Alle muligheder er åbne for sølv og guldmarkedet

Skrevet af den 12/08/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

Vi er mildt sagt forbløffede over markedsreaktionen ovenpå gældsaftalen, der blev endeligt underskrevet af Obama tidligere i dag. Vi havde regnet med en positiv reaktion på aktiemarkederne og en negativ på guld og sølvmarkedet, men vi fik det modsatte! De amerikanske aktieindeks er nu i minus for 2011. Givet dagens udvikling, vil vi benytte et meget sigende engelsk udtryk: all bets are off. Nu kan alt ske med hensyn til kommende prisstigninger i ædelmetallerne.

Der er flere ting der kan forklare hvorfor aktiemarkedet tog så dårligt imod aftalen, og at investorerne igen i dag søgte mod især guld.

Skuffende gældsaftale

Gældsaftalen er en nødløsning, der er et klart slag i hovedet på Obama. Præsidenten står tilbage som den store taber, der havde håbet på en meget større aftale med et højere loft. Markederne er bekymrede for om aftalen er nok til at bibeholde USAs AAA kreditrating. Det vil vise sig inden længe, men skulle USA blive nedgraderet, så vil det højst sandsynligt få alvorlige konsekvenser for finansmarkederne.

Dårlige nøgletal

I dag kom endnu et skrækindjagende nøgletal, denne gang over privatforbruget som skuffede helt vildt. De amerikanske forbrugere køber mindre, men til gengæld sparer de mere op, hvilket man godt kan forstå givet de dystre udsigter for økonomien. Mange af disse opsparingsdollar havner i ædelmetaller.

Krisestemning og håb om yderligere opkøb af

Vi har siden starten af hjemmesiden i februar sagt, at vi er på vej mod et økonomisk kollaps. Nu begynder investorerne endelig at indse dette, og derfor sælger de ud af alt hvad der ikke er boltet fast, og skynder sig i håndgribelige og virkelige aktiver såsom guld og sølv. Krisestemningen giver samtidig gang i rygtebørsen om en kommende hjælpende hånd fra Fed (og nej, der er ikke tale om Adam Smiths Usynlige Hånd).
Der har allerede været flere artikler fremme i dag, hvor kommentatorer og eksperter taler om nødvendigheden af yderligere stimuli og hjælp fra Fed. Vi har ikke et sekund været i tvivl om QE3 (eller hvad den kommer til at hedde), da man ikke kan holde et system, bygget op af og likviditet, kørende uden konstant at øge mængden af selv samme. Det er ét stort ponzi spil.

Forsatte problemer i Eurozonen

Markedet vil muligvis lægge USA bag sig for en stund og igen vende blikket mod PIIGS landene. Italien, Spanien og Portugal er de næste i rækken til at modtage hjælp fra EU. Specielt Italiens er faldet voldsomt de seneste uger, hvor bankerne har lidt største tab pga. deres store eksponering mod gælden i Middelhavslandene. Hvor mange flere lande har EU råd til at redde?
Vi tør godt komme med følgende forudsigelser ovenpå prisudviklingen i ædelmetallerne i dag:

  • Guld har nået den magiske grænse på USD1650, som Jim Sinclair har argumenteret for i længere tid, og vil højst sandsynligt fortsætte mod USD1800 før året er omme. I dette økonomiske klima vil alle dips (og de vil uden tvivl komme) være en opkøbsmulighed.
  • Sølv har kurs mod USD42,50 og herefter USD45,50. Husk på vores tidligere artikel.
  • Summer Doldrums er ovre og det er meget muligt at prisudviklingen vil kopiere sidste års udvikling fra 1. september. Sensommeren og efteråret tegner til at blive særdeles opløftende for dem der har forberedt sig ordentligt på krisen, og med garanti slem for alle andre.
Vi håber, at alle der har fulgt med på hjemmesiden, allerede har gjort en indsats for at beskytte sig selv og sin familie økonomisk mod den kommende tid. Igen husker vi læseren på, at alt hvad vi skriver, er udtryk for egne holdninger og baseret på egne observationer, og at de derfor ikke skal tages for mere end de er.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar