Sølv priser 2011

Skrevet af den 01/01/2012 i Analyse, Sølv priser, Sølvpriser - Kommentarer lukket til Sølv priser 2011

Prisudviklingen i blev i 2011 markeret ved at være en af de mest voldsomme og volatile år i nyere historie, måske kun overgået af starten af firserne, hvor Hunt brødrene købte op i .

Prisen startede tæt på 30 dollar per , og steg på blot få måneder til området omkring den nominelle rekordpris på 50 dollar. Herefter kom der en voldsom korrektion praktisk talt hen over natten til den 1 maj, som pudsigt nok faldt sammen med likvideringen af Osama bin Laden.

En yderligere korrektion kom efter chefen for den amerikanske centralbank Ben Bernankes offentliggørelse af Operation Twist, som skuffede markedet, der havde håber på en ny omgang kvantitative lempelser, QE3.

Grafen nedenfor viser udvikling i sølvprisen henover hele året.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.