Vores 10 vilde forudsigelser for 2011

Skrevet af den 22/06/2011 i Økonomi - 2 kommentarer

Vi på redaktionen tænkte, at det kunne være sjovt at komme med nogle vilde for 2011 og så vende tilbage d. 31 december og se, om vi fik ret i nogle af dem. Selvom de måske umiddelbart kan virke som vilde, så mener vi faktisk, at de alle er realistiske og på et tidspunkt vil gå i opfyldelse, måske ikke i år, men så senere. Se blot hvad der foregår i verden, og hvad der er foregået i det første halve år af 2011. Vi tror, at problemerne vil fortsætte og endda intensiveres, indtil der kommer en eller anden form for løsning på verdenssituationen, eksempelvis genindførelse af en bimetalstandard.

Vi har rangeret dem efter hvor sandsynlige vi ser dem; nr. 1 som den mest sandsynlige og nederst den vi tror mindst på:

 1. En tredje runde af i USA (QE3): Bernanke lader markederne falde over sommeren og fortæller verden på et pressemøde 26. august i Jackson Hole, at Fed ser nye opkøb som nødvendige hvis ikke økonomien skal falde tilbage i double dip.
 2. Sølvprisen når USD50vores tidligere analyse af sølvprisen for 2011 indikerer, at prisen kommer til at lande mellem USD46-49, så det er bestemt ikke urealistisk at prisen kommer op at røre 50.
 3. Grækenland går statsbankerot og melder sig endegyldigt ud af : Grækenland skulle have erklæret sig konkurs allerede sidste år – ja, de skulle faktisk aldrig have været med i Euroen, da de ikke på noget tidspunkt har overholdt konvergenskravene. De selv og EU indser det efter de får brug for flere penge i løbet af efteråret.
 4. COMEX går konkurs da de ikke kan levere COMEX har drænet deres fysiske lagre så meget, at de ikke kan opfylde deres krav til investorerne. Kravene til råvarebørserne lempes således at der ikke kan kræves fysisk levering.
 5. Dollaren rammer DKK4,5: ny bundrekord fra 2008 bliver markeret, til glæde for alle danskere der tager på shopping i New York.
 6. Urolighederne i Mellemøsten spreder sig til Saudi Arabien: kongen er nødsaget til at indføre reformer for at lægge en dæmper på urolighederne. USA og resten af Vesten lægger pres på kongen i frygt for en stigende
 7. Olieprisen rammer USD150: … men det er ikke nok til at berolige investorerne.
 8. Demonstrationer når USA og Nationalgarden sættes ind i enkelte storbyer: græsrodsbevægelserne får pludselig støtte fra den almene befolkning der er utilfredse med forhøjede fødevare- og energipriser og går på gaden. Dette sammenholdt med at de ser deres pensioner forsvinde på Wall Street, får Obama til at sætte Nationalgarden ind mod dem.
 9. Danmark fortsætter med en blå regering: (husk på rangeringen..)
 10. Sølvprisen når USD100: en ny omgang kvantitative lempelser sammenholdt med et COMEX default, depreciering af dollaren og fortsatte uroligheder i hele verden, bringer sølvprisen op i trecifrede dollarpriser for første gang nogensinde.

Kom gerne med dine vilde forudsigelser for 2011

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

2 kommentarer den "Vores 10 vilde forudsigelser for 2011"

 1. Rene Cohrt 07/09/2011 kl. 15:16 Svar

  Pensioneret læge der som ung lærte følgende af sin moder og i 70erne applicerede sin lærdom.

  Investeringsfilosofi som min moder lærte mig, da jeg var ung.

  At holde mig fra pengeinstitutter, forsikringsselskaber, pensionskasser som hun anså for sæder for den højest organiserede økonomiske kriminalitet, der fandt statslig understøttelse via nationalbanken, og at jeg derfor skulle afstå fra at være ihændehaver af fiktive (nationale) valutaer andet end i det strengeste nødvendige omfang.

  Altid at skelne mellem virkelighed og løfter, dvs reelle investeringer og fiktioner.

  Altid lade formueplejen ligge i egne hænder og afstå fra investeringsvejledere.

  Aldrig at være overdreven grådig, fordi det leder i fordærv.

  At alvorligste bedrag man kan udsættes for er fra det offentlige institutionelle liv.

  At spillereglerne ikke er ens for alle.

  I praksis betyder det for en jævn mand at satse på sin personlige bolig, sølv og guld.

  Tidsrammen for succes blev 40 år.Hav tålmodighed er lektien.

 2. admin 09/11/2011 kl. 20:32 Svar

  Vi mener stadig, at QE3 er mulig i 2011 givet at verden nu endelig har indset at økonomien er i store problemer (igen). Grækenland er allerede gået bankerot (måske bare ikke officielt), og kan stadig nå at melde sig ud af euroen inden nytår. En sølvpris på USD50 kan ikke afvises, og endnu værre protester i USA kan være i støbeskeen, så selvom vi ikke har haft succes på at forudsige nogle af begivenhederne endnu, kan der komme en “slutspurt” i november og december.
  Hvad mener I, kan vi stadig nå at få ret i et eller flere punkter i 2011?

Skriv en kommentar