Rekordsalg af Silver Eagles

Skrevet af den 10/05/2011 i Køb og Salg - 0 kommentarer

Vi har før rapporteret om rekordsalg i de populære amerikanske Silver Eagles samt en generel mangel på i markedet.

Nu er det så blevet muligt grafisk at vise hvad dette skyldes, og grafen taler for sig selv. Det bliver interessant at se, om sidste uges korrektion på 30 pct. vil øge dette salg eller om investorerne er blevet skræmte og har holdt igen med køb.

Vores bedste gæt er, at US Mint kan rapportere om endnu en rekordmåned i maj, hvis de da overhoved kan følge med efterspørgslen! Vi ser det sandsynligt, at US Mint stopper produktion af Silver Eagles snart, og dermed tager serien helt ud af fremtidig produktion. 2011 Silver Eagles kan derfor blive en mønt der opnår en meget høj premium.

Grafen siger i virkeligheden mere end spotprisen der er styret primært af COMEX. Mange glemmer det måske, men i sidste ende er det altså fysisk sølv man handler når man køber papirkontrakter, og derfor er efterspørgslen efter fysisk sølv det der ultimativt bør regulere prisen. På et tidspunkt vil det ikke være muligt at kontrollere spotprisen på papirmarkedet og sølvprisen vil finde sin naturlige ligevægt, som ligger mange gange højere end hvad den er i dag. Skulle sølv slå sin prisrekord fra 1980 skulle den justeret for være på omkring USD140.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar