Guldpriser 2011

Skrevet af den 01/01/2012 i Analyse, Guldpriser - Kommentarer lukket til Guldpriser 2011

Normalt følger prisen på og sølv hinanden meget tæt, men 2011 skilte sig en del ud. Mens sølv steg til nye rekorder i april for derefter at korrigere kraftigt nedad i starten af maj, fortsatte guldprisen med at stige behersket. Det var først her over sommeren, hvor vedtagelser om en hævelse af gældsloftet i USA, at guldprisen for alvor viste sin status som sikker havn. På et halvt år steg guldprisen 600 dollar per troy ounce eller godt 50% op til en nutidig rekord på 1900 dollar.

I disse dage i august troede flere mange investorer, at verdensøkonomien kunne kollapse, og sendte aktier og råvarer ned, men ædelmetaller skød i vejret, herunder især guld. Da Bernanke i september skuffede markederne ved at sterilisere sin nye stimulipakke, Operation Twist, og ikke ny gang i seddelpressen som investorerne havde håbet på, sendte det for alvor guldprisen ned.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.