Guld og sølv er steget 24% og 37% på et år

Skrevet af den 11/10/2011 i Fakta - 0 kommentarer

Den finansielle uro siden efter 2008 har gjort, at guld og sølv er steget voldsomt de seneste år. Men priserne begyndte faktisk at stige efter terrorangrebet i USA d. 11 september 2001. Det er fra dette tidspunkt at der skete et strukturelt skift i opførslen hos investorerne, og hvor vi tog hul på et sekulært bullmarked i ædelmetaller, herunder særligt guld og sølv. Siden da er guld og sølv steget flere hundrede procent!

11. september 2001 ændrede markedet

Det var ikke så lang tid efter “dot com” boblen sprang. En der havde drevet investorernes penge ind i spekulative aktier og væk fra og ædelmetaller. Det ændrede sig definitivt efter 11. september, hvor USA og verdensøkonomien atter en gang oplevede en økonomisk samtidig med en national tragedie. Den daværende centralbankchef for i USA, Alan Greenspan, sænkede renten for at sparke økonomien i gang igen. Det resulterede i, at opsparere blev straffet for at have penge på bankkontoen eller holde obligationer, pga. den lave , og de valgte i stedet at investere i håndgribelige aktiver såsom råvarer og .

Sekulært bullmarked i guld og sølv

Sekulære bullmarkeder varer i gennemsnit 17 år, så det ser på ingen måde ud til, at stigningerne i guld og sølv skulle være overstået endnu. De fundamentale kræfter der driver stigninger i guldprisen og sølvprisen bliver stærkere for hver dag der går. Så længe centralbankerne og politikerne ikke kan finde ud af at løse den globale økonomiske gældskrise, vil fremtiden være positiv for ædelmetaller. Flere eksperter argumenterer for, at vi er på vej ind i sidste fase af bullmarkedet, hvilket traditionelt også er den fase der udviser de største stigninger.

Der er flere måder man som investor kan opnå eksponering mod stigningerne i guld og sølv, såsom futures, optioner, , mineselskaber og og sølv. Før man begiver sig ud i denne verden, er det vigtigt at man har en forståelse for det historiske perspektiv, samt hvorfor alle bør investere i ædelmetaller. Vi giver et bud her.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar