Aktier stiger og sølv følger sin langsigtede trendkanal

Skrevet af den 16/09/2011 i Økonomi - 7 kommentarer

Aktier kan stige 1 til 2 uger endnu

og havde en frygtelig dag i går med fald på flere procenter. faldt til sit laveste niveau i en måned. Faldene skyldtes tilsyneladende en redningsplan fra flere landes centralbanker til deres hårdt plagede banksektorer. Dette sker på 3 års dagen for Lehman Brothers kollaps. De har lovet bedre dollar-lån til de nødlidende banker i et håb om at undgå en potentiel kreditkrise, gældskrise, finanskrise 2.0, tillidskrise, recession, depression eller hvad den efterhånden kaldes. Dette tiltag tog aktiemarkederne særdeles godt imod, og det ser ud til at fortsætte i dag. Aktie bearmarked rallyet kan fortsætte en uge endnu, men under overfladen ulmer Grækenlands bankerot dog stadig, og det kan med ét sende aktierne retur mod Syd. Det er svært at gøre sig klog på aktiemarkedernes bevægelser i disse dage, da det ikke ser ud til at være præget af rationelle investorer  – snarere computeralgoritmer der er programmeret til at handle på specifikke begivenheder.

Hvad betyder det for guld og sølv?

Når aktierne stiger skyldes det fald i usikkerheden om primært gældsproblemerne i EU. Det mindsker investorernes trang til aktiver såsom sølv og guld. Rationelle investorer, som alle os her på siden, ved dog godt, at med ekstra likviditet til bankerne i form af dollarlån følger højere inflation og udhuling af almindelige folks købekraft. Dette er guf på ædelmetaller på den lidt længere bane. Det svarer til, at man bliver ved med at puste en ballon op under vandet; til sidst vil man ikke være i stand til at holde den nede mere. Sådan vil det også gå med prisen på guld og sølv. Politikerne og centralbankerne bliver ved med at puste fundamentale forhold og incitamenter ind i ædelmetalballonen, der til sidste vil sende den i høj fart mod overfladen.

Sølv signalerer et køb

Vi sagde for et par dage siden, at bunden højst sandsynligt var nået for både guld og sølv.  Vi købte selv op i onsdags og har derfor indtil videre tabt lidt på disse handler, men det ændrer ikke på, at vores case stadig er ultra bullish på begge metaller. Se her hvorfor:

Nedenstående graf viser, at sølv – på trods af faldene i denne uge – stadig handler fint i den langsigtede QE2-trendkanal der startede i slut august sidste år.

En trendkanal der har holdt så perfekt, ja nærmest text-book teknisk analyse, bør man tillægge en stor vægt. Mange gange har support og modstand vist sig at holde, og er bouncet perfekt af linjerne. Mener man, ligesom os, at denne kanal vil holde i lang tid endnu (måske kan en QE3 resultere i et endnu stejlere handelsinterval), så signalerer sølv et stærkt køb!

Target i USD45

Grafen indikerer, at sølv vil vende den kortsigtede nedadgående trend og fortsætte mod modstand omkring USD45 – dvs. en stigning på over 10% her fra. Det kommer muligvis til at falde sammen med mødet i i næste uge, hvor markedet forventer store ting fra Bernankes mund. Kommer der nye eller en såkaldt Operation Twist, vil det potentielt kunne skubbe ædelmetallerne endnu højere – lad os nu se hvad der sker.

En anden kicker til et prishop i og er, at der er rapporter fremme om, at hedgefonde har leaset deres guld for at få hurtig og billig likviditet. En del af faldet i guld kan nok tilskrives dette faktum, men hvad sker der når de selv samme fonde skal købe guldet tilbage? Vi tror, at det vil lægge et massivt opadgående pres på prisen, men det kan ligge lidt ude i fremtiden. Indtil videre kan man jo bare glæde sig over, at vi alle har længere tid til at akkumulere fysisk guld og sølv til en billig (fiat)penge.

Og så er det vel på sin plads at ønske rød blok og Helle Thorning tillykke med valget i går! Danmark står foran store udfordringer qua vores lille åbne , og vi på Sølvinvestor håber, at Radikale Venstre vil gøre sit til, at der fortsat bliver ført en ansvarlig økonomisk politik.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

7 kommentarer den "Aktier stiger og sølv følger sin langsigtede trendkanal"

 1. ricky 16/09/2011 kl. 17:04

  jeg vil kalde det stilheden før stormen 🙂

  • admin 16/09/2011 kl. 18:19

   Indtil videre ser det rigtig godt ud, og fuldstændig i overensstemmelse med vores forventning. Vi regner bestemt med, at sølv spurter mod de USD45 i næste uge eller ugen efter.

 2. admin 19/09/2011 kl. 23:17

  På trods af faldet i sølv i dag, så holder vi stadig på prognosen om USD45 inden længe. Sølv slikkede igen bunden af trendkanalen, og dermed 2. gang på tre dage. Kommer der solide stigninger i morgen, vil vi være ret sikre på at sølv springer mod øvre trendlinje. Bryder sølv ned omkring USD38 ser det sort ud…

  • Thomas A. 20/09/2011 kl. 10:54

   Hvorfor ser det ligefrem “sort ud”, hvis sølv ryger ned omkring USD38?

   • admin 20/09/2011 kl. 12:15

    Beklager hvis det ikke fremgik klart af min kommentar, men et brud ned til USD38 vil ud fra et teknisk synspunkt være skidt. Sølv skal helst holde sig i trendkanalen, men vi har tidligere på året set, at den kortvarigt har brudt ned uden, så der skal bekræftelse over flere dage, før man kan sige, at trenden har ændret sig. De fundamentale forhold er dog stadig intakte.

 3. Erdal 20/09/2011 kl. 10:54

  Hey Admin

  Har du et bud på hvorfor sølv har brudt guld-tendensen og ikke følges ad i dag ?

  Syntes jeg så samme tendens i sidste uge ?

 4. admin 20/09/2011 kl. 12:17

  Vores bedste forklaring er, at investorerne stadig ser guld som en mere sikker havn end sølv, og derfor stiger guld mere i disse ultra-usikre tider, med Grækenland og senest Italiens nedgradering. Vi ser dog stadig større upside i sølv end guld.

Der er lukket for kommentarer til dette indlæg.