Sølv kan falde 10% i næste uge

Skrevet af den 05/02/2012 i Analyse - 5 kommentarer

og guld er steget imponerende 20% og 10% siden årsskiftet. Indtil videre har prisudviklingen været som vi forventede ved indgangen af året, primært baseret på den negative holdning til begge metaller, som næsten altid er et tegn på, at man skal købe. Ovenpå de tocifrede procentstigninger over et par uger, ser billedet nu en smule anderledes ud, og tyder på fald i den kommende uge.

Tekniske forhold kortsigtede negative

Guld og sølv befinder sig i øjeblikket i overkøbte niveauer, og skriger derfor alt andet lige på en korrektion af større eller mindre grad. Derudover har vi identificeret en potentiel invers skulder-hoved-skulder (SHS) formation i stil med den vi fandt tidligere. Formationen er traditionelt meget bullish. Denne gang er den betydelig større, og viser den sig signifikant, tyder den ud fra teknisk på markante stigninger når den er fuldført.

Begynder sølvprisen med fald når markederne i USA åbner, er vores pristarget dermed omkring USD30,60 eller ca. et fald på 10% herfra. Herefter vil prisen finde den sidste bund før et markant prishop mod tidligere nominelle rekorder, som vi så i marts og april sidste år.

Fundamentale forhold ligeledes negative

Normalt behøver man ikke bekræftelse fra de fundamentale forhold i økonomien for at forudse kortsigtet prisudvikling, men jo flere faktorer der understøtter konklusionen, desto bedre.

Deadline for en aftale om Grækenlands nærmer sig med hastige skridt, og findes der ikke en løsning for kreditorerne inden mandag kl 11.00, kan vi få en skelsættende begivenhed. Aftalen er flere gange blevet forsinket og udskudt, men nu går den ikke længere. Dette er sig selv et ildevarslende tegn på at noget makabert kan være under opsejling i Grækenland.

Dårlige nyheder fra Grækenland vil lægge pres på og dermed ædelmetallerne, da investorer vil søge tilflugt hos dollaren. Bliver CDS’erne endelig udløst kan det få katastrofale følger for de største amerikanske banker. Igen må vi understrege, at sådanne fald er midlertidige, da pengene vil søge tilbage i guld og sølv, når den første panik er aftaget.

Om man tror et græsk statsbankerot er overhængende eller ej, peger vores kortsigtede estimater på fald omkring 10% i sølvprisen. Der kan derfor opstå en opkøbsmulighed i slutningen af den kommende uge eller i starten af den næste.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

5 kommentarer den "Sølv kan falde 10% i næste uge"

 1. admin 07/02/2012 kl. 11:56 Svar

  Endnu en gang blev deadline udskudt, og det har efterhånden udviklet sig til et absurd teater. Den lille rest af troværdighed der stadig var tilbage må være forsvundet nu. Hvis nogle herinde følger VIX’en, så er den nu tæt på sit absolutte lavpunkt, og dette i sig selv lugter langt væk af, at noget slemt er under opsejling: http://www.marketwatch.com/investing/index/vix

  • FD 07/02/2012 kl. 14:35 Svar

   …Hvilket er præcist derfor at jeg selv har sat penge på VIX futures lige nu. 🙂 Det er muligt at de kommer frem til en aftale, men hedge fundene skal nok sparke stolen væk under aftalen, og CDS’erne VIL komme til udbetaling i år.

   • admin 07/02/2012 kl. 15:05 Svar

    Hedgefondene overlever ikke hvis volatiliteten fortsætter ned. Volumen på aktiemarkederne er allerede laaangt under normalt, så mon ikke der kommer en lille “surprise”, der sætter gang i volumen og risiko, meget snart…

 2. admin 09/02/2012 kl. 11:09 Svar

  BrotherJohnF er enig i vores betragtning om, at prisen snart får et hak nedad: http://www.youtube.com/watch?v=OnzEvEF_1_s&feature=BFa&list=QL&lf=BFp

 3. delta991 25/02/2012 kl. 13:52 Svar

  Hvad så admin… blev den græske gæld halveret efter aftalen ?

Skriv en kommentar