Op eller ned i olieprisen? Det får vi snart at se

Skrevet af den 29/05/2011 i Gæsteindlæg - Kommentarer lukket til Op eller ned i olieprisen? Det får vi snart at se

Skrevet af Frantz.

Mandag er Memorial day i USA og det betyder at NYMEX og COMEX børserne er lukkede. Det vil sige at handel mandag vil være på de mindre børser og handelsvolumen vil være lavt. Det kan give nogle mærkelige kursudviklinger, og tirsdag kan der efterfølgende stort set ske hvad som helst med dem. Husk altid at tage lave handelsvolumener med et gran salt.

Jeg inkluderer ikke graferne i dag, men analyse giver følgende niveauer at holde øje med:

Ekstrem medvind til :

  • WTI olie over $102.5
  • Brent olie over $117.5
  • EUR/USD over 1.435

Ekstrem modvind til sølv:

  • WTI olie under $95
  • Brent olie under $105
  • EUR/USD under 1.400

Det er værd at bemærke at hvis olien og kommer tæt på, men fejler i at bryde op igennem de nævnte niveauer, så vil de formentlig falde tilbage til de nævnte bund niveauer. Dog uden at bryde igennem. På samme tid vil sølvpriserne falde tilbage til deres nylige konsolideringsniveau omkring $34-35. Vejen ned til bundniveauerne kan godt være hurtig, men der er altså først grund til bekymring når kurserne er kommet ned igennem disse niveauer. Der er ingen grund til at få hjertespasmer ved at sølv og olie blot nærmer sig. Så længe priserne står på niveauerne, så er det en glimrende købsmulighed.

Hvis olie og euro bryder op igennem nævnte niveauer så er der lagt op til at godt run og her gælder det om at være i en long position. Hvis WTI virkelig bryder igennem $102.5, Brent gennem $117.5, og EUR/USD fortsætter op imod en ny test af 1.50, så er jeg selv all in på sølv. Jeg vil, måske lidt frækt, anslå at når olien er tæt på at teste de nævnte øvre niveauer så vil sølvet nærme sig $39.5. Om de passerer igennem i næste uge er det store spørgsmål. Når vi nærmer os vil vi være i en højrisikabel zone, hvor mange andre også vil tænke på at sikre gevinsten ved at sælge. Det kan sagtens være, at niveauerne skal testes flere gange.

Værd at nævne er også, at sølv lukkede fredag over sit 21 dages glidende snit, og det er et godt tegn. Trenden er tæt på at vende op, men hold alligevel øje med olie og valutakurserne.

Her kan man følge med i EUR/USD: fxstreet.com/rates-charts/forex-charts/

Npinvestor har en real time stream på spot prisen på Brent: dk.npinvestor.com/factsheet/factsheet.html?ID_NOTATION=16102115

Her er WTI kursen i forskellige intervaller: www.cx-portal.com/wti/oil_en.html

Sølvinvestor er ikke ansvarlig for gæsteskribenters bidrag, og de udtrykker ikke nødvendigvis vores holdning. Læs her hvordan du kan få din artikel udgivet på Sølvinvestor.dk.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Der er lukket for kommentarer.