Skift i investorernes holdning til guld og sølv

Skrevet af den 19/05/2012 i Analyse - 2 kommentarer

De seneste uger har været hårde mod ædelmetallerne. Investorer har set deres porteføljer falde tocifrede procenter i værdi. Da det så sortest ud for guld og sølv, vendte trenden pludselig, og sølv er steget næsten 10% fra bunden omkring 26,70 dollars i onsdags. Vi havde ikke regnet med, at sølv skulle falde så dybt, men efter et græsk exit ikke længere er tabu, kom metallerne under fornyet pres, ligesom resten af finansmarkederne.

26 dollar er den ultimative bund

Vi har før skrevet, at 26 dollar er særdeles vigtig for sølv. Det er et niveau der er blevet testet over to omgange. Hver gang er prisen sprunget tilbage pga. massive køb i dette leje. Da sølv brød support ved 28,50 dollar lignede det endnu en test af 26. Sølv kom tæt på, men ikke helt, og det er den eneste kilde til bekymring i den kommende uge. Vi havde gerne set, at prisen kom endnu tættere på 26 dollar, men 26,70 kan stadig vise sig at være bunden for denne gang. Flere analytikere snakker om 22 dollar som den ultimative bund, og det kan ikke udelukkes hvis bryder sammen eller der kommer en anden skelsættende begivenhed, men vi ser det ikke sandsynligt. Nyvalget i Grækenland d. 17. juni kan give fornyet uro i markederne, da et exit fra euroen ligner en realitet. Men indtil videre ser det ud til, at den politiske uro er forstummet en smule, hvilket giver metallerne plads til at genvinde styrke igen.

Vending i trend

I lang tid har guld og sølv handlet i samme retning som aktiemarkederne. Investorerne (eller rettere algoritmerne) har set ædelmetaller som risikoaktiver i samme klasse som , på trods af de helt forskellige fundamentaler. I torsdags var der en pludselig vending i trenden, hvor sølv steg over 3% (guld lige i hælene), samtidig med at aktiemarkederne faldt kraftigt. Det er denne divergens der indikerer, at bunden kan være sat. Risikofaktoren er dog, at stigningerne skyldes short covering efter metallerne havde befundet sig i de mest oversolgte niveauer i mange år. Men holdningen til guld og sølv har sjældent været dårligere end nu, hvilket ydermere indikerer en bund.

Næste uge bliver afgørende for hvilken vej metallerne kommer til at handle det næste stykke tid. Fortsætter stigningerne ser det rigtig godt ud frem mod juni, hvor vi tror, at en eller anden form for pengepolitisk stimuli bliver annonceret af Fed. En ny (og tredje) test af 26 dollar sølv kan samtidig ikke udelukkes, men vi er overbeviste om, at dette i så fald vil være bunden.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

2 kommentarer den "Skift i investorernes holdning til guld og sølv"

  1. Invicta 21/05/2012 kl. 23:45 Svar

    “Customer tries to get his gold from bank. Swiss Bank doesn´t have it”

    http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/5/21_Greyerz_-_Customer_Shocked_Allocated_Gold_Not_in_Swiss_Bank.html

    • Admin 22/05/2012 kl. 11:16 Svar

      Jeg forstår ikke folk der tør lægge sit fysisk i bankernes hænder. Så kunne man ligeså godt lege med ETFs.

Skriv en kommentar