Grækenland sandsynligvis på vej ud af Euroen

Skrevet af den 06/05/2011 i Økonomi - 0 kommentarer

Årsdagen for “flash crashet” i USA blevet markeret med, hvad der kunne ligne en solid bund i sølvprisen, og Grækenlands restrukturering af gæld og første skridt mod udtrædelse af Euroen.

Grækenland skulle aldrig have været medlem af EMU samarbejdet da de aldrig har opfyldt kriterierne, og nu er de så på vej ud efter de har fået adskillige hjælpepakker. Hvilket land bliver det næste? Eller beslutter Tyskland at ende samarbejdet en gang for alle?

Vi snakkede med en forhandler fra Tyskland tidligere i dag, og de kunne oplyse, at de ikke havde haft besøg af nogen private kunder, der ønskede at sælge fysisk i denne uge. Det giver naturligvis ikke et svar på om investorerne er gået i panik, men det giver ihvertfald en indikation på, at den forgangne uges nedslagtning af primært er foregået i papirmarkedet. Der var rapporter fremme igår om, at Kina har købt store mængder af fysisk over natten til fredag, så der er altså flere “aktører” der udnytter prisfaldet.

For en måneds tid siden skrev vi, at der var en god sandsynlighed for en korrektion givet de hurtige og store stigninger i sølv. Dette er den korrektion som vil være sundt for markedet og som på et tidspunkt vil få flere købere ind i markedet.

En anden ting der er interessant er, at flere af vores venner og familie har spurgt os hvad faldet i sølv skyldes. Det er de selvsamme personer, som ikke lagde mærke til det seneste års stigninger, og som synes det er noget pjat at investere i sådanne “fortidslevn”. Medierne har i denne uge kommet med alle mulige historier om, at “sølvboblen er sprunget” osv. og der har været massiv dækning af faldet. Husk på, at prisen på sølv nu er på niveau med starten af marts, så det er begrænset hvor meget det er faldet når det ses i dette perspektiv. Normalt er det sådan, at det er aller bedst at købe når alle er bearish – ligesom det var godt at sælge i torsdags, fredags, da alle var bullish. Hvis man ser og sølv som en langsigtet , vil denne korrektion være ren guf 🙂 Warren Buffet har tidligere udtalt, at han glædede sig hver gang hans foretrukne investeringer blev udsat for kraftige korrektioner, da han dermed kunne købe dem billigere.

Se denne korrektion som en gylden mulighed for at tilføje til porteføljen. Det er netop disse muligheder man skal udnytte for at profitere mest muligt. De vil komme med jævne mellemrum, og når de sker, er det om at være på mærkerne.

Om forfatteren

Jesper startede Sølvinvestor i februar 2011 og står for den daglige vedlige-holdelse af hjemmesiden. Jesper studerer nationaløkonomi med særligt fokus på makroøkonomi og finansiering, og interessen ligger specielt på ædelmetallers rolle i verdensøkonomien i dag og i årene fremover. Læs vores vision.

Skriv en kommentar