Guld og sølvprisen under pres de kommende uger

Skrevet af den 01/03/2012 i Analyse - 4 kommentarer

Efter tilsyneladende at have kaldet en midlertidig top, kigger vi nu på, hvad man kan forvente af ædelmetallerne i den nærmeste fremtid. Guldprisen og sølvprisen vil stige igen, så lige meget hvad der udfolder sig i ugerne frem, vil der opstå fine opkøbsmuligheder i begge metaller.

Midlertidig nedadgående trend

Efter at havde bevæget sig op i en overkøbt zone, kom det længe ventede tilbagefald. Det grå metal er steget over 30% siden årsskiftet, og det kan naturligvis ikke fortsætte uden bump på vejen. faldt på et tidspunkt 80 dollar per troy ounce og sølv var nede med omkring 3 dollar. Det er vores overbevisning, at korrektionen vil blive kortvarig, men som altid, kan voldsomme udsving ikke udelukkes. Normalt vil pludselige fald i ædelmetallerne blive fulgt op af en lidt længerevarende periode med yderligere fald og konsolidering. Selvom perioderne bliver kortere og kortere, kan denne periode stadig vare et par uger frem.

eller ej

Faldene skyldes tilsyneladende Bernankes udtalelse om, at han (naturligvis) var tilfreds med Federal Reserves nuværende lempelige . Dermed blev en QE3 taget af bordet (igen), præcist som vi forventede. Som vi har skrevet før, vil nye stimuli programmer tidligst komme i slutningen af juni i år pga. den aftagende effekt af yderligere likviditet på markederne forud for præsidentvalget i november.

Når vi skriver “tilsyneladende”, så skyldes det, at baggrunden bag prisfaldene kan vise sig mere kompliceret end som så. Hvis de udelukkende kunne tilskrives en afvisning af yderligere kvantitative lempelser, ville vi have set en tilsvarende effekt på aktiemarkederne i USA samt olieprisen. Begge faldt i minutterne efter Bernankes tale, men rettede sig sidste på dagen, og aktieindeksene endte utroligt nok i plus. Derfor lugter hele situationen af, at være udløst af andre begivenheder såsom intervention, under påskud af centralbankchefens tale.

Sagen er nemlig den, at ECB samtidig ydede nødlån på 530 mia euro (rundt regnet 4.000.000.000.000 danske kroner) igennem LTRO 2 ordningen, fordelt på 800 nødlidende europæiske banker. Dette kan ses som en europæisk QE. Hvor de friske penge havner eller om ECB’s aktion er steriliseret eller ej er irrelevant, da det uomtvisteligt vil bidrage til den i forvejen eksplosivt voksende pengemængde. Graf fra zerohedge:

Hvor langt skal vi ned?

En europæisk QE sammenholdt med den manglende bekræftelse fra andre aktivklasser gør, at vi føler os overbeviste om, at korrektionen vil blive kortvarig, og at der derfor kan vise sig rigtig gunstige opkøbsmuligheder inden længe. Vi snakker dage, måske uger, men absolut ikke måneder eller år.

Vores bund fra tidligere på året omkring 30,50 dollar for sølv kan komme i spil nu. Dette er “worst case”, da vi ikke ser 26 dollar sandsynlig nogensinde igen. Tager sølv 34 dollar ud, er der support omkring 33. Falder denne bastion, er der mulighed for et hurtigt fald tilbage til 30,50-31 dollar området. Ligesom faldet ned til 26 i slutningen af december, forventer vi herefter et meget hurtigt rally tilbage igen.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

4 kommentarer den "Guld og sølvprisen under pres de kommende uger"

 1. Admin 01/03/2012 kl. 10:13 Svar

  Hvis man ikke allerede har set gårsdagens Ron Paul vs Bernanke kan den findes her: http://www.youtube.com/watch?v=H4uL6CSiGrU&list=FLfZ-8NhPOIcs4Ou3fNHKlyA&feature=mh_lolz

 2. Admin 06/03/2012 kl. 10:50 Svar

  Det ser ud til at 33 dollar kommer på prøve i dag. I første omgang vil prisen sandsynligvis bounce fra, men vi tror faktisk, at det nedadgående pres får sølvprisen til at falde igennem i løbet af ugen og vi kan dermed se 30,50-31 dollar snart.

 3. Invicta 06/03/2012 kl. 15:05 Svar

  Mulighed for at “stack” mere fysisk sølv hvis premium over spot også følger med ned på det fysiske :-))
  Da vi havde det massive fald på næsten 10% “bank intervention” på 7minutter for få dage siden, faldt prisen på mine Grizzly-Maples kun 1-2%, dvs premium over spot holdt ret godt.

  Må se om jeg ikke kan trylle noget kapital ud hvis vi kommer ned og tester de ca 31 dollar så jeg kan få bestilt noget mere fysisk 😉

  • Admin 06/03/2012 kl. 15:11 Svar

   Det er både positivt og negativt at prisen ikke bliver nede i længere tid 🙂 Positivt da det er et stærkt signal om, at der står købere klar i kulissen (centralbanker i Asien), men negativt da det ikke giver os investorer tid nok til at finde en god pris. Vores erfaring er, at prisen som regel skal holde sig nede i en uges tid før premium følger for alvor med.

Skriv en kommentar