Interview med Silber-depot.de

Skrevet af den 21/06/2011 i Køb og Salg - Kommentarer lukket til Interview med Silber-depot.de

Vi har her fornøjelsen af at give Jer et kort interview med Silke Stadler, ejer af Silber-Depot.de. Det er altid spændende at høre fra folk tættere på det fysiske marked end os selv – på trods af, at de ikke kan afsløre alle forretningshemmelighederne. Interviewet er mest af alt en præsentation af firmaet, men Silke kommer også med sin mening om den seneste korrektion, som hun kalder det.

Det er især værd at bemærke, at Silke Stadler mener, at der er mangel på på COMEX, hvilket bekræfter vores og eksperternes formodninger. Det bliver interessant at se hvad der sker efter juli, som er leveringsmåned for futures.

En anden vigtig ting er, at der ikke har været nogle private, der har solgt fysisk sølv tilbage til Silber Depot efter maj-massakren. Det virker dermed ikke til, at investorerne er gået i panik og har solgt ud for at redde resterne. Dem der holder og sølv er ofte stærke hænder, der ikke slipper det selvom der kommer en slag i prisen. Fysiske investorer holder guld og sølv for at bevare deres og sikre sig mod finansielt kollaps. Faldet i sølvprisen i maj kan derfor være isoleret til papirmarkedet, og det er muligt, at efterspørgslen efter det fysiske metal er steget pga. den lavere pris.

Du kan læse mere om Silber Depot i forhandlersektionen.

SølvinvestorThank you very much for taking the time to answer a few questions for our visitors. How long have you (Silber-depot.de) been in this business and how did it start?

Silke: Silber-Depot was founded exactly three years ago, in the middle of 2008. A very interesting point of time for investors around the world, don´t you think 😉

SølvinvestorWhat kind of bullion do you sell and is there anything you specialize in?

Silke: Silber-Depot is specialized in silver bullion coins like the Vienna Philharmonic, Maple Leaf and Silver Eagle. Of course, we still have some numismatic stuff like the China Panda and several high quality coins from the Australian Perth Mint.

SølvinvestorWhat do you see as the primary reason for people to buy bullion these days?

Silke: People do not trust in paper money any more, especially in the US Dollar and the Euro. They fear these currencies to collapse or to inflate.

SølvinvestorHave you noticed any increase in buyers from Denmark over the past years?

Silke: To Denmark, we didn´t sell in the past, but to some other European Countries like Austria, France, Sweden, Netherlands etc.

SølvinvestorWhere do you see prices of gold and silver go from here?

Silke: This is very hard to answer. I would say, Silver and Gold will stay at constant value, maybe the gold-silver ratio will decline. In contrast, Euro and Dollar will drop in value over the next years.

SølvinvestorThere has been rumors of a shortage in physical silver. Is that something you are familiar with?

Silke: If you allude to the COMEX, there is a shortage of silver taking place. Silber-Depot only sell values that are in stock.

SølvinvestorWhich of the metals are in highest demand at Silber-depot.de? Approximately how many silver ounces do you sell for every one gold ounce?

Silke: As we are specialized in silver bullion coins, most demand at Silber-Depot are in them. Also gold as coins or bars are demanded.

SølvinvestorWhat has happened in the physical silver market since the crash in early May? Have you experienced more private sellers or anything that could indicate that people are afraid that the so-called bubble bursted?

Silke: In my eyes, consolidation would be a better word than crash. There were three point of time when demand for silver coins was extremely high since June 2008. The first one was in October 2008. The same way stock markets dropped, demand for physical precious metals rose. Second was the case of Greece, May 2010. Third was May 2011, when silver got down. Not a single customer have sold since then.

SølvinvestorHow can our users get in touch with you if they want to place an order?

Silke: Orders can be made inside the online shop silber-depot.de. If you have any questions, don´t hesitate to ask via mail to info@silber-depot.de.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.