Begynder næste omgang af stigninger i sølvprisen nu?

Skrevet af den 28/05/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

Den langsigtede trend er intakt efter “maj massakren” i . Ingen fundamentale forhold er forværret, nærmest tværtimod. Holdningen i markedet er gået fra at være positiv om at opsvinget er solidt i gang til at være bekymret for double dip. Alt dette på blot et par uger.

Situationen i PIIGS landene er forværret, urolighederne fortsætter i MENA området og alle nøgletal fra USA varsler svære tider foran os. For den langsigtede investor er problemerne i verdensøkonomien dermed fortsat eksisterende.

Kortsigtede muligheder

For den kortsigtede investor eller den langsigtede investor der søger et godt “entry point”, er situationen på sølvmarkedet blevet væsentligt forbedret siden korrektionen på 30 pct. i starten af maj. Som grafen viser, ser det ud til, at bunden er nået og at vi er ved at starte det næste ben op i prisen. Dette giver alt andet lige en rabat i forhold til for bare en måned siden på omkring 20-25 pct. Hvis man tror på den langsigtede uptrend i guld- og sølvprisen, vil dette være et rigtig godt tidspunkt at føje til porteføljen lige meget om man køber på “dips” eller følger en fast strategi. Det vil ikke undre os, om denne korrektion vil give sig udslag som et lille “hop” i grafen når vi ser bare et par år frem – lidt som i 2008, hvor korrektionen også var dyb, men hvor prisen i dag ligger langt højere.

Opad herfra?

Som grafen viser, så fandt sølvprisen stærk support i USD33 – som blev testet over tre omgange. Siden da har den formået at stabilisere “higher lows”, hvilket ud fra et teknisk synspunkt er særdeles bullish for sølvs videre prisudvikling. De spekulatører som blev skræmt væk af højere marginkrav er alle væk nu, så der står kun købere tilbage nu. I det hele taget tror vi, at denne korrektion har været sund for sølv, da det har givet prisen stærkere ben på længere sigt idet de svage hænder er sorteret fra. Hvis sølv skal stige på lang sigt kræves det, at det er folk som jer, der forstår problemerne i verdensøkonomien, som holder guld og sølv som sikkerhed mod inflation og økonomisk kollaps, og ikke kortsigtede spekulatører der presser prisen op og dumper det med det mindste tegn på svaghed.

Sund korrektion

Der er ingen tvivl om, at sølvprisens himmelflugt siden årsskiftet i høj grad har været drevet af spekulative kræfter der har øjnet en hurtig gevinst. Det er ikke sund for noget aktiv – selv ikke guld og sølv – at stige i den fart vi har set det seneste år, uden nogen form for korrektion. En korrektion var ventet, selvom man kan diskutere formen hvorpå den udfoldede sig. Ses bort fra rygter om manipulation, så er forhøjelserne af marginkravene kun noget vi bør tage godt imod, da det på lang sigt vil styrke prisudviklingen.

Mål din formue i ounces

Husk på, at det i sidste ende handler om, hvor mange ounce man har, og ikke hvor høj prisen er. Prisen er kun et nominelt begreb. Sølv er begrænset fra naturen og I kan være sikre på, at der vil være rift om det når verdensøkonomien engang kollapser. Det handler om ens købekraft i målt i guld og sølv, og i sidste ende vil det være dette, der afgør ens egen og ens families skæbne i et nyt monetært system.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar