seneste tre uger, vil jeg nok i løbet af en uges tid sælge endnu 2,5-5% af guldet på denne konto i forventning om en kommende korrektion.

29/08/2013
11:18
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Meget fint med en tråd om BullionVault. Jeg har ikke selv en beholdning der, men det virker til at være det bedste alternativ til den fysiske beholdning i banken. Hold os endelig opdateret om dine handler og betragtninger @PMPirate.

11/09/2013
21:39
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

14 dage er der gået siden jeg gik ind i min lille shorthandel, hvor jeg solgte 2,5% (10 gram af i alt 399 gram) af min spekulative guldbeholdning hos BullionVault for EUR.

Som jeg havde forventet var der ikke plads til større yderligere prisstigninger. Priserne forblev stort set uændrede. Den 3. september begyndte jeg at blive lidt nervøs, da priserne steg, men jeg holdt – heldigvis – hovedet koldt. På det tidspunkt ville jeg heller ikke sælge mere, som jeg ellers overvejede den 28. august, da prisstigningerne ikke var fortsat siden.

Sidst på eftermiddagen i dag nåede guldprisen et så lavt niveau, at jeg besluttede at gå ud af min shorthandel og købe de 10 gram guld igen. Og kl. 20:38 lykkedes det mig så at købe de 10 gram guld for EUR32.860/kg.

Prisen jeg købte til var rigtig god i forhold til de officielle priser på det tidspunkt. Det er omkring EUR1021,95/toz. At jeg kunne købe til denne gode pris skyldes, at jeg udnyttede spreadet: I stedet for at købe til den bedste pris jeg kunne få her og nu, lagde jeg en limit-ordre ind, og ventede til en anden spekulant fik travlt med at sælge her og nu.

Så skal profitten regnes ud :) Jeg solgte ti gram til EUR343,90, og betalte EUR1,72 i provision til BullionVault. Og i dag købte jeg ti gram for EUR328,60, og betalte EUR1,65 i provision. Så min brutto-profit er EUR15,30, og jeg har haft EUR3,37 i handelsomkostninger. Så på bundlinien har jeg altså nu EUR11,93 mere end jeg ville have haft, hvis jeg ikke havde lavet denne shorthandel. Ikke de store beløb, men jeg satsede jo også kun omkring 2,5% af mit guld. Havde jeg i stedet satset hele min spekulative guldbeholdning, havde jeg haft en netto-profit på over EUR400.

Det er værd at bemærke, at dette var ren spekulation, og spekulation lykkes ikke altid. Og når det går den forkerte vej skal man sørge for at begrænse sit tab. Det tænkte jeg en del over siden mit indlæg i denne tråd for 14 dage siden, og jeg besluttede mig til at gå ud af spekulationen hvis guldprisen langsomt steg til over EUR35.000/kg.

Og så kan man drøfte om dette var en shorthandel eller en longhandel. Jeg gik jo short guld mod EUR, men samtidig gik jeg long EUR mod guld. For mit vedkommende er guld en reference, som fiat valutaer stiger og falder i forhold til, og ud fra den betragtning er der jo tale om en longhandel i EUR som jeg lige er gået ud af. Men når guld sælges spekulativt for senere at købe det igen, betegnes det normalt som en shorthandel.

Og man kan drøfte om jeg vandt eller tabte her. Guldprisen er jo faldet omkring 3,5% i perioden, og jeg har det meste af min kapital i guld. Hvad synes i?

12/09/2013
14:07
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Teknisk set var der vel ikke tale om at shorte guld, men derimod spekulere i faldende guldpriser. Shorting handler jo om at man låner et aktiv og sælger det, for så at aflevere det tilbage til et aftalt tidspunkt. Falder prisen på aktivet i mellemtiden vinder man (såfremt gevinsten ikke bliver spist op af gebyret for at låne aktivet). Men hvis prisen mod forventning stiger kan tabet blive uendeligt stort (i teorien i hvert fald). Her solgte du jo af din egen beholdning, og var derfor ikke tvunget til at købe de ti gram igen som du havde været, hvis du skulle aflevere de ti gram tilbage. Du kunne selvfølgelig også have taget de ti gram fra din resterende beholdning, men tabet ville stadig være det samme kva de højere markedspriser. 

 

Flueknepperi til siden, så er jeg enig i, at der er penge at tjene hvis man spekulere lidt i priserne. Men som du selv siger, så er det risikabelt. Insisterer man på at spekulere vil jeg dog anbefale, at man benytter din model og sælger ud af ens egen fysiske beholdning frem for et traditionelt short.

19/12/2013
20:50
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg har siden sidst lavet en lignende manøvre et par gange, Og heldigvis er det – indtil nu – gået godt hver gang. Men da jeg endnu ikke har den store erfaring i spekulation, er jeg forsigtig, og nøjes med at spekulere for småbeløb.

Lige nu er jeg i gang med en af disse manøvrer: Onsdag i sidste uge solgte jeg 20 gram guld, fordi jeg mente prisen var steget for hurtigt, og fordi prisstigningen var ophørt. Allerede dagen efter købte jeg 10 gram igen til en lavere pris, selvom jeg mente der kunne komme yderligere prisfald. Men ved at købe de ti gram fik jeg dækket mine handelsomkostninger, og fik hjemtaget lidt profit, som kunne hjælpe mig, hvis markedet gik mig imod inden jeg fik købt de sidste 10 gram igen.

Jeg havde forventet at købe de sidste 10 gram igen inden FOMC mødet, men priserne blev ikke lave nok til at jeg ville købe, da jeg samtidig ikke så den store risiko for større prisstigninger. Selv ved annonceringen af taperen skete der ikke så meget med priserne, at jeg ville købe. Men her til morgen faldt prisen så endeligt så meget, at jeg købte 5 af de sidste 10 gram igen. Igen var det for at sikre profitten, og for at begrænse min eksponering mod prisen på Euro regnet i guld. Og igen købte jeg ikke alt jeg manglede at købe, fordi jeg mener der er plads til yderligere prisfald i den nærmeste fremtid. Jeg har regnet ud, at hvis guldprisen mod min forventning stiger, når jeg break-even (ingen tab, ingen profit), hvis jeg køber de sidste 5 gram til EUR 30,27/gram.

I morgen tror jeg vi vil se det sædvanlige fredags-smackdown af guldprisen. Her håber jeg så at kunne købe de sidste 5 gram til omkring eller under EUR 27,80/gram.

(Det sjove er, at jeg faktisk har Euro nok på min BullionVault-konto til at købe 7 gram. Det er profit fra mine eksperimenter med spekulation. Ikke det helt store, men det er fordi jeg har været forsigtig, og på intet tidspunkt satset mere end 5% af det guld jeg har på denne konto. Og profitten er alt for lille i forhold til den tid jeg har brugt på det, men det er en lære-process for mig, og når jeg har fået lidt mere erfaring, forventer jeg at satse mere. Hvis jeg havde satset alle 399 gram guld ved hver af disse spekulationer, havde jeg i dag været omkring 42 gram guld (over 10% af guldet på denne konto) rigere.)

20/12/2013
16:46
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Der kom ikke et fredags-smackdown i dag, som jeg ellers havde forventet. Tværtimod lignede det kl 15:00 og især efter kl. 16:00 lidt en short-squeeze.

Så jeg valgte for lidt siden at gå helt ud af den spekulation, som jeg nævnte ovenfor.

Jeg fik købt 6 gram guld til EUR 28,28/gram. At jeg købte 6 gram i stedet for de 5 gram jeg manglede at købe var for at bruge nogle at de penge jeg har tjent på spekulation. Så nu er jeg blevet et helt gram guld rigere på at spekulere, og har ovenikøbet ekstra Euro stående på kontoen :)

03/01/2014
21:18
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Så prøver jeg igen. I nat solgte jeg 20 gram til EUR 28,91/gram. For at få en profit på denne spekulation skal jeg købe igen til en pris under 28,62/gram.

Indtil videre går det ikke så godt, da markedet er gået mod mig. Lige nu ville jeg realisere et tab på omkring EUR 12,43, hvis jeg gik ud af spekulationen ved at købe igen til EUR 29,24/gram.

Men jeg er ikke voldsomt nervøs, da jeg havde forudset en prisstigning i starten af året, selvom jeg tydeligvis har taget fejl i hvor meget og hvor sent den ville komme. Årsagerne til prisstigningen er efter min mening tre, som alle er midlertidige:

1) Guld vægtes nu højere i et par råvare-indices, hvilket gør at fonde, som tracker disse indices skal købe mere guld.

2) Nogle investorer, som af skattemæssige årsager solgte sidste år for at realisere et tab, men som stadig tror på guld, køber igen i det nye år.

3) Investorer med en strategi om en fast procentdel af guld i deres portefølge skal efter prisfaldene købe mere guld for at holde denne procentdel. Mange af disse investorer rebalancerer portefølgen ved årsskiftet.

14/01/2014
21:06
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Der er nu gået næsten 12 døgn siden jeg gik ind i denne spekulation, og indtil videre er det ikke gået som jeg forventede.

Lige siden har guldprisen været for høj til at jeg kunne gå ud af spekulationen uden at realisere et tab. Men heldigvis er det ikke værre for mig end siden jeg sidst skrev i denne tråd den 3. januar. Jeg havde håbet, at guldprisen faldt igen senest i slutningen af sidste uge. Tendensen på kort sigt (i dag) er dog faldende priser, så måske kommer prisen ned, hvor jeg kan købe igen med en smule profit.

Havde jeg satset hele denne portefølge på denne spekulation ville jeg have været nervøs. Men heldigvis er det kun 5% af den jeg har satset. Hvis prisen stiger voldsomt vil jeg nok bare lade være med at købe for de fiat-penge jeg har i portefølgen, og eventuelt senere bruge dem hvis der kommer et hurtigt prisfald jeg tror er midlertidigt.

Men det er især af modgang man lærer.

Jeg tror generelt ikke på stop-loss ordrer, især fordi jeg tror meget volatilitet i ædelmetalmarkederne skyldes større markedsaktører, som prøver at udløse dem for at tjene markeds-spread og handels-kommission.

Men omvendt er jeg ved at begynde at indse, at man – når man går ind i en spekulativ handel – bør overveje hvor stort et tab man kan acceptere, og så realisere tabet inden det bliver for stort.

Hvad mener i andre her i forummet?

15/01/2014
15:42
Avatar
WithAU
Gæst
Guests

Svaret ligger vel i ordet “spekulation”. Når man spekulerer i noget handler man ikke ud fra konkret viden, men ud fra en forhåbning (måske endda en forventning) om, at markedet udvikler sig på en bestemt måde. Taget i betragtning, at alle forecasts er forkerte grundet den anvendte underliggende fordeling kan man ikke vide noget som helst om fremtiden – man kan kun gisne. Derfor er jeg enig i, at man kun skal spekulere for et beløb man er villig til at miste. Personligt er jeg meget risikoavers, og spekulerer derfor aldrig. Det kan være, at det ændrer sig når jeg får købt hus, bil og betalt en del af på dette. Indtil spiller jeg det helt sikkert med de ting, der historisk set har været værdifulde: ædelmetaller, jord og netværk.

No permission to create posts
Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256