Guld og sølv prisen går en kritisk uge i møde

Skrevet af den 12/12/2011 i Økonomi - 3 kommentarer

I sidste uge blev EU’s ledere “enige” om en aftale, der skal stabilisere og berolige investorerne. Det var dog småt med konkrete forslag på, hvordan gældsproblemerne skal løses. Igen handler det mere om en kortsigtet monetær løsning i form af udvidet likviditetsmuligheder, og knap så meget om langsigtede strukturelle finanspolitiske løsninger.

Euroaftalen til eksamen i dag

I dag får vi svaret på, om investorerne stiller sig tilfredse med aftalen i eurozonen. De har haft weekenden til at fordøje de konkrete forslag, og når markederne åbner mandag vil vi få svaret. Men set ud fra nattens udvikling på asiens , ser det ikke for godt ud, og især guld og sølv lider. Det skyldes tilsyneladende primært, at der var dårlige nøgletal fra Indiens industrioutput, der faldt over 5%, og det kan sammen med negativ stemning overfor EU aftalen sætte store fald igang. Markederne er mere sårbare overfor dårlige tal fra Asien end normalt, da USA og eurozonen ikke kan trække sig selv ud af krisen uden vækstøkonomiernes hjælp.

Teknisk dårligt signal på guld

Guld og sølv har bevæget sig i en “flagformation” siden det store fald d. 22 september i år. Dette mønster står til at blive brudt i denne uge, og det kan enten betyde store fald eller store stigninger. Nattens fald på ædelmetalmarkederne varsler dog, at sandsynligheden for store fald er alt overvejende. Guld er brudt ned fra “flaget”, og bouncer guldprisen ikke snarligt tilbage, vil dette styrke risikoen for store fald i denne uge. Sidst vi så en flagformation fra netop forud for faldene i slutningen af september.

Sølv holder stadig sin flagformation, men der skal ikke meget til at support fejler. Falder sølv ned, vil bunden fra september omkring USD26 være pristarget. Pristarget for guld er i så fald USD1550.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

3 kommentarer den "Guld og sølv prisen går en kritisk uge i møde"

 1. admin 12/12/2011 kl. 21:04 Svar

  Dan Norcini har siden vi skrev denne artikel kommet med sine kommentarer på situationen: Trader Dan’s Market Views: Gold Breaking down out of its triangle formation http://bit.ly/vyrcdI

 2. admin 21/12/2011 kl. 15:41 Svar

  En lille update på guld og sølv: Guld faldt til USD1560 hvilket var tæt på vores target omkring 1550. Sølv faldt til området omkring USD28.60 og der er dermed et stykke ned til USD25-26. Vi så helst at begge metaller havde ramt deres target på samme tid. Umiddelbart er vi ikke sikre på at faldene ikke vil fortsætte ugen ud, og teste bunden en sidste gang. En ønskesituation ville være at metallerne bundede fredag, så det giver investorer hele juleferien til at sikre sig billigt ædelmetal.

  • admin 29/12/2011 kl. 17:34 Svar

   Sølv var tidligere nede og røre 26,10 og guld helt nede i 1520, næsten præcist som forventet. Hvorfor skulle sølv og guld ikke også være på udsalg i denne tid 🙂 Er dette den endelige bund, vil begge metaller have fuldført et perfekt teknisk signal om stigninger i starten af 2012.

Skriv en kommentar