Avatar

Overvej at opret bruger
guest

sp_LogInOut Log ind sp_Registration Opret profil

Login form protected by Login LockDown.


Opret profil | Mistet adgangskode?
Avanceret søgning

— Forum omfang —
— Match —

— Forum indstillinger —

Minimum søgeordlængde is 3 characters - maksimal søgeordlængde er 84 tegn

sp_Feed Emne RSS sp_TopicIcon
Priserne lige nu
02/09/2012
20:12
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg synes vi mangler en tråd til at drøfte de kortsigtede udsving i priserne på guld og sølv.

Selvom de kortsigtede udsving ikke har så stor betydning for folk der investerer i fysiske ædelmetaller, må vi huske på, at priserne er baseret på spotpriserne. Derfor kan viden om det hjælpe til at finde det rigtige tidspunkt til at købe eller sælge, så man lige kan få den ekstra procent ud af sin investering…

02/09/2012
20:27
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg vil lægge ud med reaktionen på Bernankes tale i fredags. Selv har jeg afholdt mig fra at komme med nogen forudsigelse her, da jeg var meget usikker på, hvad reaktionen ville blive. Selv om der ikke ville komme en ny omgang QE, havde jeg en ide om, at markederne efterhånden havde lært noget af de sidste par gange, og at vi derfor ikke ville se et prisfald.

Og selvom vi først fik et prisfald, fik vi umiddelbart efter pæne prisstigninger. Selv nåede jeg på BullionVault at købe 13 gram guld til gode priser i fredags – 8 gram til EUR1322,19/toz, og 5 gram til EUR1319,39.

For guld tror jeg der lidt var tale om en overreaktion, og at priserne kan falde tilbage først på ugen. For sølv er jeg ikke så sikker, selvom jeg dog stadig tror vi vil se en korrektion i løbet af den næste måned eller to.

Da jeg stadig køber guld på BullionVault, er det højeste bud jeg har lagt ind her derfor EUR1322,19/toz. Hvis ikke priserne falder så langt tilbage i løbet af mandag eller tirsdag, vil jeg nok lægge et højere bud ind.

02/09/2012
20:48
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

God idé med noget kortsigtet analyse herinde på forummet.

Først vil jeg sige, at jeg mener det er særdeles positivt, at guld og især sølv steg så meget ovenpå Bernankes udtalelser i fredags. Normalt falder metallerne prompte når han bevæger læberne, med mindre han giver grønt lys for QE, og derfor kan talen være mere biased mod nye lempelser end hvad der først var tilfældet. Lad os se hvad der sker senere på måneden…

Dette er hvad jeg kigger på:

 

Daglig

 

soelv_daily.png

 

Den daglige graf over sølvpris udviklingen skriger overkøbt, og jeg ser det derfor ikke usandsynligt, at der kommer en mindre korrektion i næste uge. Måske ned til MA200 omkring 30,50 som tidligere var modstand, men nu agerer support. 

 

Ugentlig

 

soelv_weekly.png

 

Den ugentlige graf ser mindre overkøbt ud omendt vi er i toppen af bollinger bands. MACD har sendt et positivt signal, som dog skal bekræftes de kommende uger, men ellers ser det ud til at vi er startet en ny optrend og at bunden på 26 dollar er sat ind. 

 

Til sidst vil jeg blot minde om, at USA har lukket mandag, og vi har før set mærkelige ting ske i sølvmarkedet hen over weekenden (hint: 1. maj 2011)…

02/09/2012
22:15
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Når jeg ser på prisudviklingen, ser jeg normalt på priserne i EUR, da jeg herved (næsten) eliminerer de dele af prisændringerne der skyldes udsving i kursen mellem DKK og USD. Det er trods alt primært priserne i danske kroner, som vi er interesserede i her i landet.

Men laver man samme analyse, som du lavede, men med sølvprisen i EUR, ser man de samme signaler, hvilket bekræfter din analyse.

Hvis jeg stod og skulle købe mere sølv, ville jeg ikke købe lige nu, men i stedet holde øje med prisen. Jeg ville huske på, at det kun er få uger siden vi så priser under USD28/toz. Kommer den ned i nærheden af MA200 uden at se ud til at bryde igennem, ville jeg købe. Bryder den igennem, ville jeg også købe, men med større forsigtighed. Det betyder, at jeg ville købe i mindre portioner, i håb om at prisen falder yderligere, da jeg tror prisen så kan komme endnu længere ned.

04/09/2012
16:37
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Mandag og i dag har vi set svage stigninger i sølvprisen. Jeg ville ikke købe til de nuværende priser, men i stedet vente på det prisfald vi næsten altid ser i sølvprisen efter en periode med kraftige stigninger.

Guldprisen har været nogenlunde stabil, dog med en stigende tendens de sidste par timer. Jeg tror stadig på, at vi kan se priserne her falde tilbage, så jeg køber ikke lige nu.

Dog har jeg øget mit højeste bud på BullionVault til EUR1337,74/toz. Det er mindre end den laveste guldpris i denne uge, men dog mere end de EUR1322,19/toz, som ellers var mit bedste bud.

Det er naturligvis en risiko at vente med at købe. Hvis priserne bliver ved med at stige, ender man med at skulle betale mere for metallerne end de nuværende priser. Men hvis priserne falder, ender man med at få metallerne til en bedre pris end den nuværende.

Guldprisen er lige nu omkring EUR1348,20, så hvis den falder tilbage under EUR1337,74/toz har jeg altså sparet omkring EUR10,40/toz. Med de mængder jeg køber lige nu (mit bud på EUR1337,74/toz er kun for 5 gram) er besparelsen naturligvis alt for lille til at det kan betale sig for mig at bruge så meget tid på det. Men jeg synes det er interessant, og en god måde at lære mere om markederne på.

06/09/2012
10:28
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Her til morgen brød guld gennem den psykologisk vigtige barriere på US$1700/toz. Sølv kæmper i øjeblikket med at bryde igennem US$33/toz.

Teknisk ser både guld og sølv overkøbt ud, og jeg køber derfor ikke til de nuværende priser.

På BullionVault har jeg øget mit højeste bud til 3 gram ved EUR1344,28/toz. Det er lidt mere end den bund på omkring EUR1342/toz vi har set i denne uge, så jeg skulle have en chance for at købe til denne pris, hvis prisen igen falder tilbage til denne bund. Mine øvrige bud på EUR1337,74/toz og EUR1322,19/toz holder jeg åbne, i håb om at prisen falder yderligere.

07/09/2012
14:00
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

I går aftes begyndte priserne på sølv og guld at falde. Og i morges vendte trenden igen – stort set. Sølv i både EUR og USD stiger, og guld i USD stiger også. Men EURUSD stiger, og ligger nu over 1,27, hvilket har gjort, at guldprisen i EUR er fortsat med at falde dagen igennem.

Min tålmodighed har båret frugt, og jeg fik i dag på BullionVault købt 3 gram til EUR1344,28/toz og 5 gram til EUR1337,74/toz. Da man skal passe på med at købe for kraftigt ind i et faldende marked, er mit højeste bud lige nu EUR1322,19/toz.

12/09/2012
19:12
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Dagens store begivenhed, som jeg var temmeligt nervøs for, var den tyske forfatningsdomstols afgørelse om ESM. Det gik som forventet – bedre end jeg havde håbet – og gav ikke de store udsving i priserne.

I løbet af ugen har guldprisen i USD bevæget sig mellem 1725 og 1745, uden nogen klar tendens. Guldprisen i EUR har haft en svagt faldende tendens p.g.a. en stigende EURUSD kurs.

Sølvpriserne i USD har også bevæget sig sidelæns, og ser ikke længere så overkøbt ud på den daglige graf. Jeg tror stadig vi kan se et pænt tilbagefald i prisen her, specielt med den store stigning vi har set i kommercielle shorts. Det er ofte – men ikke altid – et tegn på at der kan komme et betydeligt prisfald. Prisfaldet, sammen med en del af den prisstigning vi har set de seneste uger, er efter min mening en del af den manipulation af især sølvmarkedet der drøftes i en anden tråd her i forummet. For at det ikke skal ligne manipulation alt for meget, bliver prisfaldet nok timet til en nyhed, hvor det ikke ser unaturligt ud. Det kunne være i morgen, hvis Bernanke ikke annoncerer en ny omgang QE (hvad jeg ikke tror han gør). Hvis der ikke annonceres en ny omgang QE i morgen ville jeg ikke blive overrasket, hvis sølvprisen falder til under US$31/toz. Men det kan også være, at manipulatorerne venter lidt længere.

Her i eftermiddags har vi set prisfald på både guld og sølv.

På BullionVault købte jeg i går aftes 7 gram guld til EUR1349,88/toz, mest af nervøsitet over den tyske forfatningsdomstols afgørelse. Og prisfaldet her i eftermiddags gav sælgere til min åbne ordre på EUR1344,28/toz, så her fik jeg 14 gram mere. Lige nu er mit højeste bud på BullionVault 10 gram til EUR1337,74/toz.

I morgen tror jeg vi vil se prisfald når Bernanke ikke kommer med en ny omgang QE. Hvis JP Morgans CEM (Chief Executive Manipulator) er kommet tilbage fra ferie, kan der her komme et kraftigt prisfald på sølv, hvilket nok vil smitte af på guldprisen.

13/09/2012
09:29
Avatar
Admin
Administrator
Forum indlæg 256
CubePoints 5451
Medlem siden:
06/08/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Sølv var ude for et lille raid i går, men købernes styrke overgår for tiden sælgernes, så prisen rettede sig hurtigt igen. Sølv testede 32,50 dollar som er support på den graf jeg kigger på til dagligt (hvilket jeg har tweetet om) og passer perfekt med MA300 som det ses af grafen. Falder prisen under 32,50 ser jeg næste support omkring 31,50 og dernæst 31. Det skulle ikke undre mig, om der kommer et tilsvarende raid senere i dag forud for Bernankes FOMC tale. Et sidste raid før de helt store stigninger?

soelv_1309.png

16/09/2012
17:24
Avatar
PMPirate
Gæst
Guests

Jeg tog gevaldigt fejl, da jeg ikke troede vi ville få en ny omgang QE i torsdags. Vi fik ikke bare en begrænset QE som tidligere, men en ubegrænset. Det ændrer fundamentalt mit billede af markedet, og der er efter min mening nu kun begrænsede muligheder for et tilbagefald i prisen.

Det lille raid vi så i sølv i onsdags, som Admin nævnte, var ikke af den størrelsesorden (8-12%), som jeg havde forestillet mig. Men efter den nye omgang QE tror jeg ikke længere vi vil se et så stort raid i den nærmeste fremtid.

For guldprisen regnet i EUR var den nye omgang QE fra USA ikke alvorlig. Fredag faldt prisen i EUR tilbage til de niveauer vi så først på ugen, hvilket især skyldes en styrkelse af EUR i forhold til USD.

Fredag købte jeg på BullionVault 2 gram guld til EUR1356,72/toz, 1 gram til EUR1353,61 og 4 gram til EUR1350,50/toz. Mit højeste bud på BullionVault er lige nu på EUR1344,28/toz.

Forum tidszoneEurope/Copenhagen

Fleste brugere online samtidig92

Online nu
1 Gæst(er)

Nuværende på denne side
1 Gæst(er)

Top brugere

pmdetector: 172

ringsted: 6

JeppeGuy: 1

Medlemsstatistik

Gæste bidragsydere: 59

Medlemmer: 10

Moderatorer: 0

Administratorer: 1

Forumstatistik

Grupper:4

Fora:14

Emner:152

Indlæg:1317

Nyeste medlemmer:

Christian Soelberg Due, JeppeGuy, mortenvermund, Jakobsen

Administratorer:Admin: 256