Sølv står overfor en vigtig skillevej

Skrevet af den 27/11/2011 i Analyse - 0 kommentarer

har forsøgt at redde det tabte hjem siden det store fald i slutningen af september i år. Der var håb om et hurtigt snap back rally i slutningen af oktober, men spotprisen er siden faldet tilbage til et konsolideringsniveau igen. Ædelmetallet står nu overfor en teknisk vigtig skillevej, der enten kan tage det ned til bunden fra september eller eksplodere til opsiden. Det afhænger efter vores mening, af centralbankernes villighed til at printe sig vej ud af krisen.

Scenarie 1 – USD26

Sølv befinder sig i et teknisk mønster, der kan betyde enten store fald eller solide stigninger, som initieres i løbet af denne uge.

Lad os starte med det potentielle negative scenarie. Sølvprisen faldt ned i USD26 i slutningen af september efter skuffelsen over Operation Twist. Markedet havde indprisen en sandsynlighed for nye , og et steriliseret Twist-værktøj af obligationsrenterne, opfyldte bestemt ikke investorernes våde drøm. Husk på, at den eneste måde hvorpå korthuset af kan blive stående, er ved at finansiere det med endnu mere . Så snart de trækker stikket til seddelpressen, bryder ponzi spillet sammen.

Vi mener bestemt, at en ny test af bunden omkring USD26 er sandsynlig. Det skyldes primært to ting: for det første udviser prisudviklingen nogenlunde samme tendens, som efter prisfaldet i maj tidligere i år, hvor prisen testede bunden igen over flere omgange. For det andet er situationen meget kritisk i eurozonen, og med mindre der kommer en midlertidig løsning i denne uge, så vil sølv atter en gang blive ramt af likvidering (muligheden for en positiv uge over hele linjen blev dog forstærket af en rapport om, at IMF skulle være klar til at støtte italienske og spanske statsobligationer). Ydermere kan der komme et finansielt chok i kølvandet af en eskalering i Mellemøsten. Skulle prisen finde support i niveauet omkring 26, er det dog efter vores mening et stærkt købssignal givet de fundamentale forhold.

 Scenarie 2 – USD33 og herefter USD36

Det andet scenarie ser vi dog som marginalt mere sandsynligt. Inden ugen er omme, kan sølvprisen være eksploderet til opsiden. Der ligger dog kraftig modstand omkring USD33. Er der nok friske købere i markedet, eksempelvis ovenpå forhåbninger om en redning af , ser vi dog en mulighed for, at prisen kan springe helt op til 36, eller ca. 20% fra den nuværende pris. Efter 36 ligger der en masse modstand i alle “runde tal” op til USD48-50, som nok ikke nås i 2011, selvom vi kalkulerede med dette pristarget tidligere på året.

Problemerne i euroområdet er eskaleret på det seneste, og der virker til, at nyhederne blot bliver værre minut for minut. Derfor mener vi, at tidspunktet nærmer sig, hvor EUs politikere offentliggør en løsning (højst sandsynligt i samarbejde med USA/IMF), der kan udskyde problemerne ind i 2012, og dermed lempe prispresset på aktier, råvarer og ikke mindst ædelmetaller. Når problemerne uundgåeligt træder frem igen i den nye år, vil centralbankerne ikke tøve med at benytte seddelpressen til endnu engang at “redde” verdensøkonomien fra et kollaps.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar